2009/07/19
08:55

Írta: Szerb Lisztesember

Maszkoló

Amikor tegnap rányitottam a gyanútlanul a suli falát összegrafitiző Belterjes Design Oldal Besúgó Kisasszonyra, csak és kizárólag a sasokéval vetekedő szempáromnak köszönhettem, hogy észrevettem az édes orcáján éktelenkedő maszk-alkalmatosságot. Kérdeztem is: Hát ez meg mi a hélium? Ezt válaszolta:

the mask gets comfy

 

Szólj hozzá!

Címkék: design street art

2009/07/17
09:32

Írta: Ák_

just4u

Csak és kizárólag ezért, mert TML emelkedett érdeklődést mutatott mind-két monszta-poszttal kapcsolatban, rövidke életemben először kifejezetten azért vetettem magam az internet habjai közé, hogy találjak egy cool kis monsztát. Nem volt egyszerű, sok a neten a szar szörny. De természetesen nekem sikerült, hogy a fenébe ne sikerült volna. Mondjuk azért annyira nem törtem magam hogy ne lehessen kivetni valót találni a monsztámban, szegényke nem tökéletes. Hát akkor vessétek ki. Enjoy.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány hero jókép

2009/07/17
07:48

Írta: Szerb Lisztesember

RabbiTheadz

Belterjes-design-oldal besúgó kisasszony egy félresikeredett tüsszentése során kiköhögte a következőekben bemutatásra kerülő szuper-design sör/jelenesetben cola nyitó alkalmatosságot. Röviden, tömören úgy néz ki mint egy nyúlfej.

bottle bunny

 

Szólj hozzá!

Címkék: design tiszteletreméltó

2009/07/16
15:20

Írta: Ák_

magasötös

Highfive! Ugye ismeritek? Remélem. Nem? Akkor tenyereteket magasra tartva az említett testrészeteket applikáljátok bele egy másik egyén hasonló magasságban tartott hasonló testrészébe, és már meg is tanultátok a highfive rejtelmeit. Igazából ez a kép nem is igénylene különösebb körégarázdálkodott szókertet, én mégis idekanyarítok ezt-azt, nehogymár ne. Hát élvezkedjétek ki a beteljesülést. Hi5 mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudás hülyenet jókép

2009/07/16
07:42

Írta: Szerb Lisztesember

phesték

Az a szerény véleményem jött létre, hogy azzal a nem éppen Nem-Tetemes mennyiségű vegytiszta designba csomagolt festékszerekkel, amiket errefelé mutattam be, már egy fél kerületet, de a saját lakóhelyetekül szolgáló kulipintyó mint a sok falát vagy két rétegben biztos ki lehetne már festeni. Tetézés következik. Itt az újabb dózis.

fönster paint

 

Szólj hozzá!

Címkék: design tudás

2009/07/15
23:29

Írta: Ák_

hohohoppá

A minap referraljainkat böngészve ráakadtam egy érdekességre. Ha beírod kedvenc keresőnkbe a megfelelő szavakat, akkor ezt kapod. Hoppá. Csak nem SG előtt? Csak de. Csak nem Index előtt?! Csak DE! Ezért cserébe Lisztes barátunk a legközelebbi szerkesztőségi vészmegbeszélésen kötelező jelleggel a "Proud of Myself" pólójában jelenjen meg. Köszi.

Szólj hozzá!

Címkék: tiszteletreméltó

2009/07/15
17:10

Írta: Ák_

Kriptográfiai ritmusgyakorlat

- Jó napot, egy kiló idét kérek - Sajnálom, az idénk idén elfogyott - Maguk milyen idétlenek!

Avagy végigfutott-e-már elméden ama kérdéssor, melynek során esetleg fény derülhetett volna drága nyelvünk "idétlen" nevezetű szavának eredetét övező homályra? Ugyehogy nem. Hát nekem nemrégiben futott az elmém egy kört a dolog körül, és gondoltam miért ne oszthatnám meg a nehéz meló árán szerzett tapasztalataimat Veletek egy Word of the Week poszt keretében? Nem tudtam válaszolni az önnön magam által feltett kérdésre, hát úgy véltem, megosztom.

Idétlen. Ugyebár nyilvánvaló a 'tlen' fosztóképző. Ezt minden hülye látja. Még az is aki hármas nyelvtanból. De ez számos kérdéssornak nevezhető gondolatmenetet felvet a képzettebb elmékben: vajon egészen pontosan mi van megfosztva, és vajh mitől? Eme kérdések megválaszolásával eloszlathajtuk a balladai homályt, bármily sűrű legyen is. Nézzük a lehetőségeket.

Az 'alapszó', vagyis ami meg van fosztva (eh), lehet például az 'idé'. Na most ennek így kurvára semmi értelme, de ha bele próbáljuk látni - nem kevés idegen nyelvekben szerzett ismereteinket is latba vetve - az 'ötlet' szó másik alakját, akkor meg is van egy lehetőségünk: idétlen = ötlettelen!

A másik lehetőség, hogy a szóban található 'é' egy nagyon ritka és ilyenmód szokatlan kötőhang, és a valóságban az 'id' az alapszó. Vagyis ID! Vagyis - ismét kénytelenek vagyunk segítségül rendelni a gyorsreagálású nyelvtudásunk véges tárházát - 'identity' röviden, magyarul személyiség. Megvan a másik lehetőségünk is: idétlen = személyiségtelen, személyiség nélküli.

Tehát mivel ilyen ügyesen törtétek a kódot velem, megengedem, hogy Ti írjátok át az 'idétlen' szó melletti részt az értelmező kéziszótárban a következőre:

idétlen - 1. Ötlettel rendre nem rendelkező személy, 2. Személyiséggel nem rendelkező személy, esetenként a fogyasztói társadalom által elhülyített ember, újféle misztikus-cyberpunk-scifi-horrorokban ritka esetben a 'zombi' fogalom is helyettesíthető vele.

Én pedig majd gondosan megfogalmazom a Kalauz ide tartozó szócikkét... Hoppá, nem is kell, ő már tudta a választ... Persze, hiszen a Kalauz mindent tud. Csak meg kellett volna kérdezzem... No mindegy. Azért köszönöm, hogy részt vettetek velem eme etimológiai stílusgyakorlatnak csúfolt csuklómozdulatsoron, respekt ha kibírtátok a végéig, plusz egy kis extra jutalom: egy nagy ölelés! Amit behajthattok a hozzátok legközelebb tartozkodó emberen, az én személyes engedélyemmel. Amennyiben pampog, csak linkeljétek neki be ezt a postot, hogy megtudja, mi miért van. Plusz ha ő is végigbírja, neki is jár majd a bónusz. Szép napot! (aka Have a nice day)

1 komment

Címkék: word of the week

2009/07/15
07:35

Írta: Szerb Lisztesember

YonderbOi Pházis zwei

Amikor legutoljára kézen fogva a nem-annyira-híres-Yonderboi-számok erdejében jártunk, s nem szégyelltünk egy érett Yonderboi-szám-gyimilcset leszakítani a megfelelő fa ágainak egyikéről volt egy olyan érzésem, mi még fogunk erre járni. S most ismét itt vagyunk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube tiszteletreméltó

2009/07/14
11:02

Írta: Ák_

mégegymonszta

Ha már úgyis olyan régen írtam ide TiNektek (milyen?), akkor mért ne lehetne hogy most úgy folytatom hogy ismét szekciót nyitok a hülyeség egyik netovábbjának. Márminthogy olyasmit postolok amiről már esett a szó korábban. Ugye emlékeztek Rá, kit nem nevezünk nevén, mert nem tudjuk a nevét? Igen, ő A Monszta. Na hát most mégegy monsztával örvendeztetlek meg titeket, habár ez másfajta monszta, ez a fogyasztói társadalom szemétjéből kelt ki, remélhetőleg a teremtői elpusztítását kitűzve maga elé életcélul. Jó monsztulást kívánok. Képre katt flickrhöz, ide katt a websitehoz aminek az apropó-funkcióját nem tudtam maradéktalanul megállapítani(najó, igazából de. részben.), mondjuk ehhez hozzájárult fáradtságom foka legalább akkora mértékben mint másegyéb tényezők.

(és bár tudom, hogy a 'wrapping' TAGnek nem ez a funkciója, mivel ő wrapping-ből alakult ezért kiutaltam neki, amolyan jutalomfalatként)

2 komment

Címkék: tudás alkotmány hero wrapping

2009/07/13
07:57

Írta: Szerb Lisztesember

Roller C.

A kezdeti szkepticizmusomat mint valami rossz másnapos kígyó levedlén, teljességgel magával ragadott eme kis amatőrnek mondható [ bár a felszerelést és a végeredményt nézve ezzel erősen vitatkozni lehetne] videó. Külön jó pont a stáblistán feltüntetett sikolyok tulajdonosnője. Nyomjatok play-t és élvezzétek önfeledten a virtuális hulLÁM VASutat. 

Nick and Chona ride a rollercoaster from Patrick Wright on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: vimeo tiszteletreméltó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása