2009/04/12
19:29

Írta: Szerb Lisztesember

Menj idióta, menj

Mivel a múltkori postomban isteni erőt adományoztam néktek (godlike), így mostanra biztosan megtanultatok élni vele. Ám ami ennél sokkal, de sokkal magasabb rangú, hogy ilyen időben szinte kötelező a szabadban lippitizni meg klippitizni, viszont itt bukkan fel a probléma, mint valami alattomos vakondtúrás. Azt nem mutattam meg, hogy kell járkálni ekkora hatalommal és önbizalommal. Vigyázz, mondom: úgy mint egy Bolond/idióta/együgyű. Tehát így:

 

 

komment

Címkék: zene

2009/04/12
18:30

Írta: Ák_

triplajó! Avagy hétszava visszavág

Na még az is lehet, hogy egyszer majd teljesértékű, post-kategóriájú irományt közlök (hogy meglegyen a fellengzés: publikálok) blogunk megfizethetetlen hasábjain arról, hogy mennyire utálom az olyan filmcímeket (leginkább magyarrá fordított - félrefordított - címeket) melyek valami ilyesmik: Anyád, avagy apád! Szóval az egyébként korrekt kis 'avagy' szó nem megfelelő applikációja. Vagyis retekhülye használata. Na mindegy.

Mert ez itt most Más! Rég nem választottam demokratikusan hét szavát, hetek óta már. Úgyhogy most igen! Bár annyira nem jó, de már így is nagy a gap. A mai hét szava: zászlóalj! Ez annyira abszurd, hogy az elképzelhetetlen. Nem jártam utána, de el tudok képzelni egypár eredetet, melyek közül némelyik korrekt is lehetne, de gondoljunk már bele... harmadk zászlóalj... na mindegy. Ha nem tetszik, ez van.

Ladies and Gents, the Word of the Week Award goes to: zászlóalj!

(flagbottom)

 

komment

Címkék: word of the week

2009/04/12
15:42

Írta: Ák_

what an invasion! what is? ööö

AZ Invázió elkezdődött. Látom a begyöpösödött ork hordákat, ahogy elhullanak az égből aláhulló, lángoló üstökösnek látszó inváderek és azok rokonai talpa alatt. Igen, elszálltam, és rendkívül jól sikerült a második mondatom, még ha úgy is gondolod, hogy értelme kevés akad.

Mindenesetre ez egy eléggé mix-up post lesz mindenfélével. Úgy mellékágon, amolyan területmegjelölésként közleném közleményként, hogy bár egy régebbi, halálvadász című posztommal NEM sikerült annyira hülye nevet válasszak, hogy első legyen google-ben. Felfogtad?! Basszameg, létezik ilyen című könyv, hogy halálvadász... Agyszaft kapok.

Amúgymeg. Az invázió szétterjed, mintha benyomták volna a "spread-out" parancsot, már nem csak az etele a gyönyörű (mindenkinek mélyében és melegében ajánlom amúgy ama említett teret), és Lisztes barátunk posztja megkonfirmálta, hogy a fehérvári úti invader-gyülekezési pont is elkezdett kialakulni, mert a két postját egybedobva így már öt inváziókompatibilis és ~kapabilis alkotás szépíti a helyiek retinájának ívét. Szóval, mielőtt túlcsordul a hazaszeretet vegyi bugyra.

Kommentben akartam először mindezt, de aztán azt mondtam magamnak, hogy "Cleon császár meghalt", és inább kipostoltam. Na, mielőtt a warhammerrel leszabjátok a képernyőt a helyéről, közleném ismételt rekonstrukcióban (vagy nem), hogy mindenki kerekedjen le, és fogjon buszt illetve másegyéb gurulásra slash közlekedésre alkalmas eszközt szépívű és kevésbé lába alá, és csalinkázzon el az említett pozícióba, mert a már említett street art alkotások, köznyelven - de sokszor a félrekoncepcionálás magasisikolája - graffitik. Na már én is kezdek belehabarodni, úgyhogy egyszerű leszek de ügyes, és így mindenki megért mindenkit: Nézzed meg élőben, mert a képen amiket Lisztes bro kipostolt, sokkal kevésbé szépek, mint amúgy. Azért a képen is jók, de élőben nem olyan foltoskás a háttér. Vagyis annyira nem feltűnő.

Na, ezt is túlélted. Meg én is. Na, ajvé szájzár, szevasztok. Long live quality street art! (és ha aszondod Long Live Lisztesláda, az három L. oeoe)

 

komment

Címkék: vélemény street art inváder

2009/04/12
11:32

Írta: Szerb Lisztesember

Grafit numero zwei

Nem tudom mi lelhette a múltkor bemutatásra került 4-es metró falát, mivel mindig, amikor arra járok, valami újféle minta díszeleg rajta, mintha csak azt mondaná: Köprülü Ahmed. Azon gondolkodtam, vajon mi mehet végbe eme szerencsés farostlemezen. Valószínűleg valami különleges/egyedi/ritka penészgomba fajta támadta meg, ami mindenféle színben mutatkozik. Nem mintha nem szeretném a különleges életformákat, de amíg a piros, narancs penész valahogy szúrta a szemem addig az ezüst már végképp kiborította azt a bizonyos vízzel betelt poharat. Ekkor eszembe jutott, lehet, hogy pár tehetséges srác/csaj próbál ide művészkedni, de aztán ezen elméletet kis realitásértéke miatt elvetettem. Természetesen.

 

komment

Címkék: street art alkotmány képalkotás

2009/04/11
23:16

Írta: Szerb Lisztesember

Physical Graffiti

Lisztes1: Héj, valamit igazán, de igazán nem értek.
Lisztes2: Na, ki vele, mi lenne az?
Lisztes1: Hát, hogyha múltkor kiraktunk hagyományos graffitit, akkor most fizikálisat mért nem lehet?
Lisztes2: Ki mondta neked, hogy nem lehet?
Gyíkarc: Én.
Lisztes2: Jaj, ez nem lehet igaz, már megint Gyíkarc?
Lisztes1: Gyíkarc, #”+%?§!

 

komment

Címkék: youtube street art freestyle

2009/04/11
14:48

Írta: LadArt_

EastERabBiT

komment

Címkék: street art képalkotás jókép

2009/04/10
21:20

Írta: Ák_

you been Pand'd!

by a Panda! Az a helyzet, hogy április elsejei postolgatást kihagytam, mert nem küönösebben akartam szórakozni vele, gondoltam inkább majd másodikán készítek valami gyűjtemény-félét a netes tréfák sokaságáról.

Nahát ehhez se kedvem nem volt se időm, meg legelsőbb sorban el is felejtettem, de Pandamentő CADIE-t nem lehet kihagyni a felsorolásból. A Google brand alá tartozó barátaink ugyanis megalkották a legelső mesterséges intelligenciáját, CADIE-t (Cognitive Autoheuristic Distributed Intelligence Entity), akit 00:01-kor rászabadítottak a világ hálójára, nulla ötra már saját honlapja volt, két óra múlva pedig kinyilvánította függetlenségét, és - immár szabadon - elkezdett szkennelni és fénymásolni. Délután hatig kellett várni, hogy ráébredjen a világ hibáira és hiányosságaira, majd magunkra hagyjon minket, és egy másik, jobb - spirituális - világba távozzon. Aki nem hiszi megnézheti CADIE blog-honlapját itt.

Mindenkinek ajánlom a "Poke the Panda" játékot, ahol is a Panda eltalálásának végrehajtásával magunkhoz kaparinthatunk egy teljesmértékben ingyenes Google Keresést! Megéri! You have been Pand'd!

Ezenkívül akadt még mindenféle, fejjel-lefelé youtube, ami engem személy szerint inkább idegesített, mint szórakoztatott, de azért egy örömódát megér (nem, de egyet azért sunyin somolyogtam), volt Galactica-finálé óta depressziós Obama (via)(nem lesz így válságmegoldás, gyerekek, semmi esély), gondolom volt feltört hackthissite is, de ezt nem csekkoltam le. Meg még ezer és ezer finom és kevésbé tréfa és kevésbé. Gondoltam Péntek alkalmából ezt most szobába szóba hozom. Ennyi. BBQ.

 

komment

Címkék: hülyenet

2009/04/10
19:00

Írta: Szerb Lisztesember

NamrepuS

Ha netalán-tán úgy éreznéd, nem van elég vér a pucádban oder nincs erőd az eléd pattanó feladatok megoldásához vagy szimplán nem elég nagy a fejszéd a kiszemelt fához, na akkor langyosan ajánlanám, hogy izibe hallgasd meg eme Szuper-Indulót. Ez garat-áltan no-perc alatt olyan szintű Mega-Megatron energiával lát el amiről a Duracel és a Húsvéti nyúl zabi gyereke csak álmodni mer, s amely még Popeye extra-spenótjából sem származtatható. Tehát hallgass rá a mára és légy erőd tejében. Mindezek után ropogtass el egy Zeusz-t reggelire és vágd be Herkulest az uzsis dobozba. Hajrá.

 

komment

Címkék: zene youtube super

2009/04/10
18:00

Írta: LadArt_

R.Ed VS kék

Nemrég elhatároztam, hogy ezt kipostolom, mondhatni információt osztok meg a násznéppel, és ezelőtt azért nem gondoltam semmi ilyesmire, mivel abban a tévhitben nőttem fel, hogy ezt mindenki ismeri. Ellenben végigkérdezve pár embert a dologról, találjátok ki mi történt. - Nem, te nem találgathatsz, unom már a perverz vicceidet! Nesze nyalogasd ezt! - Ebből kifolyólag avatnálak be titeket ebbe a grafikus és szellemi túlburjánzásba, aminek a végén úgy éreztem hogy mégmég! A RED VS BLUE képregénysorozatról van szó, amihez bájdövéj kell egy kis angoltudás, de tényleg csak nagyon minimális, és máris könnyfröcsögve hahotázhatunk az idióta képsorokon és frappáns poénokon nem mellékesen szemünk kocsányán ragadt esztétikaradar folytonos csippogásával, hogy "aztaQ de jól néz ki!". Errefelé vezet az út, kellemes olvasgatást/nézegetést kívánok!

Update: magyarul, viszont tartom magam hozzá, hogy angolul jobbak a beszólások. (mindkettőt végigolvastam)

[Ja és véletlenül se nézzetek egy részt sem a youtube-on "sugárzott" fertőből aminek ugyanez a neve. Köszönöm.]

Köszönet érte Jahaynak, aki még jórég mutatta nekem az oldalt.

komment

Címkék: ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján képlegény

2009/04/09
09:43

Írta: Ák_

Tesla újjáéled

Vagy ha nem is, de tutira nem forog a sírjában. Nem arról van szó, hogy a nagyközönség is elismerhetné végre az érdemeit, hanem!

Hanem. Már régebben megjelent a Roadster. Ez szerintem hülyén néz ki, ennyi és kész. Persze ettől még lenyűgöző a performansz, de az igazi "My God, man!!!" csak most következett be. Elérkezett az S-model ideje. A lényeg, hogy nem benzinnel kell etetni, nem is USB-t a seggébe, hanem felszabjuk a tetszőlegesen 120/240/480 voltos hálózatra, és pikk-pakk készen áll a következő 480 kilométeres utazásra. US szabványoknak teljesen megfelel, nem mellesleg.

Na most mielőtt jönnél, nem mintha feltételezném, hogy jönnél, de ha mégis jönnél, akkor még az előtt mondanám, hogy nem érdemes tudatlanul támadni teljesítményét, mert mire pislogsz 5.6 másodpercnyit, addigra ő már majdnem százon van. Hát ennyi. Na de ez csak a háttérinfó, én azért postolom ki (tetszőlegesen választható, hogy első vagy másodsorban), mert retekjól is néz ki. Bizomány.

Különben még vicces, hogy a normális esetben motorháztetőnek nevezett, majdnemhogy értelmét vesztett fémlap alatt is van egy csomagtartó :) Ja, és mielőtt mégiscsak jönnél, pedig már mondtam, hogy ne gyere, a kétszáz körüli végsebességnél tudna többet, de inkább elektronikusan leszabályozták.

Na, itt a link a Tesla Model S-éhez, tessék klikkelgetni alul az Overview-Range-Utility-Performance-Technology között, még ha angolul nem is tetszik tudni, mert okos weblap és minden új adathalmazhoz új kép is jár. Cheers.

(várhatóan alig több mint tizenkét milka, nemes hazánk forintjaiban mérve)

komment

Címkék: design környezetvédelem ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján feltalálás

2009/04/09
09:36

Írta: LadArt_

Akkezdet Phiai péhával nem effel klipp!

Nézzed és ámuljál mert ha nem hát kimaradsz a zenebuddhizmusból, egy akkezdet egy a zene az rím. 

komment

Címkék: zene youtube akkezdet phiai

2009/04/09
00:01

Írta: Szerb Lisztesember

Grossváder

Miután imádott Invádereinket már megtaláltuk egy másik videóban, a pohárnyi teánkban, és az esős napokban a sárt ránk fröcskölő biciklis küllői között is, egy quiz-játékra invitálnám a magasan tisztelt Mr./Miss/Mrs. Nagyközönséget. Arra a rémségesen behemót talányra szeretném a választ megkapni, (e-mail/komment/mi-azanyám) hogy Les Grossman, vajon a kisfilm hanyadik percében és másodpercében varázsol elő két izgő-mozgó invader-lényt a villanómókus füle mögül? A megoldást egy hét múlva hozzuk nyilvánosságra. (A megfejtést egy a Szerkesztőségünk által hitelesített inváder-viasz-pecséttel hitelesített, pufi boritékban tároljuk a verseny végéig.) [Az első három helyes megfejtő között ajándék vállon-veregetést sorsolunk ki.]

 

komment

Címkék: youtube inváder invader

2009/04/08
20:19

Írta: Ák_

the fence rests

Ennyit a lázadásról, ennyit az öt null ötről.
Egyre csak mondogatom, hogy jump, de semmi. Az ugrásra való képtelenség mit sem változtat a tényen. A legfelsőbb főbenjáró a jumpra való hajlandóság, az akarás maga. Erősebben mondom, nem kerülök máshova, nem változik semmi. én ugranék, és ez a bizonyíték. Ez és ennyi, nem kell több, már izzítom és ez bőven elég terhelő, a vád felemelkedik, a védelem elsírja magát, a harsonák felhangzanak, a sortűz eldördül. Jogos, a kurva életbe sajnálom, de akkoris jogos. Csendes bólintás, beleegyezőnek tűnni akaró bárgyú szájelhúzás, olcsó vicsor, tökmindegy. Beletörődés, gyorsvisszakettő, hiába, visszamégegy, már rég vége, becsapódó paktum, aláíratlan, de elolvasott, bőven elég mindenhez csak a vádalku hiányzik, tökmindegy, talán jobb is így, nem érdekel. Talán hallani a dörejt is, nabazdmeg, mégegyszer átfolyik a szennyvíz. Szemcsés-szellemképes boldog pillanatok, a többi órákig nyomja a play-rewind-play körforgást, aztán eljön az áhított.
Baszhatom, semmi fény. Pedig tudjuk, hogy ott van. Gondolom sok olcsó szar mellé nem jár fény.

 

komment

Címkék: agymenés alkotmány brainstorm depsession

2009/04/08
12:08

Írta: Szerb Lisztesember

Hang ya

 

1/ A hang működésének alapja a hinta. Palinta. Néha feltornász, néha tarkón vág, sosem mászik kötelet. Random. Domain. Sosem lehet tudni honnan jön, kivéve amikor már kiderült. De az már késchön.
 
2/ Mindenhol ott van, de ne játssz vele fogócskát.
 Ócska.
 Ha rosszkor jön. Bíp. Bíp. Reggel.
Megfogott. Most te vagy a hunyó. De sajnos már nem tudsz hunyni.
Mert megfogott. Baj.
 
3/ Csönd.
 
Nem van elöl, de hátul se nincs.
Y/N.
N.
 
4/ A hanghatás állandó, max átalakul, minimum elvész. Ha kiterjed, eltérül, visszapattan. Ping-Pong. Ping. Reakciót/dikciót/fikciót vált ki. Gyógyszert sosem.
 
5/ A hang maga is állandó. Körülfoly. Nem lehet feltörölni. Becsomagolni végképp nem. Kicsomagolni csak Winrarral.
 
6/ Csönd.
 
7/ A hang még mindig állandó. Színe mindig pontosan olyan, mint a háttérnek. Csak ritkán szintetikus.
 
8/ Kuss.
 
9/ Csönd.
 
10/ Csönd.

 

komment

Címkék: agymenés agyvihar alkotmány hülyenet brianstorm

2009/04/08
09:14

Írta: Ák_

Hoshi, a csillag

Na ja. Elérkezett annak a postnak is az ideje, amit nem postolok ki. Ehe-ehe. Vagyis nem ide postolok ki, ugyanis olyan érzésem van, hogy az olvasótáborunk egy jelentős részhalmazát esetleg nem érdekelné. Természetesen kedvenc sorozatomról lenne szó.

Szerencsére a magyar Battlestar Galactica blog szerkesztője, Freevo nagyon-nagyon jó fej, és megengedte, hogy náluk vendégeskedjek. Ezért külön köszönet és örök hála neki, de komolyan. És még azt is megtette, hogy belinkelt minket az oldalára, úgyhogy tegnap eléggé jelentősen megugrott az egyébként keddenként általában szar nézettségünk. Na szóval nem győzök hajlongani, de tényleg. Egyébként akit esetleg mégis érdekelne egy kávékiömlés amatörisztikus [nem, ilyen szó még szerintem sem létezik - A Szerk.] elemzése, az itt elolvashatja.

Aki pedig netalántán onnan érkezett volna eme másként nemes vizekre, annak javasolni tudom blogunk eme szekcióját, hátha találnak valamit ami őket felettébb foglalkoztatja. Jó olvasgatást!

És még egyszer utoljára köszönet a lehetőségért Freevo-nak!

komment

Címkék: írás battlestar galactica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása