2009/05/27
20:02

Írta: Ák_

Léon kemény

Eljött a szokásosnak még kevéssé sem nevezhető ám annál inkább remek filmajánló-témavezér-folytatgatás. Midőn bújtam kedvenc világot behálózó hálómat,(nem az enyém, de az én kedvecem. Kapis?) mire nem akadtam rá? A jó sok pornó és másegyéb züllött undormányok alól kivillant a behajtott sarka egy aprócska toplistának, melytől jómagam igencsak féltem, merthogy a címe büszkén hirdette, hogy ő tudja, ki a 10 legfelsőbb filmes antihős. Nah jah. Persze. De rápillantva meglepődve kellett tapasztaljam, hogy rendkívül megfelelően alakult a lista, aminek mégrendkívülibb előkelő helyén volt a Taxisofőr környékén Léon haversrác is. Habár - csak nehogy azt higgyétek, hogy valamivel meg lennék elégedve -, azért Don Corleonét igencsak hiányoltam. Na, szóval ott van Monsieur Léon, az egyetlen olyan francia származású bérgyilkos, akihez RPG-vel szokás kopogtatni. Na, ez ilyen szempontból akár mindegy is lehet(ne), azonban a film én szerény és remélem számotokra mit sem számító véleményem szerint megüti a szintet, mi felett "jó film"-nek nevezünk egy mozgókép-alkotmányt. Na szóval, Jean Reno-t én imádom, Gary Oldman-t méginkább, úgyhogy ebből egyenesen következik, hogy nektek meg kell nézni a filmet. Egyébként igencsak korrektül szerepel Natalie Portman is, aki máskülönben már a V-ben is bizonyított. Meg biztos sokhol máshol is, de én ennyi sikeres bizonyítmányi kísérletéről tudok. Na szóval, jóféle, megnézni. IMDb szerint akció/krimi/dráma/romantika/thriller. Gondolom okosabbak lettetek. Különben Luc Besson neve ne rendítsen el senkit a célja megvalósításának az akarásából. Irány a videotéka, vagy a suliból/munkából hazafelé menet igencsak útbaeső torrentkereső.

Leon, a profi

Na azért egy kis röpöt beleszabok hogy ne menjete vakon csatába: Leon, a profi bérgyilkos félig-meddig akarata ellenére kénytelen gondját viselni egy árva tizenkét éves lánynak, akit elkezd tanítani a szakmájára. (nagyonszabad imdb-ről)

Szólj hozzá!

Címkék: film filmajánló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása