2009/05/09
08:00

Írta: Ák_

Kvótanap

Lada barátommal meg lettünk egyezvén, hogy alapítunk egy új szesszió-szeszélyt, és nem húzom az idegeiteket, hanem bele is vágnék frissen fent fényszablyámmal. Igen, session-nyitó posthoz is tripla-alliteráció(a továbbiakban triplalliteráció) jár. Na, a különleges kormánykampány kezdeti ülésszakának a neve nem más, mint: "Quote of the Day". Természetesen nem szándékozok/unk az égáldotta atyaÚr minden egyenlőmód égáldott napján postot írni e kategóriában. A 'Week' már foglalt (ugye), és amúgy is: olyan lesz, mint a Nobel-díj. Csak akkor lesz kiosztva ha úgy lesz az kiszabott úri kedv.

Na nem húzom tovább agyatok tekervényeinek netovábbját, illetve mégis. Gondolkodtam sokat, hogy kitől induljon eme szólánc - az angolszász nyelvterületen igencsak elterjedt nyelvet tüzetesebben nem ismerők, mondhatni az azt többnyire kívülről nézők számára itt mi mostan a "Nap Idézete" díjon diskurálunk. Na szóval áthaladt agyam hullámain a galaxis legnagyobb stratégájának pár mondata, onnan pedig egyenesen következett a science-fiction nyomán a Galactica egyes sorai - tulajdonképpen egyes részekből random lehetne választani -, de aztán mégis úgy gondoltam, hogy kissé special-ebb lesz a legelső dologtéma, nehogymár egy "Retreat is an option, just like any other", sem egy hasonlómód bekockultatásra hajlamoltató "Actionstations" legyen. (bár az utolsó rész feliratából majdnem kiírtam a különírt, vesszővel gondosan elválasztott "Action, Stations"-t, de inkább majd a "Keressetek Értelmet Nonsense Dolgokban" című sessiont gazdagítom vele).

Ezeken kívül végighullámzott agyam tekervényein saccperkábé ezermilliárd gigabájtnyi szövegadat - durcán - mindenféle pump-up dumáktól a legjobb örökzöldekig, aztán Asimov mester összes művei is elsiklottak felületes képzelőerőm maradványai között, majd beugrott az aktuális laza-imba "Get off my lawn" Mr. Eastwood szájából, még párezer idézet innen-onnan, egy-két idézetgyűjtő oldal linkje, majd pár a szerkesztőtársaimtól, végül pedig saját önnön magamtól, ám nem akartam túllépni a jóérzésnek nevezett szarkupac által megszabott határt, úgyhogy visszafordultam Russell Crowe felé, majd egy-két sablonosabb de hangzatos kijelentés után egy örökérvényű - értsd: SOHA érvényét nem vesztő - idézet mellett állapodott meg benső szemem tekintetének fénycsóvája. Pont nemrég írtam nektek a 12 Majom Hadseregéről, ennek apropóján meg is néztem, hát miért ne lehetne ebből? Persze még körülbelül egymillió idézet megérdemelhetné, hogy vele nyissuk a session-t, de valami olyat rakok ki, amibe talán belegondolkoztok, és ezáltal talán többek lesztek. Nem szeretek konklúziót nyomni torkokon lefelé - nyugi, most sem fogok -, ám mindenkit arra kérnék, hogy kis túlzással szánjon egy félórát arra, hogy gondolkodjon el ezen. Ugyebár nemtitkolt ultimát célunk az Invázión kívül a népnek nevezett objektum jóra és szépre való nevelése(eeeh :P). Vagy titkolt. Volt. Már nem az.

Ne vegye senki személyes célzásnak, vagy inkább mindenki vegye annak, mozgassátok meg még a legporosabb fogaskerekeket is, mert jön és közeleg. Szituáció: Elmebetegek számára fenntartott állami létesítményben egyik beteg a másiknak:

"There's no right, there's no wrong, there's only popular opinion"

Jó filózást az értelmén, megér egy gondolatsort. A kevésbé angol-kompatibilisek számára, szabadon: "Nincs olyan, hogy jó vagy rossz, csak olyan, hogy közvélekedés".

Szólj hozzá!

Címkék: quote of the day

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása