2009/05/31
20:49

Írta: Ák_

Real Razors Don't Flinch

Aki esetleg nem tudná, azt most megvilágítom. Lada barátunk tegnap ünnepelte szerény körünkben születése sokadik(naaa, azért nem annyira;)) évfodulóját, ennek alkalmából tőlem másegyéb tárgyak és neméppen között kapott egy Galactica-montázst, melynek témáját csak a sorozattal ismerős-viszonyban levők érthetik. Az ünnepelt állítása szerint tetszett neki, nekem is tetszik, veletek pedig most megosztom, hogy nekte is meg legyen a lehetőségete a tetszésre. Mégegyszer boldog születésnapot, bro!

(akinek nem elég a méret az klikkeljen rá, majd az "All sizes" részlegben kutassa ki szépen a legeslegnagyobbat:)

Battlestar montage: Real Razors Don't Flinch

Szólj hozzá!

Címkék: battlestar galactica képalkotás jókép

2009/05/31
20:12

Írta: LadArt_

abandoned

Szólj hozzá!

Címkék: design alkotmány képalkotás jókép

2009/05/31
16:51

Írta: Ák_

Az idő kifut

A nyílt vízre. És ha már Lisztes barátom slash bloggermate-em kipostolta ezt a szuperjó kis zene-darabkát, akkor én kipostolom eme szössz-t. Hogy mi a reláció? Az ügyesebbek kitalálhatják, a nem ügyesebbeknek meg majd egyszer kiderül, ha nem felejtem el. Na, szóval, ez egy jobbféle filmből akad ez a zene, mégpedig a SWAT-ból, és nem éppen van benne a TOP10-es muzsika listámban, de egy kis hátradőléshez remekül lehet élvezkedni körülötte, plusz rendkívül jóféle kis háttérzene, vidulós rigmusokkal. Aki meg látta az említett filmet annak plusz egy réteg. A videót alatta felejtsük szépen el, és fókuszálódjunk a muzsika rendkívüli rigmusaira. Enjoy.

Tiiiiiiiiime is runnin' out, boom boom booom!

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

2009/05/31
10:33

Írta: Szerb Lisztesember

Hisztéria

Oly sokszor kerül az ember olyan nagyon, nagyon nehéz helyzetbe, hogy egy remekbeszabott muzsikához csak és kizárólag házilag készített érdekes képekből álló kisfilmet talál, hogy az már Mindenország határain is néha átmerészkedik. Ámbátor végre itt ez a jó kis szám, aminek a klipjével szerencsére nem cicóztak sokat és berakták az album-artot háttérnek. Nagyon Helyesen.

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube

2009/05/30
14:26

Írta: Ák_

Örök invázió a végtelen vadászmezőkön

Mire, mire nem akadtam a minap SG bugyrait böngészve, mondhatni belefeledkezve a bugyrászás rejtelmeinek tetőfokába. Szóval, akkor és ott ráakadtam a modern kor egyik legjobb ötletére. Egyáltalán nem nagy ötlet, de annyi hülye ötlet van manapság(*khm* mesterséges dugó *khm*), hogy ilyenekre vagyok kénytelen rámondani, hogy mekkora jó. Na de azért lehúzni sem akarom, tényleg érdekes elgondolás. Mertugye, ha könyvtár van, és a régi könyveket is kiadják új köntösben (lásd: Bibliától innen), akkor mért ne lehetne, hogy a régi játékokat is átmentsék egy, a későbbi korok számára is használható formába? Senki nem tudta megmondani, hogy mért ne lehetne, hát ebből mindenki arra következtetett, hogy lehetne. Őszintén remélem, hogy hőn imádott inváderjeinkre is szép sors vár egy könyvtár számítógépére ráarchivált örök élet képében, bár konkrétan róluk pont nem szól a hír. Eredeti cikk itt, ha esetleg mélyebben érdekelne a téma.

 

Szólj hozzá!

Címkék: inváder invader

2009/05/29
23:25

Írta: Szerb Lisztesember

Szinkrontiás

A tegnapi nap csermelyén, hirtelenjében azon kaptam magam, hogy Rácmolnár Sándor kortárs képzőművész Szinkronitás című kiállításának szolid megnyitóján veszek részt. Sőt mi több egy-két exkluzív mondatfoszlányt is elbeszélgettem a Művész Úrral. S az ott ért benyomások rögvest arra sarkantyúztak, hogy nyájasan eme kiállításra invitáljam magasan tisztelt nézőközönségünket. Az anyag tiszta és hamisítatlan, Szerkesztőségünk 1/3-a által már be is lett minőség ellenőrizve és megkapta TAG- felhőnk tagjainak felét. A kiállítás a Várfok utca 14-ben van és június 27-ig megtekinthető. Szabaduljatok Rá!

 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény világnézet képalkotás jókép tiszteletreméltó dingbatart

2009/05/29
08:00

Írta: Ák_

megyünk, de hova is?

Blogunk olvasói és a nemdohányzó zigóták örömére feltárom a legújabb hétszavát (a régebbieket elérhetitek itt). Ismét önellentmondok, dehát ennek véghezvitelében senki nem gátol, tehát azonmód én ezt megteszem. Jamerhogy megint inkább a hét kifejezése díjat oszthatnám ki, de önnön felülmúlhatatlan és azonmód bonyolultan tekervényes lustaságomból fakadólag ilyen díj még nem lett alapítva, tehát konzekvensen alternatívám nincsen, kénytelen vagyok mélyen belenyúlni a Hétszavába, a sablont szépen kitágítani, majd belepasszírozni ezt az egynél jelentős mértékben több szót tartalmazó kifejezést, mondhatni expression-t.

Szóval, mint azt bizonyára sokan már tapasztalás útján átéltétek, végeláthatatlanul bonyolult ám határtalanul szép és meggyönyörködtető nyelvünk kreált egy olyan kifejezést, amit mi akkor mondhatunk ki, ha valaki felettébb módon idegesít, és már annyira nem bírjuk a vállunkra nehezedő tonnányi nyomást, hogy kénytelenek vagyunk verbálisan manifesztálni a gondolatainkat, érzéseinket. Egyébként, csak és kizárólag arra az esetre, ha valamelyikőtök lenne olyan szorgalmas - a "hülye" politikailag enyhén korrektebb verziója -, hogy vezet jegyzőkönyvet, megjegyezném: amennyiben nekünk mondanák ezt a kifejezést (nyilván még sohasem fordult elő), abban az esetben jelentése pusztán annyi, hogy aki mondja, nem teljesen komplett, és/vagy idióta, és/vagy valami tőlünk tökéletesen független okból dühös és/vagy ingerült, ám ennek más ember környéken levésének híján sajnálatos ámdebár elkerülhetetlen módon rajtunk kell csattannia (néha bizony elég hangosan). Szóval, ha nekünk mondják, hagyjuk csak nyugodtan figyelmen kívül, nyilván csak valami alattomos félreértés lehet a háttérben.

Na de hogy eljussunk a forró Kassára, bemondom a kifejezést: "Az agyadra megyek!" Ezekután gondoljuk végig, ahogy egy általunk idegesítőnek talált individuum agyát a megfelelő célszerszámokat és precíziós műszereket használva kiapplikáljuk a koponyájából, majd tetszés szerint rásétálunk és/vagy kifarolunk rajta a kéttonnás traktorunkkal. Mert ugye ezt jelenti (mi mást jelenthetne) eme kifejezés, "az agyadra megyek". Etimológiailag visszavezethető egy különösen perverz és barbár tirpák germánra. Szóval, ez igazándiból egy félreértelmezett és ezáltal félrehasznált kifejezés! Ugyanis nem ingerültséget fejez ki, hanem halálos fenyegetés! Tehát mi mondjuk nyugodtan, dobálozzunk vele oda-vissza fel-le, de ha nekünk mondják, akkor az erre a célra odakészített és előmelegített célszerszámmal (lásd: balta, fejsze, láncfűrész, Katana, stb.) előzzük meg a kimondó által vizionált tett megvalósítását őmaga létezésének azonnali megszüntetésével.

Köszönöm, hogy erre tereltétek figyelmetek nemes virágainak illatát, a mai nyelvleckének és azonmód csodálatos nyelvünk boncolgatásának, valamint a szociológiai kurzusnak most vége szakad, gratulálok a nyertesnek.

Ladies and Gentlemen, The Word of the Week Award goes to: "Az agyadra megyek!"

 

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

2009/05/28
22:20

Írta: LadArt_

artbyheart

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány képalkotás jókép

2009/05/28
19:25

Írta: Ák_

Ez szörnyű. De a steak omlós.

Elérkezett a megfelelő idő a legújabb Quote of the Day-re. Bezony, talán blogunk egyik legdidaktikusabban nevelő sessionje, nem tudom. Szerintem elég ha elgondolkoztok, elvégre az nem árthat nagyon sokat, meg általában rátok fér (rám is, nem azért mondtam). Naszal, nézzétek meg a Hotel Rwanda című filmet, abból idézek most. Szitu: Újságíró slash riporter kamerával felvette, ahogy a helyi milícia tagjai effektíven népirtást hajtanak végre. Egy helyi megköszöni neki hogy felvette, és hogy majd leadja a Nyugaton, mire ő:

"I think if people see this footage they'll say, "oh my God that's horrible," and then go on eating their dinners."

Szabadon: Szerintem amikor az emberek meglátják ezt a felvételt, majd azt mondják, hogy "Istenem, ez szörnyű!", aztán folytatják a vacsorázást.

2 komment

Címkék: quote of the day

2009/05/28
14:27

Írta: Szerb Lisztesember

Búrálkodás

A selejt-koncepció nem egy rossz ötlet, de önmagában még nem lenne elég izgalmas. Emígyen viszont már annál inkább az, hiszen a futószalagon egymásba mutálódott villany-búrák aligha juthattak eszébe egy kényszeresen rend-szerető, konvencionalista formatervezőnek, sokkal inkább egy bohémabb, új utakat kereső társának. Szeressük a szokványtalant.

 

Szólj hozzá!

Címkék: design világnézet

2009/05/28
09:44

Írta: Ák_

eh, lemaradtunk

- avagy Ák_, a lassúgyökér -

Basszus, lemaradtam. Pedig ha időben észreveszem! Lényeg a lényeg, hogy mostmár a harmincegyedik életévét tapossa Alien, akinek kapcsán elkészült a galaxis egyik legjobb horrorja, és egészen biztosan legjobb űrhorrorja, vagy mi a szaftja. Na, anyhoo, aki nem tudná miről koptatom a billentyűimet, az nagyon gyorsan nézze meg a magyarul rendkívül szuperülarul "A nyolcadk utas: a Halál"-ra fordított Alien-t. Azóta ugyan készültek róla előnyösebb igazolványképek is, nem is beszélve a CGI-őrületekről, de én mégis egy eredeti profilképpel kedveskednék nektek drága savasvérű barátunkról. Enjoy. És tekinthetitek filmajánlónak is, mert innen is ajánlom a filmet. Happy birthday Alien! (május 25 amúgy)

Szólj hozzá!

Címkék: film favourite filmajánló science fiction jókép tiszteletreméltó

2009/05/27
22:30

Írta: Szerb Lisztesember

ment, oszt sörbe rakta

Hogyha nem vagy elég türelmes, hogy megvárjad a 2020-as VIP-járatot és úgy gondolod, hogy egy Carlsberg-Vs-Mentos-eszkábálmánnyal te ki tudod lőni magad a Marsig, hát rosszul gondolod sajnos, mert az Isteni-Dura-Ace váltó nem igazán nézi jó szemmel mostanában a fentebb említett sör elruinolását. Mondhatni rossz szemmel nézi. Itt van egy giga-hiteles doku-feed, hogy mi is lesz a naughty boyokkal.

 

Szólj hozzá!

Címkék: reklám youtube világnézet márka

2009/05/27
20:02

Írta: Ák_

Léon kemény

Eljött a szokásosnak még kevéssé sem nevezhető ám annál inkább remek filmajánló-témavezér-folytatgatás. Midőn bújtam kedvenc világot behálózó hálómat,(nem az enyém, de az én kedvecem. Kapis?) mire nem akadtam rá? A jó sok pornó és másegyéb züllött undormányok alól kivillant a behajtott sarka egy aprócska toplistának, melytől jómagam igencsak féltem, merthogy a címe büszkén hirdette, hogy ő tudja, ki a 10 legfelsőbb filmes antihős. Nah jah. Persze. De rápillantva meglepődve kellett tapasztaljam, hogy rendkívül megfelelően alakult a lista, aminek mégrendkívülibb előkelő helyén volt a Taxisofőr környékén Léon haversrác is. Habár - csak nehogy azt higgyétek, hogy valamivel meg lennék elégedve -, azért Don Corleonét igencsak hiányoltam. Na, szóval ott van Monsieur Léon, az egyetlen olyan francia származású bérgyilkos, akihez RPG-vel szokás kopogtatni. Na, ez ilyen szempontból akár mindegy is lehet(ne), azonban a film én szerény és remélem számotokra mit sem számító véleményem szerint megüti a szintet, mi felett "jó film"-nek nevezünk egy mozgókép-alkotmányt. Na szóval, Jean Reno-t én imádom, Gary Oldman-t méginkább, úgyhogy ebből egyenesen következik, hogy nektek meg kell nézni a filmet. Egyébként igencsak korrektül szerepel Natalie Portman is, aki máskülönben már a V-ben is bizonyított. Meg biztos sokhol máshol is, de én ennyi sikeres bizonyítmányi kísérletéről tudok. Na szóval, jóféle, megnézni. IMDb szerint akció/krimi/dráma/romantika/thriller. Gondolom okosabbak lettetek. Különben Luc Besson neve ne rendítsen el senkit a célja megvalósításának az akarásából. Irány a videotéka, vagy a suliból/munkából hazafelé menet igencsak útbaeső torrentkereső.

Leon, a profi

Na azért egy kis röpöt beleszabok hogy ne menjete vakon csatába: Leon, a profi bérgyilkos félig-meddig akarata ellenére kénytelen gondját viselni egy árva tizenkét éves lánynak, akit elkezd tanítani a szakmájára. (nagyonszabad imdb-ről)

Szólj hozzá!

Címkék: film filmajánló

2009/05/26
17:14

Írta: Szerb Lisztesember

Vaczkor

Amint hazafelé sétáltam, megihletett egy szembejövő környezet-barát villamos  és menten azon kaptam magam, hogy egy érzés ad hatalmába. Az érzés pedig nem volt más minthogy fessek egy indián-medvét, melyet sunyi-szemű bigyókák támadnak befelé.
De azt hiszem, már másnak is támadt ilyen érzése a környezet-lelkitárs villamostól. Lehet, hogy szólni kéne a mellékhatásokról.

 

2 komment

Címkék: alkotmány képalkotás jókép

2009/05/25
08:25

Írta: Szerb Lisztesember

Fake OR Foto

A 21. században harcedzett, sasszemekkel ellátott egyedeinek szól a most következendő teszt. Melyben nem más képességet kér számon a cég (Autodesk) minthogy milyen arányban találják ki az emberek egy képről, hogy az valódi-e vagy sem nem. Tehát nem kell mást tenni, mint bejelölgetni CG oder REAL a képernyőn feltűnő kép és ezek után kiértékelni magunkat. A főnyeremény saját tudásunk határainak fel lelelése, semmi több, semmi kevesebb.

 

1 komment

Címkék: tudás világnézet képalkotás jókép

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása