2011/03/04
16:40

Írta: Szerb Lisztesember

Design Meetup Vol.13

Mai programajánlónk a Design Meetup a Műcsarnokban. Pontosabban a holnapi, mivel holnap lesz 17:00-kor. Na, de nem is köntörfalazok avagy szaporítom osztódással a szót, itt a flyer és a programajánló. [itt meg egy event - link, naná hogy FaceB]

 

The Budapest Design Meetup Vol.13

Lakástrend ÖKO Special
 
Időpont: 2011. március. 05. 17:00
Helyszín: Műcsarnok (Budapest XIV., Dózsa György út 37.)
A Moholy Nagy Művészeti Egyetem design ügynökségeként a MOME line – design műhely
Másfél év alatt 11 sikeres Meetupon több mint 60 tervező munkáját mutattuk be a közönségnek. Most a tizennegyedik Lakástrend kiállítás programjai között a Budapest Design Meetup ishelyet kapott. Ez alkalommal a környezettudatos tervezés, az öko-design elkötelezett hívei adnak elő, akik a munkájuk során – legyen az jármű- vagy bútortervezés – a fenntarthatóságot legalább annyira szem előtt tartják, mint a kész tárgyak szépségét és funkcionalitását.
Előadók:
Lenkei Balázs – formatervező: e-Scart
Kele Sára – formatervező: újrahasznosított anyagokból készült bútorok
Varga Dávid – építész: Loom pad
Tom Schouten – formatervező: Flux székek
Huszár András – MOME line: Wood Fesztivál 2010
 
Lenkei Balázs hat éve diplomázott a MOME formatervező szakán és rögtön a rákövetkező évben megnyerte a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat ergonomikus irodai székével. Előadásán beszámol az általa tervezett elektromos közlekedő- és szállítóeszközről, az eScart-ról amely több funkciót (roller, szállítóeszköz) egyesít.
Bár hulladékfából készültek, a Bico közösségi bérbicikli-rendszerrel ismertté vált Kele Sára prezentációjában látható bútorok mégis felveszik a versenyt a high-tech esztétikával. A gondosan megválogatott natúr ész színes fadarabok mintázata teszi különlegessé az éjjeliszekrényt és ez az újrahasznosításból eredő esetlegesség adja minden bútor báját.
Az idei Moholy-Nagy ösztöndíjon elsőéves Varga Dávid előadásában a Loom köztéri padról beszél, amelynek több irányban ívelt, hajótestszerű formaalakítása, vízálló és jó hővezető polietilén anyaga és a benne elhelyezett környezeti hőmérsékletre ellentétes fényhőmérséklettel reagáló LED-világítás mind a rajta megpihenők kényelmét szolgálják.
Összehajtogatható Flux székével mutatkozik be a hollandTom Schouten, aki angol nyelvű előadásában bemutatja a műanyaglapból kiszabott székek koncepcióját, illetve mesél arról, hogy hogyan sikerült elérniük, hogy a gyártás során egyáltalán ne képződjön hulladék.
És végül egy alkotótábor, ami csődbe vitte a dánokat, de Magyarországon mégis sikerült megrendezni: a Wood Fesztivál négy csapata négy monumentális alkotásával kerül a vetítővászonra, kiderül, hogy mik egy autópályán szállítható tárgy maximális méretei, mennyit bír a Gödör Klub födémje és hogy hova tűnt minden, amit a négy kilométer falécből készítettek. Huszár András és Szőke Gábor Miklós beszámolnak aMOME line – design műhely által nyáron szervezett Wood Fesztiválról!
Bővebben az eseményről:
 

Szólj hozzá!

Címkék: design tudás világnézet super

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása