2009/05/17
12:00

Írta: Ák_

Galactica's Finest

Miután blogunk leginkább jómagam által futtatott Galactica-részlege mustrába vette a battlestar.freeblog.hu által összegyűjtött 45 legjobb Galactica-egysorost és a 71 legszebb pillanatot a sorozatban, itt az idő, hogy ismét kimutasson egy link Freevo blogjára, mivelhogy össze lett hozva még egy toplista, mégpedig a 67 legjobb dialógus listája. Rajongóknak kötelező, a többiek akkor vágják bele a fejszéjüket, ha elég elszántak. Természetesen többségében olyasmik kerültek be, amikhez ismerni kell a sorozatot (vagy legalábbis a megértésükhöz és a rajtuk mosolygáshoz). Na, mivel Freevo három részletben töltötte fel eme masterpiece-t, ezért ti is három darab linket kaptok: első rész(1-24), második rész(25-48) és harmadik rész(49-67)

Jó olvasgatást! Thanks to Freevo!

Szólj hozzá!

Címkék: battlestar galactica másblog

2009/05/17
08:29

Írta: Szerb Lisztesember

Brideshead Revisited

A minap voltam oly mer-ész, hogy bebátorkodtam magam a Brideshead Revisited egyik-másik vetítésére. Történetesen, a film is elnyerte erszény tetszésemet, ámbátor ami teljes valómban grabancon markolt az a film alatt doromboló muzsika volt. Ezúton természetesen arra szántam el önnönmagamat, hogy egy laza mozdulattal kiembedeljem őtet ide. Viszont figyelmeztetek mindenkit, hogy ez egy kőpuha piano szóló, tehát aki az ilyen érzelmesebb zongora-muzsikáért netalán-tán nem lenne túlzottan nagy értékben oda, annak szóltam előre.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene film youtube favourite

2009/05/17
08:00

Írta: Ák_

Jelen vannak vagy alternatíva?

Ismét elérkezett a nagy pillanat, amikoris ismét prezentálódik számotokra felettébb új blog-session keretében egy egész darab idézetet, a legmelegebb hálámmal és teljesszívű köszönetemmel ötvözve, meg persze elvétve egy-két hiper-törékeny szénszállal. Hogy mindez minek? Nem tudom, semmi értelme, maximum így érdekesebb, és talán jobban fog tetszeni. Akárhogyis, köszönjük Theodore "Teddybear" Roosevelt-nek, hogy szájából hangszálaival kiárasztotta eme mondatot, plusz köszönet annak a légköbméternek, mely a feladatát megfelelően végezve ennek végrehajtását fölöttébb elősegítette. Szabad fordítás alul.

"When they call the roll in the Senate, the Senators do not know whether to answer 'Present' or 'Not guilty.'"

Szabadon, Szenátus és Szenátor kicserélve Parlamentre és képviselőre, csak hogy földrajzilag is aktuális legyen: Amikor névsort olvasnak a Parlamentben, a képviselők sosem tudják, hogy "Jelen"-t, vagy "Nem bűnös"-t mondjanak e.

Szólj hozzá!

Címkék: quote of the day

2009/05/16
13:52

Írta: Szerb Lisztesember

Umbrella

Végre valahára megtaláltam az igazán nekem való esernyőt. (Már ha hordanék ilyen fajta eszközt magammal szerény életutamon.) Pontosan úgy néz ki, mintha két különböző rasszból származó esernyő mutálódott, zabigyereke lenne. És tényleg. Sőt még a  mögötted békésen baktató harci-mongúz is sikeresen kiállja az eső próbáját a segítségével. Nézzétek.

 

2 komment

Címkék: design

2009/05/16
11:42

Írta: LadArt_

Halás utáni megértés

 

Szó nélkül mindent
Szóval semmitse
Bennem a parázs
Benned hamu se
Szempár firtat
Szemben írnak
Vers a cél
Engem hívnak
Ingem csíkos
Hangom páros
Túl sokan akarnak.
Fekete árad
Fehér kezed
Magas árad
Kápráz hagyjad
Elegem van
Mind meghalnak.

 

1 komment

Címkék: vers depsession

2009/05/16
07:38

Írta: Ák_

Élethiány, éléshiány

Az élet nedűje, az élet szikrája. Agybajos mocsár, lépéssel süllyedő láp. Eltűnt, nincs sehol, nem találom, elszállt, szurdokba esett, megzuhant, megtört, széttört, a geigermüller meg csak kattog-pattog, recseg-ropog. Ki lett irtva, de nem szándékosan, kétségbeesésből, hülyeségből, következetlenségből, emberi mélységből, sötétségből, apátiából, haszontalanságból.
Mindenesetre már eltűnt, semmi vágy, csak feneketlen üresség. Milyen furcsa. Az lenne a logikus, ha sötétnek képzelné az ember ezt a fajta semmit, de nem. Átláthatatlan, áthatolhatatlan, hajthatatlan, acélszilárd, szürkésfehér lepel, halotti fátyolként borul a túlélők lelkére.
El akarja takarni a külvilágot, de a nem látás szörnyű, az egyetlen látásnál szörnyűbb dolog. Humoránál van az öreg róka, pedig most nincs is betépve, csak elsírta a pénzét, úgyhogy most könnyekre fanyalodik, őrülten kanyarodik, nincs benne életérzés, szagfelfogás, veszélyérzet, puha halálpihe, mint egy pille.
Félkarú rablón elszállt az ösztön, tudatos és az alatti, feletti, közötti, mögötti, csak ül és vár és néz és bámul és bambul és ül és üreges és üveges és üres a tekintet. A hóhatár alatt csak fájdalom van, felette csak zokogó báj. Ősi kőzet, de nem ósdi, nyitom-csukom, mindegy neki, bűzös lelet az egész már csak, nem marad pusztaság sem, pedig le akart menni alant, nem sikerült. Semmi motiváció, semmi akarás, a társadalom rákfenéje, miatta lobbiznak a halálbüntetés beszivárgásának mellőzése ellen.
Éljen a second-guess, a third person, a shooter, a scooter, és állítólag terrible liar, pedig még senki sem látta hazudni. Érdekes egybezuhanás, teketória nélküli érzelemáradat, márványpadlón, de sűrű hányásban. Habnyelő vízköpő, tehetetlen telepes, töketlen mező szindróma, terebélyes terméketlenség, tökéletesen totális innovatív önpusztítás.
Éljen a hagydmár, a szardle, a szarazélet, és mindenek fölött a túlélési hajlandóságtól sokszor független faktor, mely meghatároz élőt és holtat, élsz e vagy halszag, az élet egy túlélőhorror, zombik nélkül, sokkal rosszabb. Tekeregsz, hiába, független a faktor, Wasp Factory, fogalmad sincs, hogy az óralapon jársz-e, de nem is érdekel. A faktor független, ha akarod ha nem. Ez lenne a konklúzió? Nem. Nincs konklúzió, nincs lényeg, nincs értelem, nincs értelme, mindhiába.

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés alkotmány brainstorm depsession

2009/05/15
17:21

Írta: Ák_

röppertacca

Aki ma rá talál érni huszonegy óra nulla nullakor (21:00), az zúzódjon le a televíziókészüléknek becézett kép slash hangdoboz elé és hangosan cuppanjon rá mélyentisztelt (tényleg) AXN csatorna műsorára, mivelhogy annak palettájára lesz tűzve a Gattaca. Aki pedig ma nem ér rá, az szedje le sürgősen a teljesen legális torrent használatával. Vagy szerezze be ahogy akarja, de nézzétek meg feltétlenül!

[IMDb L-ink]

Szólj hozzá!

Címkék: film filmajánló science fiction

2009/05/15
09:18

Írta: Ák_

a Világ Tévedései: Miki

Mivel amúgy is közeledik december hatodika, s ezzel amolymódon Mikulás napja, mint a dicsőséges felkelőnap überkedése a köz vizein, most eloszlatok egy darab tévhitet.

Merthogy mindenki azt hiszi, hogy a Mikulás (egyes nyelvjárásokban Nyikolaj, Michael, más ritka dialektusokban BRHRRRRZGEFF) milyen jó. Na most elképzelhető, hogy tényleg az, nem vagyok Mr. Hajós álláspontján, habár reális alapja kétségkívül akad. Azt azonban kevesen vélik tudni eme golyóbis kerekén, hogy még ő sem az akinek látszik. Át vagyunk mind szabva, mint. Commercialism, decadence, technology run amok.

De főleg az első. Mr. "Szent" Miklós ugyanis eredetileg az - állítólag és egyben sajnos, ezenmód kifejezve ezzel az állítással egyet nem értésemet, miszerint divatszínné váló - überkiller lilába volt öltözködve.

Ha az előző mondatot megállás nélkül egyszuszra elolvastad és maradéktalanul felfogtad, valószínűleg elég magas az IQ-d. Mihez? Nem tudom.

Na szóval, eredetileg püspöki egyendresszben küldte az ipart kedvenc krampuszvezérünk. Viszont egyesek szerint dupla tévhitről van szó, ugyanis... Nade, az elejéről. Szóval a 30-as években Coca-Cola elkezdte magát Santa Claussal reklámozni, és onnantól pirosban van az öreg. De dupla a tévedés, örömmel hírközlöm, hogy már az előtt is létezett a piros megvalósítás. Cheers. Szóval akkor mégsem egy Coke-cég áldozatai vagytok? De. Vagy döntsd el te, mindenesetre a Coca-Cola harmincvalahányas kampánya óta mindenhol piros az apó, és azóta is hivatalos reklámarc a figura. Hát, ez van, ha akarsz dönthetsz, szerintem nem kell, szimpla ismeretközlő szöveg volt.

Ja és ha már, akkor. Coke-ék előtt használták ásványvíz- és gyömbér-hirdetésekre is. Cheers again. De azért nem árt ha látjátok a laza relációt, még ha verdiktumot nem is utilizáltok.

Szólj hozzá!

Címkék: brand ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján a világ tévedései

2009/05/14
18:27

Írta: Szerb Lisztesember

Sertés influenzanza

A mai napi oldal-ajánlás a következő lesz:
Kis interaktivitás
Mivelhogy minden egyes egyénnek magának kell eldöntenie, hogy vajh ez most:

nem vicces/
vicces/
kinek van erre ideje?
 

NYomJAd.

 

2 komment

Címkék: vélemény világnézet webdesign

2009/05/14
10:00

Írta: Ák_

Keresztút. Válassz.

Nem szeretnélek sokáig vezetni titeket a gondoskodás öröme körül, ígyhát elétek tárok egy valószínűleg viccesnek(is) szánt de igen aktuális idézetet, ezzel a Nap Idézete díjat Woody Allennek nyújtva át, egy rövid megtisztelgés erejéig meg is említve az öreg harcost. Most nincs erőm tovább főzni a betűlevest, úgyhogy ennyi volt, eredetiben és szabadon:

"More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly."

szabadon: ~Többször (jobban??), mint eddig bármikor, az emberiség keresztúthoz érkezett. Az egyik kétségbeesésbe és mindenek felett álló reménytelenségbe vezet. A másik a teljes kihaláshoz. Imádkozzunk, hogy meglegyen bennünk a bölcsesség a megfelelő kiválasztásához.

Szólj hozzá!

Címkék: quote of the day

2009/05/14
09:00

Írta: Ák_

magányhajó

Mézeshetek, ja. Meseautó helyett magányhajó, mézeshetek helyett rémesévek. Olcsó, tudom.
Ülök a lakosztály színpadias légköbmétereinek egyikében, egyedül, csak a pincér koccint, feljön, köszön, térd koccan, ennyi, helló szia. Hát ez van, még egy kicsit ki kéne bírnom.
Ja, hogy már elég a bírásból? Akkor nincs tippem, próbálkozz mással.
Ctrl+T, semmi tiszta lap. Valami motoszkál, semmi tisztaság, semmi koszos korcs, egyszerű, a maga elbaszott nemében szép homály, nem látni tőle. Van előnye, van hátránya; se szép, se undorító, de elszomorító. Sosem jössz ki jól, a banké a több esély, akkor is, ha csak színt raksz.
Felmegyek a medencedeckre, aztán a Beck’s deck, de hiába semmi, nincs a kezemben semmi, csak egy elavult avas aránytalanság, ráadásul görbe. Hümmentek, továbblépek, nincs opció, semmi alternatíva, alter narratíva. Kényszerpálya, vadászösztön. A kettő nehezen érinthető össze. Tehát kiválasztod – választod a szaft – a jobb felét a világnak, a habverőt, a rákpereputtyot, a bolyongós tekintetet. Én ezt teszem. Kimászok a hátuljába, az elején fúj a szél. Itt is. Megy a csónak megy a csónak.
Zátonyt kívánok, de átáll a másik oldal, semmi jéghegy, semmi szirt, csak apró koralldarabkák potyognak a csontjaimról, mást nem tud letépni a szél. Nem ijeszt meg, nem rettent el, csak simán elfúj. Apránként, ügyes a kis köcsög, alig veszem észre, csak a végén, amikor nem marad csak a sárzuhany.
Lelépdelek a gépházba, ott legalább van mozgás, szinte látom, ahogy basztatásul vitrolássá változik, de aztán visszaalakul, de csak mert imádom a vitorlásokat. Na, jólvan. Egy-sok oda. I scored, good job fella.
Krónikus pornónézés, unaloműző tehénteregetés, sárvakarás, kézmosogatás, luxuskiszolgáltatottság. Porig égnek a leomlott romhalmazok maradványai, ereklyék sem maradnak, örömtánc az esődance, de most máshoz szól, tudom, hogy meghallgattatok (de).
Zúg és pörög, nyugalmas ritmus, semmi kizökkenés, érzem, ahogy a szívem is felveszi, mint valami gyenge masinéria, de mindegy, sőt. Kényelmes megalkuvás, a vesztes háború tudata, de beetettek, úgyhogy öröm a szájbamasni. Szépíti a sztoriszelekciót, hogy tudok róla, de rontja az összképet egy rothadó piros rózsa. Tudom a romlást, engedek neki, elég volt belőle, kérek még a velőre szaft, már csak tényfelfogással bírom a hercehurca netovábbját. Ilyen-olyan érzelemhullámvölgyek, készülök hullámháton tüzelni, de mire felérek, elsorvad a lépésszámom. Zene amire újraszinkronizálódok, de mindegy, a gépházba kár volt lemenni megnyugtatásért, azóta azon a ritmuson zokogok, ennyit erről. Sosem adom fel. Lélegzet vissza, semmi válasz. Érdekes mentálpszichológiai tünet, de hagyjuk, hátha evolvál.
A zaj megőrjít, a nyugalom megőrjít. Konzekvencionális konklúzióként korrekten levonható, mint a már eleve félárbocos zászló, hogy velem van a baj, bennem a téma zacca.
Akkor inkább hagyom is.  

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés írás alkotmány depsession

2009/05/13
19:42

Írta: LadArt_

GöDöR.

 

Várok csöndben
Fehér zaj
Bennem
Hiányzik a hullám
Fehér, üveges
Üres szó
Fekszik mereven
Hullán
Borul a szék
Surran
Izzadt, megáll
Annyira
Hogy már.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vers alkotmány depsession

2009/05/13
16:37

Írta: Szerb Lisztesember

Álló Mozgás

Egyik nap gondoltam kettőt és úgy döntöttem, veszek egy szájon át vizet sprickoló puttót a kertembe. Ezt rögtön követte azon ráébredésem, hogy de hiszen nekem nincs is kertem, ja és ez nem az én stílusom. De valami dísztárgy tényleg kéne, és ez a csobi dolog se rossz idea, akkor most mi legye? Hát itt van. Megérkezett! A fluid sculpture. (Szerkesztőségi különdíj a befőttes üvegekkel megoldott tároló rendszer, nagyon ötletes, esztétikus és költséghatékony.)

 

Fluid Sculpture from Charlie Bucket on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: design alkotmány vimeo

2009/05/13
15:00

Írta: Ák_

Láthatatlanul áthat

Értéket hívok, mindenki dob.
Úgy nyomjad, mintha nem lenne holnap.
Nem mintha lenne holnap. Ja, nem tudtad? Hú bazzeg bocs. Nem, dehogy. Ja, tegnap mondták a tévében, akkor pedig biztos igaz. Ja, eltörlik a társadalmat. Rossz volt, nem érdemli meg, hogy létezzen. Nem, még nem tudják, de remélem, hogy valami hatásossal.
 
Régi idők kurvája, szemenszedett kapzsivadász, hazug márki, még ő sem lehet bárki, inkább senki, a semmit talpalja, talpalatnyi talpalávaló, talp alatt velő, csontból szívva, ügyetlenül folyik el, mint az élet egy hazugság, jól áttéptek.
Hatalmaskodó senki, senkieskedő hatalmas, hullaportyáz, kell a napi betevő, kikel a kikelet, a felkelő reménysugár maradásra kárhoztat, lemák, nincs mese. Törés-zúzás, törékeny lélek, testtel egybeforr, testek egybeolvadnak, hegesztődnek, lángvágóval lángszóróval szentesítik a célt, az eszköz a mindennapi megmaradás alantas túrája, tekereg a kereken, nem mondja meg kereken, aljas mint egy maréknyi rágalom, rágófolthoz hasonlóan javíthatatlan érdekhajhász sikerprofitált orient-expressz, az ajtót kérjük húzzad, újsághasábburgonya, több-ségbe ne essél még a végén. Lejutsz a mocsárszintre, köhögsz de tetszik, együtt jobb.
Térítésmentes tisztás, tértivevénnyel átveszed, de csak egy sült habszifon, mélyen beleágyazva a táptalaj rekviemjébe, relevanciája reveláció, átcsap egy konzisztens egzisztenciába, destruál és visszaszív. Takarékos töltet, szuperjó.
A gyötrelem színe sárga, láthatatlan lámpa.
 
Az élettel ne szórakozz, barátom. Nem szokott hagyni fold equityt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés brainstorm

2009/05/12
22:09

Írta: Ák_

vote 'bout weeeeeed

Nem nagyon akad időm zúzni a blablat, plusz már kedvem mégkevésbé sem, de gondoltam azért rátekintehtnétek végtelen értelmetek határmezsgyéjével eme szösszenetre. Szavazásról van szó, de ha nem akartok kattintatni (mert például lustaszarok vagytok egytől egyig, vagy másegyéb okokból melyek rajtatok kívül és/vagy belül állnak és/vagy álltak), akkor elmondom, hogy most hogy áll:

Kérdés: Egyetért-e azzal, hogy a kendert az alkoholhoz és a cigarettához hasonlóan szabályozzák, hogy a gengszterek helyett az adófizetőket gyarapítsa a biznisz, és hogy a rendőrség hatékonyabb bűnüldözést végezhessen?

Igen 87.8% - Nem 12.2%

Mindenképpen érdekes, ezt kell hogy mondjam. További következetlenségeket nem is vonnék le ha nem gond. Viszont, nem azért mert belekötős vagyok - pedig az vagyok - hanem mert tényleg, szerintetek a hatékonyabb bűnüldözés (vagyis a kérdés utolsó fele) hogy a retkestáptalajba jön ide? Mármint a legalizálástól hogyan is lenne hatékonyabb a rendőrség...? Ja, hogy javulna a stat mert nem lenne sok illegális füvező vagy wtf...? Na, anyway, off ye go.

1 komment

Címkék: jókép szavazódás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása