2009/02/22
21:10

Írta: Szerb Lisztesember

Saválló vasaló

Azt ugye már tudattuk a magasan tisztelt kisközönségünkkel, hogy végzettségünk szerint kortárs gyöngy vasalók vagyunk? Ha még nem akkor most megtettem. És mi is szükségeltetik a gyöngy vasalásához? Alapvetően két dolog:

1/ Gyöngy
2/ Vas a ló
(3/ rossz merevlemez)
 
Bár műanyagot lapítani a legtöbb vasalóval lehet, mégis kényelmesebb egy high-tech, teflon talpú vasaló-istennővel, mint egy száznégy éves szénnel bélelt egyeddel. Ezért is bátorkodtam utána járni mi fán terem a vasaló-istennő. Eztet találtam. (Már elkezdtük a gyűjtést a műkincsre, sőt már be is fejeztük. Összegyűlt a semmi. Ez az előnye a koncepteknek. Nem konceptelnek mellé árat.)
Ha az előzőt elkoptattátok,
itt a második jelölt. Vagy az első?

 

1 komment

Címkék: design de sign

2009/02/21
23:55

Írta: Szerb Lisztesember

Legyen Ön is Slum-kutya milliomos!

A hegyes sors volt oly bű meg báj, hogy megajándékozott két Slumdog Millionaire jeggyel még a hét elején. Melyeket mohó isten-fia életérzéssel vegyes vegytiszta örömmel át is vettem tőle. (Fura, Sors bácsi milyen különböző külsőket tud magára fércelni. Figyeljétek csak meg.) Sőt még tovább feszítettem az elasztikusságából vesztett húrt, meg is néztem a szóban pörgő filmet Miss Design Besúgóval. Közös megegyezés alapján minimum zseniálisnak maximum zseniálisnak minősítettük a művet. (Bár néhol erősen meseszerű, de mégis beleillik. Friss és frissítő.) De ezt a postot nem azért kezdtem el, hogy a mennyekbe magasztaljam a filmet, sokkal inkább azért, hogy a menyekbe magasztaljam eme film zenéjét. Az OSTyát. Ami szerény véleményem szerint úgy viselkedik mint az illegál boksz meccsen a szöges kesztyű. Beüt. Megüt. Sebez. Annyira üde zene dorombol/bömböl a film alatt, hogy az már felér a maszületett-hóvirág száz százalékos harmat-csep-dzsúszával. Természetesen ahogy hazaértem azzal a lendülettel el kezdtem felmászni a TeCső.com-ra ami ismételten egy jó ötlet volt, mivel ott megtalálható a fél lemez. (Sőt az egész.) Persze az is belejátszik a dologba, hogy én láttam a filmet, ily módon shockalta jobban hozzánőtt a szívemhez. De ez fordítva is igaz, szóval ha én most be-embedelem ide néktek a kedvenceimet, akkor amikor elétek kerül a film, lehet kedves ismerősként üdvözlégyet kiáltani felé. (Szívesen, hogy helyettetek is végighallgattam a zenét. Igen, nagyon nehéz volt. Még egyszer szívesen.)

 

 

Videók a hova tovább után.

Hova továbB.

Szólj hozzá!

2009/02/21
15:13

Írta: Szerb Lisztesember

Inglorious Bastards

Ha Tarantino és a II. világháború találkozott volna. (Brad Pitt-el az oldalán.) Szájpadlás alá becsámcsogott konklúzió mentesen.

 

2 komment

Címkék: youtube

2009/02/21
12:55

Írta: Szerb Lisztesember

David Elsewhere

Ha már Ák volt olyan bűbáj és a Heineken reklámok szárny-szelén felhozta a Dávid Elswhere témát, én is bemutatnék tőle egy-két videót. (Pontosan kettőt.) Bár sok embernek az optimális opció a guminő, én jobban kultiválom ezt a gumiembert. (Mindent a szemnek, semmit a kéznek.) A 29 éves ifjú titán már kiskorában elkezdett hülyén táncolni, amivel nem ment semmire. (Már amennyiben ezt táncnak minősítette valaki akkoriban. Én abszolút vodka helyett, abszolút isten-mozgásnak nevezem.) Aztán a millenium tájékán egy Kraftwerk számra bemutatta Robot-táncát a nagyközönségnek. (Még ebben az évben felkérték A kétszáz éves ember és az Én, robot főszereplői posztjára.) És mindazután, hogy a teremben lévő humanoidok összeszedték elhagyott állkapcsaikat, Dávid pik-pak híres lett. (Azért hívom Dávidnak mert titkon mindenki magyar? NEM.) Telt, múlt az idő és most itt van két videó. Mindkettőben felhívnám a figyelmet a nagyszerű zenére.
EGY. David az Ének az esőben stílusában reklámozza a nagyszerű járművet. (Az arca vissza van cserélve az eredeti színész fizimiskájára.)


KETTŐ. Nagymacsk

 

Szólj hozzá!

Címkék: reklám youtube

2009/02/20
16:00

Írta: Ák_

Heineken bácsi odaszab

Hát, Heineken nagyon jó. Annyira jó hogy a magadfajta blogolvasó el sem hinné. A magamfajta blogíró (blogger ha úgy tetszik. igazából nekem mindegy hogy tetszik) pedig amódon nyilvánítja ki el-nem-hivését, hogy egyből három videót beembedel, ami az írással együtt megnézhető a Heineken feliratra való kattintás után, tekintve hogy nem kívántam lefoglalni száz légköbmétert a blogunk főoldalából. Na klikk és enjoy.

Heineken itt!

Ák

Szólj hozzá!

Címkék: reklám brand

2009/02/19
23:34

Írta: Szerb Lisztesember

POR T-MAN

 Ha a béka heveny ajak-tapasztásra herceggé transzformálódik, felmerül a kérdés a polip mivé? A válasz nem egyszerű mert bonyolult. Zárjára úgy lehet rájönni, hogy megkukkantjátok a következő zeneszám mellé mellékelt kisfilmet. [A válasz trükkös, nem a polip változik emberré, hanem Padmé kisasszony reinkarnációja slash szimultán klónja változik nyolckarú-bálnaszomorító-szörnyeteggé. Az ezt követő poli-erotikus jelenet már csak autót-indító-fémdarab-mínusz-kulcs-szó poén.]

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube

2009/02/19
18:00

Írta: Ák_

szószesszió

Hát az eheti díjnyerés megintcsak az angol nyelv csodás rejtelmeire borít fényt, tehát elhagyjuk anyanyelvünk vadászmezejét, ismét. Tudom, tudom, áruló vagyok. De nekem ez tetszik a héten. Also, azt is hozzátenném az alkalomnál kapva, hogy megosztott lesz a díj, és könnyen elképzelhető, hogy magyarázatra is szorul majd egyeseknek. Konkrétabban a gyengébb értelmi képességű gyökereknek akik nem beszélnének mindenféle szakszavakat bele az éterbe az anyanyelvüktől bármily módban különböző nyelveken. Mint például ahogy nekem is magyarázatra szorult, mindkettőt kigugliztam bár a context-ben amiben hallottam egyáértelművé vált a jelentése de mégis így el lett magyarázva (hohó nagy nemzetem benne vagyunk ebben a szóban!) meg minden. Szóval énsem tudtam ám csakúgy magamtól amúgy születve.

Na szóval a díj félig a következő kifejezésé (vagy inkább csak egyharmadilag, mert kevésbé jó. whehe. éndíj, úgy osztom ahogy akarom):

double-time

Jelentése egy elég gyors tempó, valami katonai szlengből jön, eredetileg egy menetféleség amiben 180-at lépnek percenként. Nemrossz. De attóltartok (húdetartok, mármár félek!) hogy leginkább úgy lehetne elmagyarázni, mivelhogy jelentése amúgymond redukálódott márcsak annyira, hogy: siess. A második nyertes pedig:

haul ass

Tulajdonképp ugyanazt jelenti, effektíve hogy siess. Húzzál, mozogj, húzd a segged XD, satöbbi. US Navy Slang-ből ered de már el van terjedve csak simán US Navy nélküli szlengben is. Vicces merhogy a haul amúgy vontatni/húzni szal a haul ass konkrétan azt jelenti, hogy húzd (innen) a segged, vonszold ide a segged, érted. Na.

The Word of the Week Award goes to: Double-time and haul ass!

Ák

Szólj hozzá!

Címkék: ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján word of the week

2009/02/19
10:21

Írta: Ák_

pointless vihar

írtam valami viharfélét de nem sikerült valami jól főleg azért mert nem igazi vihar hanem viharnak próbálok álcázni egy conceptet és egy érzést ami hetekóta hatalmábakerített és próbál abban tartani vagy mi. szerintem emiatt nem lett túljó de mindenesetre más mint eddig. akárhogyis itt elolvashatod, de én figyelmeztettelek. Igazságszerint nem ez a legjobb formája az önkifejezésnek ebben az esetben. Mostmár mindegy, majd még tovább szövöm.

Ák

Szólj hozzá!

2009/02/18
21:57

Írta: Ák_

filmajánló: Mulholland Drive

Na azvan hogy szarban vagyok. Merhogy ez egy filmajánló osztán émmeg nemtok mit írni idefele. Tegnap láttam. Hozzá kell tegyem, hogy nem igazán tudom, hogy mit mondjak, miről beszéljek, mi tetszett benne, ilyenek.

Akárhogyan is van, azt hozzá kell tegyem, hogy nem vagyok benne biztos, hogy jó film olyan általános értelemben, de nekem nagyon tetszett. Hogy mi a "jó film általános értelemben" arról nyugodtan lehetne egy páréves vitaülést nyitni, csakúgymint arról, hogy mi a jó film. Namármost számomra általában az a jó film, ami nekem tetszik. De ez mégsemigaz, mert előfordulhat olyan ami pl nem tetszik de elismerem hogy tényleg pro módon van elkészítve. Na ebbe a témába ne szaladjunk bele, maradozzunk annyiban, hogy nekem nagyon-nagyon tetszett.

Egy szürrealisztikus, álomszerű izé amiben bizonyos pontokon nagyon nehéz koherenciát felfedezni, de akárhogyis, nekem tetszett. Halványan emlékeztetett néhol a brainstormjainkra :). Mindenesetre kell hozzá egy állapot, ami nekem igazából... hát talán megvolt, mindenesetre nem tett különösebben jót a film az érzéseimnek és érzékeimnek, DE nagyon-nagyon tetszett. Kicsit olyan tudatalattiból-előkerült gondolatmenetre emlékeztetett. Vagy nem. Majd ha megnézed megérted hogy mit szarozok ennyit :P

Összegyűjtöm, számadra kb két fontos infó volt ebben a postban: szürrealisztikus és Áknak tetszik.

Ja, és mint hozzá-nem-értő mondom hogy amazing a színészi játék. Na off you go tölts vegyétek meg és enjoy. Mindenképpen látni kell, magyarul MUST SEE kategória, de komolyan.

Ák

(imdb link nem véltelenül nincs, ne nézd meg mert spoileres)

Szólj hozzá!

Címkék: film filmajánló

2009/02/18
21:06

Írta: Ák_

fishiz et kolompérszirom

Fishisz (ahogy Gollam (Gollam, Gollam) mondja, valami weird többesszám-izében próbálkozván) és krumpli. Hát hadd ne legyen már kommentem annak a bizonyos országnak a konyhájáról. Mármint tapasztalatom is akad, de ez már önmagában mindent elárul. A rohadt traitor. Szóval hogy a retekbe lehet nemzeti étel a hal krumplival?? én ezen nagyon fennakadtam. Persze lehet, hogy nincs igazam.

Szóval ez az izé már nagyonrég vár a kipostolásra, drága youtubevideó-ajánló-énnétől lett kapva az ötlet, éljen soká. meg a haza.

Mindenesetre az alábbi videószösszenet alapanyagú izétekercsből megtudhatjuk lépésről lépésre, hogyan kell elkészíteni (mert amúgy kurvanehéz lehet, tényleg...). Mindenesetre azt nem vagyok képes teljesmértékben eldönteni, hogy a fárasztó vagy a fáradt slash megfáradt jelző illik-é reá jobban. Mindenesetre csak és kizárólag bivalyerős idegzetűeknek ajánlom. Nem csakhogy bivalyerős, de tűz-víz-sav-hő-és-atomálló idegzetűeknek. És a retek angol humort toleráló dramatis personaknak. Nekem amúgy tetszik, méghozzá eléggé. Kicsit amúgy túloztam az atomálló idegzettel. Ha esetleg nem találtad volna ki mert mondjuk az íkúd kábé gyökkettő. Nembaj ilyenek csak nem néznek minket. Akkor már inkább ne legyünk nézettek ;). Na szal: beteg! Beware. Nézzed azt élvezd.

Ák

Szólj hozzá!

Címkék: youtube hülyenet

2009/02/17
17:20

Írta: Szerb Lisztesember

Ceruzalom

Amint a négyszögletű kerekerdő harmadik, sárga köves utcáján barangoltam, gondoltam egyet, hogy most már igazán rá google maps-elhetnék a Kreativitás Határ út 8-ra, mert akárkit kérdeztem nem tudta megmondani, hol is van. S amint emez szarvasbogár megült a fülemben, több se kellett, fejjel neki rohantam a google feliratú kínai nagy falnak. És lássatok csodát azt írta ki, Unknown Adress. Ezen hosszan el kellett gondolkodnom, vajh mi is történhetett a tér-idő kontinuumban? Abban a pillanatban retúr jegyet vettem a Nírvánába és rögvest meg is világosodtam. Biztosan zavar van a térben. Hát tényleg. Mivel eltűnt a kreativitás határa. Ezzel a pörölykalapáccsal zúzták le.

 

Szólj hozzá!

Címkék: design ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján tiszteletreméltó

2009/02/16
23:17

Írta: Szerb Lisztesember

Fény Supralux

Jómagam is meglepő módon szeretek tükrözni a fénnyel, hiszen a fény az jó. Persze tudás meg eszköz hiányában ilyen alkotásokra nem vagyok hitelesítve, mindazonáltal megnyugtató érzés mások munkáit nézegetni. Piszkosra ilyen közösségi érzése támad az embernek. Na levágva a ganéjt (AKA CUT THE CRAP!), csak arra lyukadnék ki, hogy ismételten egy szép kis videót embedeljek emide. Terveim szerint több light-paint film orgia is be lesz vezetve kicsiny életetekbe, de mivel most épp sok az idő ezért ez nem most lesz/van. Szóval várnotok kell arra, amikor kevés lesz az idő. (Hehe mintha az ellentmondás falának gumibetonát érezném homlokom hegyén.) [Ja, és a Bajcsy-Zsilinszky út következik.]

Szólj hozzá!

Címkék: youtube

2009/02/16
19:55

Írta: LadArt_

Talántalan

Fejest ugranék
Okádék
Semmi sincsen
Nincs fejem
Repülnék
Acél ég
Hiányzik minden 
Csak ugrom
Szárny se
Szétesem.

3 komment

Címkék: vers depsession

2009/02/16
19:54

Írta: Ák_

nicemunka

(január tizenegyedikén írt brainstormomat elfelejtettem kipostolni. hupsz. na most pótoljuk, enjoy)

Agybacsap egy tekervénysejt ezerrel embalmolva majmolja a malmot, ráveher a vörd vödör meg nem húz alá megkavar a gondolkodásfolyamkontinuitásban de aztán visszatér az élet a lélek. Felemelően megrázó sírva potyog a patyolat meg a vakolat összeadva a széthuszár. Új generáció résen mindenekfelett. Lállálá lállálá mindent felülmúlva lepi el az örömenzimek forrásának megújulása már nem is tudja hogy ilyen van csak a sötét múlt sötétebb jelen legsötétebb jövő mégsötétebb éjszaka, a hajnal messze volt de most pirkad a lepel lehull elmúlt az alkonyzóna beköszönt a mikulásmanó vége az éjsötét rettegéssel teli fokosnak mert csöngetett a halál de nem müxik, így nyú dzsenerésön új gondolat új hullád, teleabsztraktolva, de megbántani nem akarva. Szürreális abnormális, de inkább így legyen boldog mint sehogy, teleréteselve, azt is szereti amit amúgy rüheskutyált, kipattant az ötlet, tekerésen kapott térbarom trigenetika nincs benne csak a csodálantos természetes természeti pova, vagyis a mindent átható erő, haha, oda ne szakadjak, mindenesetre a tényálláson semmit nem cséndzsel, ürömtelen öröm hasson át csontig, ne gondolj az időre, ha rövid az óra akkor mivan? semmi. élvezd ami van legyen agyad negyűrd hanyatt a saját csodád inkább worship mint warship, tiszteld ne mikszeld, és respekt zsoltinak is, meg egy véka alma. Nem gáza hanem gézé, grat meg congrat, tulálok, géjé, salute, nájsz vörk, kőkemény tímvörk, komolyanmondom teljesszívből gratulálok; mindentbele csakígy tovább.
Ák

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés agyvihar brainstorm brainstorma brianstorm

2009/02/16
13:46

Írta: LadArt_

Sir Penguin the honorable knight of Norway

Ha már nem is olyan régen elkezdtük a világ tévedései taggel felruházott sorozatunkat, akkor e következő hír sem maradhat pusztába kiáltás nélkül. Mint azt az általunk már lovaggá ütött-vert Cafatkánk tudatta, Nils Olavot lovaggá ütötték, kapott egy wikipedia cikket meg videóval egybekötött fényképezkedést a rangja mellé. Namost mondja már el valaki nekem, hogy ha valamelyik országban dinasztikus hülyeség uralkodik, akkor esetleg nem gondolják végig az emberek, hogy a karddal nem lapjával, de élével? Jahogy a többi ember is dinasztikusan megáporodott aszalmány. Very well. Noone expects the spanish inquisition. - ahogy azt Monthy Pytonék olyan nagyon velősen megálapíták. Azt hiszem felöltözöm szmokingba, felveszek egy sárga sálat meg egy répát dugok a számba, elutazom Norvégiába, hátha megcsapkodnak azzal a szent szarral karddal. Nem. Legyen nektek karácsony így valentin-nap-másnaposan:

Szólj hozzá!

Címkék: youtube hülyenet ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján a világ tévedései

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása