2011/06/25
15:36

Írta: Szerb Lisztesember

Lytro - A fotográfia jelene, jövője és múltja?

Most szarj be. A Lytro nevezetű cég olyan kamerát fejleszt ami nem csupán egy szögből örökíti meg a beérkező fénysugarakat, hanem magát az egész light fieldet rögzíti (akkor sem írom le, hogy fény mező. ups.).
Mi a tengeri rákra is jó mindez? Arra, hogy a képet akármilyen furcsán hangzik is, de az elkészülte után oda élesítjük, ahová akarjuk. Tehát nem kell foglalkozni az élességállítással a híres-nevezetes exponáló gomb lenyomásának pillanatában.

Na és gondolom ezzel a mondatommal robbantottam ki a "Jaj, most mi lesz a fotográfiával ezek után?" vitát.
Helyes is. Én sem tudom, de rohadtul érdekel. Na mit szóltok mindehhez? Ez lenne a fotográfia múltja, jelene és jövője? Vagy totál unalmas lenne, ha mindig mindent meg tudnánk örökíteni?
Hogy tetszene a részeg-volt-osztálytársra-élesítés-a-háttérben-facebook-profilkép?

[linkért köszi: Feaci]
 

És itt van pár próba cseresznye kép. Kattints oda, ahova élesíteni akarsz és kattints kettőt ahova zoomolni akarsz. [áll leesésre felkészülni]

 

komment

Címkék: képalkotás ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján fényképzelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása