2009/05/16
07:38

Írta: Ák_

Élethiány, éléshiány

Az élet nedűje, az élet szikrája. Agybajos mocsár, lépéssel süllyedő láp. Eltűnt, nincs sehol, nem találom, elszállt, szurdokba esett, megzuhant, megtört, széttört, a geigermüller meg csak kattog-pattog, recseg-ropog. Ki lett irtva, de nem szándékosan, kétségbeesésből, hülyeségből, következetlenségből, emberi mélységből, sötétségből, apátiából, haszontalanságból.
Mindenesetre már eltűnt, semmi vágy, csak feneketlen üresség. Milyen furcsa. Az lenne a logikus, ha sötétnek képzelné az ember ezt a fajta semmit, de nem. Átláthatatlan, áthatolhatatlan, hajthatatlan, acélszilárd, szürkésfehér lepel, halotti fátyolként borul a túlélők lelkére.
El akarja takarni a külvilágot, de a nem látás szörnyű, az egyetlen látásnál szörnyűbb dolog. Humoránál van az öreg róka, pedig most nincs is betépve, csak elsírta a pénzét, úgyhogy most könnyekre fanyalodik, őrülten kanyarodik, nincs benne életérzés, szagfelfogás, veszélyérzet, puha halálpihe, mint egy pille.
Félkarú rablón elszállt az ösztön, tudatos és az alatti, feletti, közötti, mögötti, csak ül és vár és néz és bámul és bambul és ül és üreges és üveges és üres a tekintet. A hóhatár alatt csak fájdalom van, felette csak zokogó báj. Ősi kőzet, de nem ósdi, nyitom-csukom, mindegy neki, bűzös lelet az egész már csak, nem marad pusztaság sem, pedig le akart menni alant, nem sikerült. Semmi motiváció, semmi akarás, a társadalom rákfenéje, miatta lobbiznak a halálbüntetés beszivárgásának mellőzése ellen.
Éljen a second-guess, a third person, a shooter, a scooter, és állítólag terrible liar, pedig még senki sem látta hazudni. Érdekes egybezuhanás, teketória nélküli érzelemáradat, márványpadlón, de sűrű hányásban. Habnyelő vízköpő, tehetetlen telepes, töketlen mező szindróma, terebélyes terméketlenség, tökéletesen totális innovatív önpusztítás.
Éljen a hagydmár, a szardle, a szarazélet, és mindenek fölött a túlélési hajlandóságtól sokszor független faktor, mely meghatároz élőt és holtat, élsz e vagy halszag, az élet egy túlélőhorror, zombik nélkül, sokkal rosszabb. Tekeregsz, hiába, független a faktor, Wasp Factory, fogalmad sincs, hogy az óralapon jársz-e, de nem is érdekel. A faktor független, ha akarod ha nem. Ez lenne a konklúzió? Nem. Nincs konklúzió, nincs lényeg, nincs értelem, nincs értelme, mindhiába.

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés alkotmány brainstorm depsession

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása