2009/03/16
20:00

Írta: Ák_

wááádddáhell

Na oké hogy mi hárman a szerkesztőségben(XD) megállás nélkül verj imádjuk a Battlestar Galactica-t, de hogy ennyire brutáldurva! Az eredeti hírt a Chicago Tribune közölte, mégpedig azt, hogy az ENSZ székházába meg lett hívva kedvenc sorozatunk két kedvenc producere - jelen esetben talán helyesebb a kreátor szó, Moore és Eick - és két vezérszínésze(?eh), Mary McDonnell és Edward James Olmos.

Mégpedig egy zártkörű fórum keretében fogják megvitatni mindazt, amit a sorozat felvetett erkölcsi és egyéb problémaként négyévados pályafutása alatt, és ami vonatkozik a ma világára (vagyis gondolom majdnem az összes kérdést).

Három relatíve magasrangú(legalábbis annak hangzanak) UN-tisztviselő jelen lesz, a nevek nem mondanak sokat nekünk, itt a világ perifériájának a legkülső határán, ahová a netet is lajtoskocsin hozzák, de a rangokat talán felfogjuk - lefordításukkal azonban meg sem próbálkozom, eredetiben viszont becopizom: az első a "special representative of the Secretary-General for Children and Armed Conflict", a második a "deputy director of the New York office of the High Commissioner for Human Rights", a harmadik az "assistant secretary-general for policy planning, executive office of the Secretary-General". Akit a nevek is izgatnak meg úgy az eredeti cikk annak jó olvasást ezen a linken.

Lehet, hogy ez a sok név és flancos rang nekünk semmit sem mond, mindenesetre hogy a kedvenc sorozatunk bejutott az ENSZ-be, és ott foglalkoznak a kérdés és problémafelvetéseivel, és az erkölcsi megoldásokkal, amiket a sorozatban kínáltak... Hát megér egy salute-ot.

Salute!

Via: Battlestar blog

komment

Címkék: tudás battlestar galactica

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása