2009/03/04
20:59

Írta: Ák_

tervnyelő

A mai hét szavának is elérkezett az időintervalluma. Nem is húzom az értékeseteket, hanem belecsapok a kolbászba, mert mindenki tudja hogy Jamaika a jamaikaiaké és hogy a Moszkvicshoz is kell slusszkulcs, a hét szava:

nyelvtörő

Gondoljatok csak bele. Az a kifejezés még oké, hogy belebotlik a nyelvem, de képzeljétek el azt az abszurd szituációt, ahogy a nyelvetek beletörik - de nem ám zöldgally módira, hanem tövig szilánkosan - a szóba. Jön a szó kifele a szájadon a nyelved meg nekiütközik a térbeli kiterjedésvariánsának és elkezd törni olyan zúzós hanggal mint a jobb akciósorozatokban (paradoxon, tudom) egy-egy olcsóbb kocsi.

Továbbá képtelen vagyok elsiklani abbéli kénytelenségem felett, miszerint meg kell jegyezzem a további párhuzamok közül azt is, melynek segítségével a nyelvtörő és a hullámtörő illetve a jégtörő között keresek etimológiai hasonlóságot. Tehát pl a nyelvedben megy egy ék alakú izé ami kettétöri óvatosan de fájdalmasan, ez is lehetne. Meg az is, hogy a nyelved kicsapongó hullámait visszafogja. De nem! De nem ám!

Igaz, hogy Lisztes bro ezen posztjában leírt szavak többségi egyetértése megérdemelne egy-két hétszava díjat, de gondoltam most az abszurditásból fakasztjuk a sikert, mint más a vizet vérré. Szóval Isten áldja Amerikát, Viva la Liberté, the Word of the Week Award goes to: nyelvtörőőőőőőő!!! (Tonguebreaker)

Ák

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása