2011/05/02
09:52

Írta: LadArt_

ReOnion projekt

 

Aki kicsit is tájékozott a kortárs építészeti kezdeményezések terén, az biztos hallott már a ReOnion projekt létrejöttéről, pontosabban létrejönni akarásáról. Néhány művészeti sulis hallgató összeállt, hogy ezt a túlméretezett hagymát megépíthessék a Burning Man rendezvény keretében a nevadai sivatagban. Azonban nincs elég pénzük a hozzávalók (só, bors, erőspista) beszerzésére, ezért adakozásra kérnek fel minden jólelkű egyént, aki szeretné látni megvalósulni a tervet. Már 1$-ral is lehet segíteni, sok kicsi sokra megy alapon.

Ennyit a pénzügyi részéről, most jöjjön a lényeg: a design. A hat gerezdre osztott fokhagyma a formáján kívül még mást is tartogat a látogatók számára. A belépő ember mozdulataira fényjátékkal és kivetítőkkel válaszol az épület ezzel hiperinteraktívvá téve a teret. A külső héj újrahasznosított műanyagból (UTOPLAST) fog készülni, ami félig-meddig fényáteresztő, ezért a hagyma külseje a bent lévő emberekhez képest fog elváltozni (lélegzet, szívverés, testhő). Ezáltal az embernek olyan érzése lehet, mintha együtt élne, lüktetne a hagymával (ami így leírva sután hangzik, de ezt inkább átélni kell).

 

A 6 méter magas hagymaépületet bár bepakolni nem tudjuk a Lisztesládába, de szerkesztőségi épületnek simán elfogadnánk. Egyébként engem egy kicsit az Avatar filmre emlékeztet, ahogy éjjel világítanak a növények és felvillan amihez hozzáérsz. Arra kérjük tehát a Lisztesláda olvasókat, hogy adakozzanak, lájkoljanak és tájékozódjanak, mert ilyenre szép dolog költeni, még akkor is, ha le kell mondanod egy Snickers megvételéről.

A hajtás után még anyag a tervről.

 

via sophie

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény design környezetvédelem világnézet super ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján feltalálás tiszteletreméltó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása