2009/10/13
08:02

Írta: Ák_

6400000000 - ennyi.

Ennyibe került a legutóbbi űrturisztikai szempontból igencsaklagos fellendülést hozó Földszemlével egybekötött kiruccanás a Szojuz csapatós moduljával.

De ez minket nem azért érdekel, mert bebizonyítottuk, hogy az űrturistában magyar vér csörgedz, hanem sokkal inkább azért, mert az úr - Guy Laliberté - levezényelt egy kétórás showt az űrből, bekapcsolódó műsorokkal mindenféle nagyvárosokkal, sztárok, csillivilli, csinnadratta, tudjátok: a szokásos. Jacsakhogy ez ilyen félig űrshow volt. Ez már alapból érdekes, de ezzel a miszter arra próbálta felhívni becses figyelmünket, hogy ivóvíz bizony kurvakevéske akad, úgyhogy spóroljunk vele, meg hogy a környezetvédelem amúgyis igencsak fontos. Yoda is jól megaszonta: Drink it that much, not!

Hát az akció sikeréről vagy nemsikeréről nem szólt a hír, mindenesetre én ma az utolsó deci vizet bennehagyom a pohárban, hogy holnap az legyen az első decim - kivéve ha elfelejtem, de remélem, hogy nem fogom. Szóval a cél a figyelemfelkeltés volt, noshát az én figyelmem ma reggel - kicsit kómásan, de - felkelt, megmászta a szomszéd dombot, majd úgy gondolta, hogy ha már ő fel lett költve, akkor felkeltteti (hohó, jószó) velem a Ti nemes-becses figyelemrengetegeteket is (bazeg ez nem volt easy). Szóval én átadtam az infókat, amúgypedig: Congratulations, Guy Laliberté!

Eredeti: BBC. Videó is van meg minden!

(és akit esetleg érdekel egy tízperces sajtótájékoztató-videó a Nemzetközi Űrállomásról adva nékünk)

(Verset is szavalt! Juhé! Éljen!)

 

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem tiszteletreméltó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása