2009/06/07
17:10

Írta: Ák_

The Road

Ha esetleg nem tudnátok, nemrégiben megalakult a deltablog, ami a nekem igencsak szimpatkus science-fictiont választotta főtémájának, méghozzá egy igencsak szimpatikus módon. "Lets just not start sucking each others cocks yet", ha emondó vagy, akkor egész jól idézel fejből, én azonban trailer- és filmajánló-linkelési célzattal mutattam be őket ily reprezentatíve. Szóval, ráakadtam náluk a The Road című film trailerére és nagyon korrekt filmajánlójára, majd kicsit később a könyv (merthogy ugye adaptációról beszélgetünk) ismertetőjére is, ami egyenlőre csak angolul érhető el hazánkban, de ez hamarosan változni fog. Szóval - mielőtt még túltöltődtök -, a trailer kap egy embedet, ha felkeltette érdeklődésedet, akkor a filmajánlót megtalálod itt, a könyvajánlót pedig itt, az előbbit Gaines, az utóbbit Freevo elektro-pennájából. Jah, és mivel baráti társaságomban igencsak hódít a 'No Country for Old Men', ezért sidenoteként ideírom alulra, hogy az írók közti jelentős névazaonosság nem szerencsés véletlenek szerencsétlen sorozatának tekinthető.

 

komment

Címkék: film könyv filmajánló science fiction másblog

2009/06/07
15:07

Írta: Ák_

thx to Márk

Címszereplő osztálytárs-barátomnak köszönhetően szemembe akadt eme förtelem, melyben National Geographic és Discovery Channel által keresztezett felmérőgépezet végezte munkáját, és az emberi viselkedés legmélyéről szól. Rá kattintva megtudhatjátok, lelkileg milyen nehéz és megterhelő a börtönőrök és börtönőrzöttek élete, ebbe enged betapintást eme szociológiai lélektanulmány.

 


komment

Címkék: reklám youtube világnézet

2009/06/07
13:32

Írta: Szerb Lisztesember

SW: TOR

A következő halmazokba tartozó egyedek kérem, nyomjanak playt:

1/ Star Wars fan
2/ Cinematic trailer fan
3/ Gamer
4/ Unatkozó fan
5/ Vizuális gyönyörelem fan
6/ Lézer kard fan
7/ Sith
 
 
 
 
 
8/ TE

 

komment

Címkék: star wars youtube vader

2009/06/07
10:03

Írta: Szerb Lisztesember

Lego Wars

Bár jómagam nem tartom egy túlzottan nagy természet-fotó-fannak, tudomásom van róla, hogy jó pár felebarátom él ennek az időtöltésnek. Viszont amit most találtam az nem más, mint a természetfotózás applyolása a Lego stormtrooperekre. Hiszen itten ViLágPremier van ám. A Star Wars Lego figurákat örökítették meg nekünk eredeti életterükben. Nyomás a FLiCkr-set-re!

Full-contact Origami

 

komment

Címkék: star wars lego best of flickr képalkotás vader jókép

2009/06/06
18:09

Írta: Ák_

campaigncsönd

Ma az év egy különösen szép napjára virradtunk.

 

(for the record:

mi nem ezért nem postoltunk ki semmit.

persze mostmár ezt kipostoltam,

ugyhogy nem is lényeges...)

komment

Címkék: vélemény

2009/06/06
18:07

Írta: Szerb Lisztesember

Mr. Oizo

Domo-Kun uraság után, most a másik Élet-Császára címmel rendelkező szőrös ebadtát mutathatom mínusz közönségemnek. Az előzőekben említett anyázó/átkozodó/cica-utáló lelki-ganéj-bogárról sajnálatosan csupán képi megörökítést találtunk, ezzel tökéletesen szemben állva, Mr. Oizoról szerencsére egy pöttöm kis videót is módunkban áll prezentálni.

Nézzétek, oszt gyújtsatok rá egy virslire.

 

komment

Címkék: youtube tudás világnézet hero

2009/06/05
08:37

Írta: Szerb Lisztesember

Toy Story 3

A Kampóóó úgy tűnik erőteljesen közeledik kicsiny univerzumunkhoz, hiszen végre valahára kijött a Toy Story 3 első teaser trailere. S mindezt most hiper-mega-HD felbontásban élvezhetjük hála édes, kedves Tecsövünknek. Sajnos a moziba rohanással még várnunk kell egy pöpnyit, hiszen eme kisfilm szerint a nagyMozi csupán 2010 június 18-án jön. Élvezzétek.

 

komment

Címkék: film youtube filmajánló

2009/06/05
08:24

Írta: Ák_

Quimby - Ajjajjaj

Szó bennszakad, hang fennakad, lelkem elreked, testem megtörik. tépett ajkak leesnek, a szavak elvesznek, hatások szétesnek, tettek vízbefúlnak, tetvek felfalnak. nincs kedvem matyóhímzést kanyarítani, tévútra csalnám magam, hát prezentálok:

 

komment

Címkék: zene youtube

2009/06/04
18:56

Írta: LadArt_

nem tűz elég.

őt nézed
nem engem
vele vagy
nem velem
Természetes életem termeszes lett de a termoszban hagytam egy kicsit. Egy teremnyi lét, másnap lecsorgott az államon térdig, ezt hoztál pedig azt mondtam narancslét. Nincs lét. Csak levet az is leves, meg leveles, mint a tészta ami főtlen de legalább fejetlen. Levelet kaptam, azt hiszem, de nem, mégsem. 300huf meg az is lejár holnapután. Tulajdonképpen mit gondoltál? Nem merem megkérdezni, a fény is kifolyik a szememből annyira fáj. Kör. De csak körvonal. Kör ami vonal. Váll amit vonnál. Képtelenség, már elkezdődött terjedni a füst bennem és látszik ahogy belepi a repedéseket a plafonon. Elharapom a nyelvem hegyét, marad az angol. Megmarnám, de gitár és hangol, meg könyv és barangol, firkálsz, utazol hátul, apád meg tankol, anyád tolatóradar volt és úgy parkol, jeled meg könnyen jött könnyen ment, tálcán adja nem kell mert csípős mint a mint az orbit orra hátuljában... tökéletes... minden csak nem az. Ismeretes, félrerántott kormány vagyok és kátyú az útszélen. Belémhajtanak. Átlapoznak. Betömnek. Ott marad egy dudor. Lepattan a tüske de a párna sem puha és az esős gyep sem érzéki. Mire jó ez? Arra hogy beleolvadj az üllőbe és kard helyett kalapács legyél. Vagy az se. Egy lyukas fújtató, egy tompa tőr.
Megpróbálom.
Kiveszem magam alól a tálcát. Bezárom a reteszt és barikádot építek. Felduzzasztom a tengert, eloltom a napalmot, megállítom a golyózáport, megvarrom a repedéseket.
Leveszem rólad a kezem.

komment

Címkék: vers alkotmány brainstorma makáma depsession

2009/06/04
08:26

Írta: Szerb Lisztesember

Riposzt

Az ötlet-garázs második oszlopaként, gondoltam illendő lenne valamily módon válaszolni a feladott képhatásra. Mely alkalmat nem is máshogy lehet legjobban megragadni, mint egy táncoló-borotva-penge éles kontrasztot állítva a két pixelhalom közé. Íme:

 

komment

Címkék: best of flickr képalkotás jókép

2009/06/04
08:26

Írta: Ák_

Muse is kifut az idő kerekéből

Szevasztok kedves blogolvasók, már megint itt vagytok? Hát remélem titkon komoly reményeket tápláltok abbeli történéssorozat probabilitása felé, miszerint én kirakok egy zenét amit ti majd igencsak élvezni fogtok és ettől a ti napotok rendkívüli módokon meg fog növekedni az általatok otthon gondosan vezetett "Mennyire-élvezem-a-napomat-o-méter"-en. És mivel Lisztes mester már kirakott egy Muse muszikát a minap (direkt nem játszottam el a rendkívül olcsó és emiatt minőségében nemigazán kiemelkedő poént, ami ugyanakkor kézenfekvő lett volna, mármint hogy Musezsikát, de a lényeg, hogy csakazértsem sütöttem el/meg/fel/oda). Szóval, please enjoy. Ja, és ha megkülditek egy duplaklikkel, akkor a jobb oldali 'more info' előnyben részesítése után megtekinthetitek az angol nyelvű liricset, ami esetleg még hasznos is lehet. Na, here we go.  

komment

Címkék: zene youtube

2009/06/04
08:00

Írta: LadArt_

TalkBubble

Boldog csütörtököt!

komment

Címkék: design alkotmány képalkotás jókép dingbatart

2009/06/03
20:22

Írta: Ák_

Malloy és Price

Kedves Cafatka kedves ajánlásának köszönhetően megismerhettem (még jó régen, valamikor a prehistóriák völgyszeszélyében) eme darabot, melynek vizuális hatásai és igazából inkább rímpárjai egyből lehengereltek, egészen az aszfalt molekuláinak mindenségéig. Tim Burton egyik első (első?) alkotásáról van szó, ami a kedves Vincent Malloy történetét mondja el Vincent Price aranyásó-hangján. Az angolszász nyelvterületen elterjedt verbálkommunikációs formalinhab ismerőinek sokkal élvezettel teltebb lesz a videó a már említett rímpároknak köszönhetően, amik természetesen - és talán inkább szerencsére semmint sajnos - angol nyelven hangoznak el. Enjoy.

Személyes kedvenc: He likes to experiment on his dog, Abercrombie / In the hopes of creating a horrible zombie.

De azért a Poe-s rím és a végén a Nevermore-sor sem kicsit szabott oda az észlelőbimbóimnak. Na, mostmár tényleg enjoy!

Cafatkának ismét hála, bevetem a gyorsreagálású EDIT-et, és kirakom a szövegét, ami nagyon tetszik, ha még nem mondtam volna.

 

komment

Címkék: youtube tudás rendező makáma cafatka

2009/06/03
17:41

Írta: LadArt_

Running in HD

Szerkesztőségünkben felröppent egy idea, egy ötlet, amiből később öt lett, de végül mégiscsak annál az egynél maradtunk, miszerint haveroldalunkról, a flickr-ről válogassunk be ide a blogra masterpiece-eket, aka mesterdarabokat, amik elnyerték esztétikai látásmódunk úgymond tetszését. Ellenben arra levénk figyelmesek több év eltelte után, hogy a flickr egyre népszerűbb lett, felhígult az oldal tartalma, és egyre több bevakuzott szart gyenge minőségű képet találni. De sebaj, szeretjük a kihívásokat (nem.), és mégis megpróbálkozunk vele, külön taget hozunk létre neki, és ha nagy sikert arat, akkor kibővítjük esetleg. Első indulónk meg is érkezett, szokás szerint nem lehet nagyban megcsodálni, de sebaj, azért lettem én az oldal vizuálzsokéja, hogy ezt megoldjam. Íme:

komment

Címkék: best of flickr jókép fényképzelés

2009/06/03
08:08

Írta: Ák_

Istenhez hasonlóan jómagam senem

Ismét feldobom a pingpongot, de főleg a pongot, és kaptok egy idézetet. Mégpedig nem is akármilyet. Asszem már említettem egyszer valahol, de akkor még nem volt Quote of the Day session, úgyhogy most újra előkapom. Eztet a mondatot V barátunk mondja a róla elnevezett mozgókép-alkotásban, Hugo Weaving igencsak meggyőző orgánumában. Nah, ezvan, ámdebár most a kivételek erejével dacolva még egy képet is kaptok, hogy teljesen legyen gyönyörötök mesterfoka. Ennyit a szóláncfüzérről, élvezkedjetek csak. (a képre katt IMDb-hez, ha nem ismernétek eme csodálatost)

"I, like God, do not play with dice, nor do I believe in coincidences"

Szabadon: Istenhez hasonlóan én sem játszom kockán, és nem hiszek a véletlenekben.

komment

Címkék: film quote of the day jókép

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása