2009/04/05
20:22

Írta: Ák_

prekoncepciózus előítéletek

És azok effektív, nagymértékű irtása, az lenne a mai célpont, mondhatnám objaktíva(de nem mondom). Mertugyan sokak amikor meghallják a graffiti szót, arra a förtelemre kattan az agyuk egyik részhalmaza, amit nem úgy hívnak, hanem úgy, hogy tagelés (véleményem szerint feleslegesen magyarítva, illetve gyakoribb esetben hibásan leírva: tegelés).

Tulajdonképpen már a graffiti magyar megfelelője kimeríti a sértés legmélyebb fogalmainak bugyrait, de ez szerény véleményem szerint semmiképpen nem rossz szándékból fakad, mindössze a tudatlanság árnyalatlan valójából. Vagyis a "falfirka" elnevezés eleve nem egy csodálatos látványra utal, hanem egy undorító falrabaszott firkára. Ami felháborító, ugyanis pont hogy nem erról kéne ennek az egésznek szólnia, hanem a közterületek, illetve tágabb értelemben a város széppé tételéről, vizuális gyönyörökről.

És lényegében csak másodkörben hibáztatnám az elnevezést, elsőkörben pedig azoknak az anyukáját szeretném interrogálni, akik elmennek keménykedni és a perc töredéke alatt kibasznak egy förtelmes feliratot valahova, ahol majd mindenki lehányhatja, akinek van hozzá türelme.

Szóval aki igazi, igazán jó graffitit akar látni az bújja az internet útvesztőit Banksy után kutatva, vagy ha szeretne blogunk bugyraiban maradni, akkor kattinthat ide, vagy mondjuk ide, így hirtelen ezt a kettőt kapjátok, de emlékszem, hogy van még több is :) jó nézelődést. (vagy esetleg az etele térre is ellátogathat)

És a kevésbé bagoly slash sas szemű észrevételezőkkel közölném, hogy mindig szándékosan odafigyelek a bé-a-esz szó nem-használatára, ennek most duplán megszegésével szeretném kihangsúlyozni, hogy ez egy mennyire fontos ügy, és hogy milyen mély érzelmeket vált ki. Mármint nem csak bennem, de felháborító, hogy az egész utálat-téma egy hatalmas félreértésen/félremagyarázáson alapul.

So say we all.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény street art

2009/04/04
20:40

Írta: Szerb Lisztesember

Garden Gunner

A híradóban aztat hallottam, mostanság az dívik, hogy a bankokat mű-pisztolyokkal rabolják ki. Vagy úgy, (kedvenc storym) hogy csak kéri a lovettát natúr,[és úgy tesz mintha naggggyon kérné] ezáltal nem lehet feljelentést tenni, mivel ő nem fenyegetett semmi öldökléssel, avagy hasonlók, csupán kért [és kapott]. De félretéve a tré-fát (és ezzel a mozdulattal nemes elme-asztallapunkra helyezve egy másikat) én rájöttem, hogy ezek kispályás megmozdulások. Ami igazán cool az az amikor egy sLaggal rabolod ki a bizonyos pénzintézetet. Mert nehogy már ne. Ehhez az akcióhoz alkotta meg a megfelelő eszközt a Design Reaktor.

 

Szólj hozzá!

Címkék: design agymenés környezetvédelem super

2009/04/04
17:22

Írta: Szerb Lisztesember

Grafit

Mint azt ti is nagyon jól tudjátok, szerkesztőségünk egyáltalán nem foglalkozik a Street Art művészet (lásd: La Manche csatorna és baba piskóta) bemutatásával [DE]. Ezért nem mondom el, hogy egyik nap két olyan graffiti alkotmányba botlottunk, hogy ha nem vagyunk egy [három] bagoly éberségi szintjén megeshetett volna, hogy orra bukunk. De szerencsére eme szerencsétlen eset nem teljesedett be, így most van alkalmam veletek is megosztani a kincsesláda tartalmát, amire ráleltünk. Íme:

 

5 komment

Címkék: street art alkotmány képalkotás

2009/04/04
14:34

Írta: LadArt_

csap.

 

Bemegyek a boltba,
Kifordulok már ha
Tudnám miért sem,
Az lenne a csoda;
 
Sétálok elfele,
Nem látom ki volt az,
Betérek időben
A tömeg suhan tova;
 
Én vagyok az
Benne a tóba’
A kacsák mellett
Várom háthahogyha;
 
Csorog a vízpermet,
Galambok nem esznek,
Mindenki csak néz:
Lehetetleneznek;
 
Nincsen több szempár,
Mint ahány magocska,
Ülök a lében:
Belefeledkezek;
 
Gondolom én sem ott,
Bemászik és elhagy,
Eljátszok a cseppekkel:
Ez nem te vagy.
 
[azt hittem érdemesre]

 

Szólj hozzá!

Címkék: vers depsession

2009/04/03
15:30

Írta: Ák_

Igen! Megvalósult álom!

Ez itt egy rövid idő alatt öszecsapott rövid post. Vagyis röpost.

Igen! Megcsináltuk! A világcsúcs! Valakinek sikerült úgy ránktalálnia, hogy beírta google-be, hogy "pénisz szinonímái". És bár a szinonímaszótár az első oldalon volt, mi pedig nem, mégis minket választott. Hihetetlen, hogy egy fasz mennyi mindent megmozgat.

Egyébként a kíváncsiskodók kedvéért valahol bombagyár, egy rapnyelv és az anális szex alapszabályai közt kaptunk helyet.

Yes we can.

Amúgy erről a postomról van szó.

Szólj hozzá!

Címkék: hülyenet

2009/04/02
21:54

Írta: Szerb Lisztesember

Kapjad kifelé

Mézbirkózás helyett krokodillal való durvulás? Kilós pontyra való rámarkolás s mindezek után ezen egykori élőlény olyan szintű elhajítása, hogy még a derítős-srác is rácsodálkozik. De vigyázz, mert jön a néni és a fröccsöntés helyett üreges-alu járókerettel támad befelé. Sebaj, nem para, azt képzeld el milyen szr lenne, ha medence-emberitiszt kapnál. De abból is van kiút, csupán egy kis Enterprise féle teleport-gun szükségeltetik az információs pultnál. S a másfél perces stáblista minden földbéli problémára megoldást nyújt.

 

2 komment

Címkék: zene youtube agymenés

2009/04/02
18:54

Írta: LadArt_

Sten Cili

Nem akarok senkit felbuzdítani, hogy fesse tele budapestet ilyenekkel (de), csak tisztelegnék eme nagyszerűség előtt, amit igy csak kb harmadlagosan posztolok ki, ám büszkén jelenthetem, hogy Banksy mögé felsorakozott példaképpé a jóember. Egy szó jut eszembe: respektálandó (állandó? respekt állandó? NEM.)


Conquest of Paradise from viktor kadar on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: street art világnézet super jókép

2009/04/02
15:47

Írta: Ák_

dedicated: a csapda csak blöfföl, de nagyon jól

 

Amikor már teljesen úgyvagy, hogy vége a sornak és jön a végső falldown, akkor kétesélyes a brutáltéma. Az első hogy egy élvezetes de kevésbé szépívű, a másik egy mindent elsöprő kitartás, a műmell teljeskörű ellenzése, a feltöltött ajkak ignorált kitépése és a rezisztancia legmagasabb foka, ami furán egybesül egy rántott nemtörődömséggel, ebből születik a megfelelően pirított, nem túl kemény hanem lágyan ropogós kitartás. És ha már a sor vége eljött de nem érkezik az atomcsapás, elkerül a kaszás és halálra válsz, a válasz úgyse jön, nem remélek, pedig van reményem, egyetlen led az alagút végén. Húzom a Jack-dugót de tökmindegy, J.C. nem engem vált meg, váltságdíj a térgörbe, gondolja a felületlen kívülülő. Nekem már mindegy lenne de szerencsére átpördülök, megint nyár lehetne, soha többé süssfelnap, vidámpark és száguldunk, tizenhat-in-a-row de most nem az a lényeg hanem az olcsó metafora, nem gurítunk szarral, perdülünk és pördülünk, pört ülünk, pörköltet sütünk.
Visszatérsz az öt null ötbe, a sarki halálárus halálra vált elijedése fogad a keretfordulóban, amitől elönt egy keserű kacaj, késszúrásszerűen. Na és a végén akkor az eredmény nem más, mint a gyök. Kapaszkodva annyira csakazértis, hogy a végén átfordulva egy ügyes felzuhanással, vagyis vonatoztatási rendszer kérdése hogy merre, de a vége egy happy-hour, olcsó sörrel féláron, mindenáron, vagy tökmindegy, mert ott már jó is meg meleg is de legfőbbképpen: hiányzik ami nem hiányzik; nincs ott, hiszen eltűnt.
Beapplikálod az aznapi adagot, csodálom hogy nemjön a szokásos, és akkor nem törik el a cérna, megvan a fonál, az életem tudom húzogatni vele, csak ügyetlen vagyok a bábjátékban, mint a kriggler standupos.
Finom lágyra nehogy megsértse a szájacskát, óvatosan beinzertálható az ajkai közé, már nincs hiába az alkonyzóna, értelmet nyer a határérték és az utcai kobold. Ők nem változtak, de a nézőpont igen, így nagyok és mások, ennyi. Rövid lesz de jó lesz. A kulcs a hullámvasútban van. A gyors zuhanás után át kell fordulni különben a kiégett ledek újra felvillannak, de csak hogy újra kiéghessenek a szemeinkkel karöltve.
Csak arra kell odafigyelni, hogy ne sétálj el mert nem tudsz leesni a szélén. És a keserű kiábrándulás szar.
 

 

 [written by Ák_ on 2009.04.01., de nem akartam kipostolni, hogy ne sűrűsödjön Lada barátom postjával. hope ye enjoyed]

1 komment

Címkék: vélemény agymenés alkotmány világnézet brainstorma

2009/04/01
19:53

Írta: Szerb Lisztesember

It's ugly, like look at you!

Amikor szerény Anti-testünket neveljük jó modorra az erre megfelelő tanórákon, néha-napján előfordul, hogy a magasugrás paradigmájának ezüsthalát kéne előhorgászni mozgáskoordinációnk pocsolyájából [szigorúan Sufix Xcelon 0.28mm-es damillal], mely az esetek nagytöbbségében felettébb hatalmas problematikát jelent. Eddig nem tudtam, hogyan is kéne abszolválni a felmerülő(én lemerülni szoktam, na mindegy, majd holnap szólok a helyzetnek, hogy hülye) helyzetet, de amint megtaláltam a következő videót rádöbbentem: csupán a csoda elixírre van szükségem és ezáltal nemhogy rudakat fogok át tudni ugrani, de még a képregény oldalait is módomban fog ülni áthágni. Igen, bizony annak a képregénynek az oldalait, amelyeket a legjobban működő szótárdroidok állítottak össze. Ezek után még szilvásat játszom a rossz fiukkal és elsütöm az Arany-Lakatot. Azt Slussz.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube

2009/04/01
19:15

Írta: Ák_

Országlopás Birodalomépítés címén ravasz zászlóhasználat segítségével

Zászlajak fölöttébb ügyes használata, vagyis a megfelelő helyen való applikálása. Eddie Izzard szerint ez a legfontosabb tudnivaló, ha birodalmat akar építeni az ember (és ez nekünk, a világuralomra törő magyaroknak különösen hasznos tanács lehet. Mit világ, legyen egyből világegyetem-uralom! /nem összetévesztendő a világ-egyetemuralom kifejezéssel!/).

Szóval, Eddie Izzard már volt javasolva pár alkalommal itten a blogunkon, de 1. talán páran már elfelejtették, 2. ez egy másk videó. Tulajdonképpen bármelyik videóját belinkelhetném, annyira jó, de én mégis ezt választottam. Két okból. Először is mert Lada már beküldte Jeff Vadert a fent említettben, másodszor pedig mert ebben elhangzik az egyik all-timer megfizethetetlenje ("Do you have a flag?").

Ha már itt tartunk akkor közleném, hogy számos-számtalan olyan kifejezés illetőleg quote származik mélyentisztelt Izzardtól, ami valószínűleg örökéletű lesz és tulajdonképpen a galaxis legviccesebb stand-up comedy mondataiba tartoznak. Lásd: "Cake or death?", "Where the fuck have you been?", "Oh for fuck's sake", "Do you know who I am?", és a lista a végtelenségbe folytatódhatna. Ezeket természetesen csak a Beavatottak értik.

Na, mint ebből remélem kiderült a végtelenségbe és tovább postolgathatnám ki a youtube-videókat Eddie Izzard-ról, de ez okkal nem volt még megtéve (hm?), viszont ma van Az Bolondok és Bolondozók Világnapja, tehát vidámsággal kell töltenünk ki eme blog eme megfizethetetlen de annál virtuálisabb hasábjait. Meg hátha felvidítunk egy-két olyan dramatis personat aki éppen kevésbé az.

Ja és angoltudás nem árt, bár ha felületes az nem feltétlenül probléma minden pillanatban. Mindegy, nézzétek azt majd eldöntitek. Ja és azt sem árt tudni, hogy a poénok nem értése nem feltétlenül a te angoltudásodban hibádzik, mert percenként tucatszor (:P) utal vissza a saját maga hülyeségeire. Így tehát csak fele olyan vicces lesz. De így is nagyon az :).

 

Szólj hozzá!

Címkék: youtube super favourite

2009/04/01
18:58

Írta: LadArt_

visszaMeNjÉ elMeNnYé! krokodilosatadjááá! lopós vagy te lopós! igen? nem. adok sört, adjá krokodilos. falhasználó?!

 

Ídőtlen a mondandó vagyis az idő maga magam vagyok én valaki? Ha hazajövök-megyek a meggyek sem mennek sehova. Jehova. Havas jajjveszékelés hallatszik, halálszikrák hullanak hirtelenvaló és heretőről fakad minden fakk ad valamit FACK! Vagy ezt vagy mást Mása más ő nem az imázsra csak imákra intrikál vagy intravénál internális vérzés verzusz Zeusz.
A nagyságok sosem kicsinyesek vagy ha mégis, adják önmaguk valótlanságának parányi szeletkéjét. Leereszkedni olyan, mint szembehányni és semmiképp sem szemre.
Tegnap betoppanván kedvenc topánkámba félredobva nyúlcipőm farkas szájából kihúzott maradványait, betipegtem, úgymond őgyelegvén besuhhogtam kabátom lihegésének sóhajaival kedvenc falodámba, ami semmiképpen nem tévesztendő össze a faodúval vagy egyéb más baromsággal. Ne, hagyjátok abba, ha nem húztok bőrt a fogatokra, kénytelen leszek idézni Halász Judittól.. Jó látom semmi eredmény. Almaszósz meg kapitány, felhúzom a vitorlám. Gondolhattam volna. Kuss.
Tétován libegve letettem a seggem és rendeltem a kenyerem. Mit kérek hát ételt édes jó aranycsillagszemű juhász lánya. Semmi mosoly bárgyú gyárvigyor meg valami motyogás hogy natényleg. Körfűrész nincs csak csűrdöngölő, abból is csak féladag. Kérek még mellé kardántengelyt plusz egy frissen élezett szőrszálhasogatót. Ezeknél sosem lehet tudni mit sznak eléd. Néni kemény mármint a pincércárnő, olyan műanyagfeje van mint a két melle csak azok jól markolhatók – szerinte – (szerintem is), márha rávetemednék, hogy ignorálom a plasztikszemöldök alatt megbúvó sminkorgiát. Igen korgia, amikor korog mint állat. Igen, már fél órája rendeltem. Elfelejtette? Értem. Biztos nem direkt volt. Elmegy. FürdősK. Jön hogy hozza a szakács sajnálatmondókáját, mondom nem érdekel, én éhes vagyok mily meglepettenek látszik szvíthárt. Diszkriminatív jelző? Tudok olyat is ami igaz. Nem fejezi be a mondatot, inkább hozza és elémteszi. Igen a mondatot. A balomról nyújtja a tányért. Ne várjam má el hogy kvalifikált dolgozók szolgálnak ki, amikor a gulás héccá forint és az csak a lé. Ja lé mint zsé steksz és della. Lapátolok. Íztelen mint a balatoni palatchinken, de még mindig jobb mint a halál. Gondolná a sztandardmensch. Mondom fizetnék. Nem kérek áfásszámlát, se semmilyet, egy ilyen kis fecnit, amin rajta van hogy mennyit perkálok. Ezeröt kereken. A kis örömokozólány nem kap borravalót mert nem érdemli meg. Az oxigénmolekulákat sem érdemli meg amit mások elől szív el. Munkahelyi bájmosoly a kávé mellé a bárpult mögül betalált és szívszélhűdést okozott, aztán off. Rögtön rámrepül három csövesnadrág, és kínálgatja a fedélnélkülit ingyen TBC melléklettel. Kap egy százast. Nem várom meg ahogy széttépik egymást azért az egy érméért. Busz. Erről később. Még busz. Séta, otthon, verejtékmirigyaktivitás és képernyő. Falldown.
 
[és csak amolyan geekologiesan "thanks to Dóri Gálfi who is the only one that made me write a post today, 'cuz she was curious about what and how I write. And also thanks to Szerblisztes und Ák, who asked me why the fuck I didn't write anything in the past few weeks. So there it is guys. Have fun!" Ha az alany nem értené, amit kétlek kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, esetleg engem]

 

1 komment

Címkék: világnézet estimese brainstorma

2009/03/31
20:04

Írta: Szerb Lisztesember

Ahol a prémnyulak vannak

 Mi a teendő azon idő minutában, amikor is elrabol egy szarvas-prémnyúl és ezzel szimultán még a zene is elkezd szólni az ég 500-kilowattos-felhő-hangszóróiból? Hát azt hiszem valami ilyesmi. Igazából ezek a szarvas-prémnyulak izomnyaláb helyesek ez is az egyik indok, hogy miért raktam be a videót. A másik a megoldás zsenialitása. Mármint a legelső kérdésemre a válasz: kezdj el futni, aztán fejelj le mindent, ami az utadba kerül [személyes kedvencem a Hegy lefejelése (mert nehogymárne) 1:39-nél] és legvégül bulizz egy ízig, vérig prémnyulasat(Csoportos világba kiáltással egybekötve. Természetesen.). Hát nem zseniális? Amúgy teljes szívemmel állítom, hogy ez a trailer az első 27 másodpercig tökéletes/hibátlan/abszolút vodka. A kisfilm további részeiről még nem tudtam ítéletet mondani, bár már jó néhányszor felcsendítettem muzsikájával egybekötött mozgóképét kicsiny computeremen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: youtube

2009/03/31
19:42

Írta: Ák_

póker és egyéb kifejezések

Meg másegyéb lefejezések. Namármost, vannak köztünk egyes egyedek akik kifejezetten szeretik a pókert. Meg másegyéb egyedek akik nem kifejezetten nem szeretik. Hehe. De ez most engem nem érdekel, mert:

Van egy jókis rövidítés-szótáram pókerben újaknak és kevésbé, amiben akadnak vicces és nem annyira kifejezések. Párat beküldök sample-nek, csak az A és B betűkből, kizárólag, hogy el tudjátok dönteni, hogy megpróbálkoztok e majd kurzorvégre kapni klikkelés formájában a linket amit majd a végén az arcotok redői közé csapok. Például ha két ász van a kezedben, az szerintük American Airlines. Na a hülye egoista arrogánsak.

Ász-Bubi (ez annyira szarul néz ki lenézve, hogy innentől a végtelenig Jack lesz és marad) szerintük Ajax, ezen szakadtam egy sort bár valószínűleg csak a mélyentisztelt Eddie Izzard műsorainak köszönhetően. Na, ezenkívül még gyorsemlítésre méltó a Bike, mint A2345-sor, a Bad Beat (amikor szerencsével megszabnak), valamint az is, hogy a szarabbfajta kártyákat egyszerűen üresnek nevezi (Blank). Na most megszegem az ígéretem, és becopizok egyet a D-ből:

Dead Man's Hand
Two pair - Aces and Eights (The hand Wild Bill Hickock was holding when Jack McCall shot him in the back).

Hát ennyit erről. Ha nem érdekelt így jártál. Különben klikk ide ha tovább böngésznél. Na azért a legtöbb nem különösebben humoros :P Na ennyi volt a móka mára.

Szólj hozzá!

Címkék: ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján

2009/03/31
18:49

Írta: Szerb Lisztesember

Jégváder

Azon kedves Inváder-kedvelőknek akik netalán-tán kitikkadtak a múltkori kis bringa túra után, oroszlánszívvel ajánlanám figyelmükbe az újonnan felfedezett Inváder-jégkocka-gyárat mellyel no perc alatt (Már amennyiben van super-chill oder no-perc-fagyasztás funkció mélyhűtőnkben. Már amennyiben van létezés funkció mélyhűtőnkben.) be-invédelhetjük teánkat, hogy hamisítatlanul invader-ice-tea-vé válljon. (könyökjön.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: inváder invader

2009/03/31
18:42

Írta: Ák_

atomhalál kilencezer

Ennek a postnak kettő egész darab célja van. Először is, hogy gumiszoba-formájú játékterületet adjak aberrált elmémnek, másodszor meg nehogymár kevesebbet postoljunk, mint februárban (amikor egy hét fizetett eltáv volt a szerkesztőség [XD] háromketted részének). Na, szóval.

Aki nem tudná mert mondjuk újonnan csatlakozott szedett-vedett bandánk sokrétű apagyilkos mondanivalójához, azzal közölném, hogy az ilyenféle címadások további szarkasztikus gúnyt fektetnek arra a témára, amit eme oldalon ezzel a postommal kezdtem el. Akkor még sokan nem voltak velünktartva, például 'franceparis', a legújabb kommentelőnk :P tehát ezt most belinkeltem. Szóval. Éljen a címadás, plusz:

Szuperötletes 'mi lennél ha állat/tárgy/szerkezet/jármű/használati eszköz/híres ember/stbstb' lennél című játék osztályfőnöki slash pszichológián [remélem jól írtam - A Szerk.]. Adok egypár tippet. Állatként menő a galandféreg (főleg ha CIPAs a beteg és több mint tíz méteres is lehetsz). Egyébként az 'egyéb' kategóriába javaslom a bélboholy nevezését. Különben a legmenőbb Nóri mint jármű - fúrópajzs. Cafat természetesen nem más, mint egy tankkal keresztezett úthenger, de igazából nem is erről akarok beszélni, csak postot írni.

Igazából a legfőbb cél a visszalink volt mielőtt valaki lecsukat az első-látásra-balszaftnak-tűnő címadásaim miatt. Meg persze a pluszegy post. Na, mielőtt 'off ye go' formájában fellövöm a PJ-t, még egykét érdekességet közölnék. Na ugye mi, adminok szemmel-szájjal tudjuk követni, hogy ki honnan talált ránk. Mármint a blogra. Egyébként ti, júzerek is szemmel tudnátok.

És ezzel kapcsolatban érdekes elgondolkozni azon, hogy az első találatok között vagyunk google érthetetlen bugyraiban a 'kivénhedt kurvák' kifejezésre. Vagy talán kivénhedt ribancok? Nem vagyok benne sör. Ezenkívül a minap ránktaláltak úgy mint 'makimajom' és úgy is, mint 'locsi-pocsi'. És a pandákról szóló oldalak közt is az élen hullámvonaglunk. Ollé.

Na, ahogy ígértem. Off ye go.

Szólj hozzá!

Címkék: tudás szarcím

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása