2011/03/06
10:13

Írta: Szerb Lisztesember

Rubik Post

Mivel eme csoda kicsiny országunk egy nemes tagjának találmánya ezért egy egész giga posztot szentelnénk neki. Leginkább annak, hogy miféle variációk keltek szárnyra feltalálása óta. S mivel mi ilyen kis Crazy Art Blog vagyunk [by s.eprus] ezért nem inkább azzal foglalkoznánk, hogy most már van virtuális 1000*1000 oldalú rubik hanem, hogy van egy rakás jól kinéző typo rubik, meg rubik vakoknak, meg rubik ami szimplán szép.

1. Font Generator

Ez a rubik kocka kicsiny nyomdatappancsokkal van ellátva, így ha értünk kirakásához [ez esetben a különböző betűk kirakásához] máris nyert ügyünk van, hiszen csak végig görgetjük és máris újra öt évesek vagyunk akik nyomdáznak. permalink

2.

Movable Type Cube

Ez is nyomdaként funkcionáló rubik, ám itt kínai typfacek díszelegnek azon a bizonyos 3*3*6 on.

3.

Daft Punk Cube

A kocka a Daft Punk - Tecnological című számát hivatott értelmezni/elemezni/megjeleníteni. Legalább szép színes.

4.

Scott Kellum's TypeCube

 

Hasonló a többi type_cube-hoz, de mégis más. Sajna a link útközben eltört, de itt van cserébe a kép és a bizalom, hogy tényleg Kellum bácsi alkotta.

5.

Emily Burtner's Typo_Bloc

Ő is kitett magáért [érdemes itt is megfigyelni az excellent package designt mellé], többi munkája is ajánlva van, hiszen jók. [tipp:kirakása meglehetősen fingatósra sikerült]

6.

Modular TypoCube

Na ez már nem is Rubik csupán egy arra emlékeztető tárgy vagy tárgyak csoportja. De sebaj ez aztán nem gátol meg abban, hogy belepakoljam a felsorolásba, hiszen szépséges lett és miért ne tágítsam látókörötök. Plusz az ihletés is számít, az meg megvolt.

7.

Rubik's Cube for the blind

Rubik kocka vakoknak. A képről is látható, hogy braille-írással van ellátva minden oldal minden négyzete s a megfelelő oldal színének szava van dombornyomva beléjük. [nyilván nem ez volt a cél, de ha színes is lenne akkor cross compatibilitást mutatna]

8.

Magic Charger

A rubik mely hasznosítja a vele való játszásból keletkező energiát. Játssz napi két óra rubikot és egy egész vonalat rá tudsz tölteni a mobilodra. Vagy nem.

9.

Zhiliang Chen's Rubik's Cube

Ez a kocka szintén vakoknak készült, de itt ugye a felület anyagának váltogatásával éri el, hogy szem nélkül is kirakható legyen. [cross compatibility]

10.

Mirror Cube

Simán egy rubik kocka aminek a három 3 oszlopa különböző nagyságú, így furcsán néz ki ha összekevered. Meg szép ujjlenyomatos is lesz, tehát következő jégcsákányos gyilkolásod után nem érdemes a helyszínen hagyni.

Szólj hozzá!

Címkék: design de sign tiszteletreméltó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása