2009/04/19
17:00

Írta: Ák_

gran torino

A minap volt szerencsém befizetni a Gran Torino vetítéseinek egyikére, ennek keretében pedig rendkívül élvezkedtem, merthogy a film nekem igencsak tetszett. Namármost ezt a blogon keresztül nem tudom veletek megosztani, és tulajdonképpen afelől is mélységes kétségeim vannak, hogy az érzésnek akárcsak néhány törtszázalékát közvetíteni tudnám, de ennek ellenére kipostolom azt a masterpiece-t ami a zárójelenet illetve a stáb listája alatt ment.

Szeretem az olyan filmeket, amik képesek benyomást tenni rám. Ezért ezt a filmet is szeretem, még ha el is szontyolodtam a végefelé, particularly ez alatt a szám alatt. Na nem fűzném tovább a szót, mert a végén még a mindeni által jól ismert, de az ide legkevésbé sem illő humorba torkollna. Enjoy. (embedding disabled by request, úgyhogy ez van). Ide klikkelgessetek.

 

komment

Címkék: zene film soundtrack filmajánló

2009/04/19
14:13

Írta: Ák_

Credible Hulk, Porto

A minap a bajnokok ligájának közvetítésére tévedt szemem, és majdnem meghasonlottam. Természetesen a kommentátornak nem hittem, amikor a Hulk név számos-számtalan alkalommal elhagyta a száját, de az audio-élmény után hamarosan vizuálisan is megbizonyosodhattam arról, hogy Hulk az FC Porto játékosa. Mik vannak. Nahát, egyből rágoogle, és veletek is megosztom bizonyítékértékű fotóimat az elkövetőről.

Naja. De a google végtelenségét bújva nem ám csak erre a két bizonyítékra találtam, meg mindenféle fan-alkotásra, ahol az úriember színe zöld, hanem másegyébre is. Amit nekem veletek extra feltéttel meg kell osszak. Ugyanis amikor egy Hulk (akármelyik) bedurcul, annak nincs jó vége. Erről készített nem éppen amatőr viselkedésdokumentációt láthattok a következő két képen, melyekkel búcsúzok is. Az első képen különös kegyetlenséggel ajánlom figyelmetekbe az áldozat arckifejezését. A másodikon pedig a gyep síkjához képest elfoglalt helyzetét.

Hulk in action:

 

komment

Címkék: hero jókép

2009/04/18
21:42

Írta: LadArt_

vÉRnyúLmegszáLLÁs

És ezzel a képpel szeretném megnyitni a képregényözönt, amit majdan a hetek folyamán rátok zúdítok, persze főként főszerepben az agyarait köszörülő bloodrabbittel, aki a húsvétkor támadó kollégáját már felzabálta. Sad.

komment

Címkék: képalkotás jókép képlegény

2009/04/18
20:08

Írta: Szerb Lisztesember

Bombay Bicycle Club

Menyből ledörrenő Villámposzt:

 
 
A rég nem hallott Lisztesember által feltálalt muzsikák közül mai díszvendégünk a Bombay Bicycle Club. Amely csapat MySpace-Én érdemes körülnézni. A Séf ajánlása az első két szám, melyek kortárs zsenialitások. Csók a családnak és jó zenehallgatást.

 

komment

Címkék: zene favourite

2009/04/18
08:30

Írta: Ák_

orange crush

A minap Cs. Gábor lakos felhívta figyelmemet arra, hogy neki föntvan egy videója. Namármost előzménytörténet, hogy én szeretem Cs. Gábor (lakos) videóit, mert azokban olyan audiovizuális effekt-összhatások szoktak általában helyet kapni, amik hatására a magamfajta átlagvideónézőnek - ha az állkapcsa nem is törik szilánkosra a tökéletesen rugalmatlan ütközéstől a padló síkjával, de - a retinája kitépődik.

Na azért nem akarok túlzásokba esni, de amilyen entuziazmussal (húszabjmeg) elmesélte, ahogy a videó ezerötszáz képkockáját kimentette, majd mindre applikálta a rendkívül hasznos, effektív, és ár/érték aránymutatókban is sikeres photoshop mindenféle attribútumait, majd utána videóvá mentette szépen az ezerötszáz képet, ésatöbbi. Namármost a mód ahogy elmesélte plusz ha elképzeled az ezzel járó munka mértékét, akkor már dobunk neki egy riszpektet, de e mellé még szerencsére párosul az is, hogy szerintem eléggé nagyon jól néz ki. Főleg a belassulós rész.

Ez már két indok, pedig nekem egy is elég egy posthoz. Néha egy sem kell. Pedig van még egy: lila az ég! Blogunk színeiben pompázik a videó, hát ebből garantált embed! Nézzétek, élvezzétek, egyebekért vizitáljátok Cs. Gábor (lakos) myspace-ét ezen a címen. Enjoy.

komment

Címkék: tudás super

2009/04/17
08:00

Írta: LadArt_

szalagavatóBÁLNAháj

komment

Címkék: alkotmány képalkotás jókép

2009/04/17
08:00

Írta: Szerb Lisztesember

Mr. Ügyes

Szerkesztőség nem van elöl, de hátul se nincs, mivel gyakorol. Valami ilyesmit. Sajnos ötünk közül egy már leesett a tetőről, egy másikat pedig fejbe vágta a feldobott 3 a negyediken darabszámú buzogánya, szóval hárman maradtunk. Reméljük a fáradozásaink és járulékos veszteségeink nem vesznek kárba, mert egyszer mi is megtanulunk így zsonglőrködni. [NEM]

 

 

komment

Címkék: zene youtube tudás

2009/04/16
21:40

Írta: Ák_

A 45 legjobb egysoros

Ez egy röpost! This is a FaSt (short for FAst poST)!

Minden Battlestar Galactica fannak ajánlom a szabadidejének akénti eltöltését, hogy ebbe beleolvasgat. Nagyon jó munkát végeztek Freevo-ék. Még én is csak egyetlenegyet hiányolok("What? Don't you people have work to do?" by Col. Saul Tigh), ezt természetemnek megfelelően egyből szóvá is tettem, na mindegy :) Jó olvasgatást.

komment

Címkék: battlestar galactica

2009/04/16
15:00

Írta: Ák_

BMW linkgyűjtemény

Igen! Nem, nem csináltuk meg, hanem ismét elkövetkezett Az A Pillanat! (figyelitek az óvatosan adagolt, de mégis frizura-átalakító-erejű ambivalenciát? Az első két szó Igen és Nem! Micsoda feszültségkeltő felütés!)

Van ugye itten egy reklám-session, amibe már egypárszor belekeveredett a kedvenc bajor ex-repülőgépmotor-gyártó vállalatom reklámjainak tömkelege, amelyek közül különösen kiemelném ezt, ami az általam látott reklámok alapján megkaphatja a 'leglazábban oltós' jelzőt/szóösszetételt. És most kiegészülünk. Négy "futottak még" és egy "ohmygod" kategóriájú reklámmal. Elég fura babás, nem különösebben tetszik, de gondolom majd néhányan úgy gondolják aranyos. Tulajdonképpen azt a 30 másodpercet megérte az életemből. Elvégre sokkal többet töltök kevésbé értelmes dolgokkal. Aztán van az egeres! Na ez már egy fokkal tényleg aranyosabb, megtudjátok, milyen az igazi kétségbeesés! Mész de mégsem! Mert a talaj elmozdzul és rádtámad és utánadmegy és megesz és áááá. Najó, itt még nem tartunk, de úgy néz ki a béemduplás srácoknak lehet valami talaj-slash-út-fétis-slash-mániájuk, mert kapunk egy olyat, amiben az út gonosz. Próbálnak lazázni, de a legfelül említett közelébe sem ér. Aztán van egy ahol az út imádja a rajta olymódon sikló pártonnás szerkezetek simogató cirógatását, hogy az beszab. Ez az utolsó kettő nekem nem különösebben jött be, de legyenek csak - az egyik legelszabottabb kifejezéssel élve - leróva a tiszteletkörök.

És végül jön a vid ami miatt a környezetdefense taget is rá fogom aggatni, ugyanis bemutatja az Efficient Dynamicsot (ejtsd: efisönt dinamics), méghozzá hatásosan. Ismét sikerül elővenni a 'too-cool-to-care' szintű keménységet, de mégis arrogancia nélkül! Hogy ez hogy lehetséges? Jó kérdés, de nekik megy. És nagyon jól áll ez egy ilyen alkotásnak. Az angolszász régió tüzetesebb lingvisztikai ismerete kifejezett előnyt jelent az utolsó kapcsán. Enjoy.

komment

Címkék: reklám bmw környezetvédelem

2009/04/16
10:00

Írta: LadArt_

theINCREdiBLe_BL00DrABBiT_!!? yeP, it's frickiN' baCK, and it doesn' like CARROT!

komment

Címkék: street art alkotmány jókép

2009/04/16
08:31

Írta: Szerb Lisztesember

Ctrl+Alt+Del

Nem tudom ti hogy vagytok a dologgal, de nálam a reggeli felkelésnek elég nagy a gördülési ellenállása. Hát ez kín. Valószínűleg az ilyen magamfajta álomszuszékoknak (meg a hét törpe közül egynek) fejlesztették ki a Reggeli-Újraindulás-Szettet melyben minden bizonnyal kávét vagy legalábbis valami stimuláló anyagokkal teli italt ajánlott felszolgálni. Ezt:

 

 

Mindazonáltal, néha (mindig) mégis megesik az emberfiával/lyányával, hogy eme csábos reggeli köszöntő-szett kedvéért sem akar felkelni. Minden valószínűséget meghaladóan ők azok akiknek a következő szettet fejlesztették ki, hogy mintegy desszertként szolgáljon a sikertelen felkelési kísérlet után. Nesztek:
 

 

komment

Címkék: design tudás

2009/04/15
17:03

Írta: LadArt_

pánibulA.

Kit akarsz álltatni, csak állsz itt és fel se tudod állítani. Feleségem tudattalan katlan módjára kotlik lukas méhkasszerű szerszámmal szar számmal fülemben felületesen füllentem el felémküldött fém üllőt, megellett egy Elle-t a Népszabadosság mellett, többre nem tellett, pedig kellett és mégsem lett egy lett a szobába lépett, kezében petricsésze, hóna alatt petri-kötet szemében kretén ötlet csillagozott kisbetűsrésszel megtűzdelve. Elémtolva formanyomtatványát formálisan küldtem el mindkét anyját messzebb mint a nyúlon túl is, nyúltól is kaptam de elkoptam mint a pökés a nyelvújítási forgalmi dugóban állva rokszi rádióban valami vörös sörény meséli milyen volt legutóbb dugóban, dehogy a víz lefolyt és a hab meg fennmaradt, fennmaradó összeg fejében feltárom mennyi forgács van a fejében egyáltalán valami a vákumlevegőtlenségen kívül tágasabb tátog és elballag, mert nem mer magának merni, a hagymaleves hagymás a nagyi meg túl jó ez a nap, hogy szőke legyen. És tényleg.

 

komment

Címkék: brainstorma makáma

2009/04/15
16:00

Írta: Ák_

Allegro

Emlékeztek arra a postomra, amelyikben felsorakoztattam 3 All Along the Watchtowert, amolyan összehasonlítás slash viszonyítási alap képpen? Nem? Nembaj, nem kell túlzásba vinni az emlékezést, dobok egy linket. Vigyázz, megy. Hoppá, ügyesen elkaptad.

Na. Ottan meg volt jelenve Bear McCreary (bazzeg de nehéz gondolkodás-pauze nélkül egyhajtásra leírni a C-torlódás miatt), akinek zenéje csodás, és nem akarok offendálni, de az övé a 3 közül a legjobb Watchtower. Na mindegy.

Na most őneki lesz itten propagálva egy másik száma, amit szintén kedvenc sorozatunkhoz írt. Nem, egyébként kifejezetten nem szeretem, amikor valaki T/1-ben ír cikket(itt speciel postot), de most ebben a topik-kérdéskörben attól tartok az egész Szerkesztőség nevében beszélhetek. Szóval, mint ahogy az kiderül egy s más mindenféle egyéb adalékvideókból, ez az első olyan zenekölteménye a sorozathoz, amit szimfonikus zenekarra írt. Ennek megfelelő a minősége is(vagy nem tudom, hogy ennek megfelelő-e, de egyszerűen kolosszális. már nem vagyok biztos abban, hogy az "ennek" mire utalt, de a zenét nem győzöm az egekbe magasztalni).

Gyerekek, élvezzétek, olvadjatok el a dallamokban, ússzatok a hangjegyek között, oldódjatok fel az élvezet-árban, kapcsolódjatok teljesen ki, és adjátok át magatokat. Megjegyzésént hozzávarrnám, hogy legalább 2 hangulathoz tökéletesen applikálható. És az is említésre méltó - mitöbb, dícsérendő -, hogy filmzene létének ellenére film nélkül is tökéletesen megállja a helyét. Ami a legnagyobbaknál is ritka. Ladies and Gents, let me proudly present you: Bear McCreary: Allegro!

komment

Címkék: zene soundtrack battlestar galactica

2009/04/15
11:02

Írta: Szerb Lisztesember

May the Tauntaun be with you

Emlélkeztek még arra amikor nyál-csöppentve gondoltatok rá, milyen is lenne az éjszaka királyai/női lenni egy bizonyos maczkó-hálózsák segítségével? Na, hát, ha igen, (ha nem, akkor emlékezzetek keményebben) akkor arra is emlékeztek, hogy felmerült egy két ember/maczkó komplexus az étlapra. Most is hasonlóan sziriőz komplexusokról esne szó a továbbiakban, mivel azóta kiderült, hogy a maczkó hálózsákoknak komoly mellékhatásai léphetnek fel. Többek közt a legtöbbször előforduló rendellenesség, hogy Luke Skywalker-é akarnak válni az incidenst átélők. Egy furcsa erő, (The Force) arra kényszeríti őket belülről kívülre, hogy újra és újra átéljék a Tauntaun belsejében eltöltött nyakmerevítő pillanatokat. Ezen a problémán próbál segíteni a Tauntaun-belsőt szimuláló hálózsák. [ Személyes kedvenc, a fénykard-zippzár.]

 

komment

Címkék: design star wars agymenés

2009/04/14
16:30

Írta: Ák_

501-es légió

Egészen biztosan volt már olyan érzésetek, hogy olyasmit csináltatok volna, amit nem szokás. Most természetesen nem a nyilvánvaló "gyilkoljuk-meg-a-hülye-szaft-embereket" című társadalommentő koncepcióról beszélek, de mondjuk biztos előfordult kisebb korotokban, hogy be akartatok öltözni szuperhősnek. Na hát valaki számára ez nagy korára is megmarad. Nem mondom, Lada barátommal vállöltve (értsd: kart karnak vetve) morzsoltunk el egy nyálcseppet, ami felfedezőútra indult, amikor is a net útvesztőiben ráakadtunk egy beöltözött clone commandora. 

De azért - ahogy azt Eddie Izzard is kihangsúlyozta - mindent szintekre lehet(kell) bontani. Szerintünk pl nagyon jól néz ki, de valószínűleg eszünkbe sem jutna beöltözve - mondjuk Batmanként, vagy rohamosztagosként - róni hazánk utcáit. De van akinek igenis eszébe jut! Erről bizonyítékjellegű fotókat itt találtok. Olcsóbecslés, de szerintem több mint ezer star wars jelmezbe öltözött figura, többszázan rohamosztagosként. Ezen a képen jól látszik mennyien vannak. És ha továbbléptek, látható, hogy még a zászlók - mert, ugye, erősen internacionális esemény - után is akad egy pár tucat.

A siker ilyenmértékű fokában valószínűleg az is közrejátszik, hogy a galaxis egyik leglazább teremtménye - a Birodalmi Rohamosztagos, eredetiben Imperial Stormtrooper - tetőtől talpig páncélban van, így senki nem látja az arcát. De az elöl slash oldalt bandukoló tiszteket tényleg nem értem. Ők sokkal kevésbé jók. Rohamosztagos-szerelést mindenkinek!

Ja, és mielőtt az előbb említett szinteken te a legalsóra sorolva magad aszondanád "gáz", vess egy szemvillanást erre a képrengetegre. Ugyanazon az eseményen ilyesmik is felvonultak. Ha nekik lehet, akkor a stormtroopereknek abszolút.

komment

Címkék: star wars tudás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása