2009/09/25
15:00

Írta: Ák_

ismételt N, avagy a sorozatok alkonyhajnala

Azt hiszed, ilyen szó nincs? De, van. Az alkonyhajnal az, amikor a hajnal véget ér és reggelbe fordul. Vagy esetleg az amikor a délután elkezd alkonyba fordulni. Vigyázz, ez trükkös, mint a halál, oda kell figyelni rája maximálisan hogy át ne vágjon. Olyan mint amikor a kivégzett miniszterelnök lánya. Vagy mi. Már nem is emlékszem jól.

Nem is lényeg mert szerencsére nem ilyen mélyértelmű esszékezdeményeket fogunk elemezni, mint az előző mondataim egyike, sokkal inkább egy mindenféle viccességtől mentes valamit tárok elétek. Mármint lehetnék olyan fárasztó, hogy azt mondom, hogy 'ha van madár akkor olyan is van hogy tegnapdár, és ez lesz a Hét Szava', de ilyenfajta elgondolkodtató izékkel nem akarnálak véletlenül sem fárasztani Tetégedet, Ó drágakedves Olvasó, most ezért sokkal inkább mindösszecsupán kiválasztottam véges tárházam egyik hát-só sarkából egy porosodó - de általam megfelelően, szakszerűen, az erre a célra kifejlesztett célszerszámmal leporolt - szót, aminek egyetlen előnye, hogy tetszik nekem. Semmi kétértelműség, nem fogok belőle gúnyt slash szarkazmust slash iróniát slash nyulat űzni, mindössze egy olyan szó, ami a maga egyértelmű (egyetlen értelmű) valójában megtetszett az én tekervényesen összecsökevényesedett agyamnak. Na, ha idáig elverekedted magad, tartsál 2 perc jutalomszünetet.

Szóval a szó ami ebben a hétnek nevezett másodperchalmazban megtetszett nekem, és ezennel, vagyis úgymond ezzel egyúttal ki is nevezem Word of the Week-nek, hölgyeim és uraim let me present you the winner: álomszuszék!

(Hát nem csodálatos?)

Remélem Neked is annyira tetszik, mint nekem. Ez a szó valamiért nálam erősen asszociatív Micimackóval. De azért nem teljesen. És nem csak. Szóval nekem bejön. Olvasd végig, gondold át, mondd ki magadnak hangosan, esetleg többször is, ne sikoly sikolj át rajta oly felületesen mint ahogy azt általában a legtöbb szóval tesszük mindnyájan. Ízlelgesd meg, szagold körbe, érezz rá. Álomszuszék.

(Hát de!)

 

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása