2009/07/21
08:58

Írta: Ák_

wtf is scifi?

(Egyébként a rajongók kicsit aggódtak, merthogy eddig sem csak sci-fi sorozatok voltak hanem mindenfélék, és ha most már a nevet is eldobják akkor mégennyi sci-fi sem lesz. Húha, jajaj:P)

"Többen talán nem értenek egyet velünk, de mi azt hisszük, hogy a sci-fibe beletartoznak a fantasy, a természetfeletti, paranormális, szuperhős, horror és némileg az akció és kaland történetek is." - Hát igen, talán kettő olyan ember sincs a Földön aki egyetért abban, hogy meddig is terjed a science-fiction. Mindenesetre nagyon sok minden kapcsolódik hozzá nagyon lazán, és nagyon kevés olyan mű akad ami tisztán (vagy majdnem tisztán:P), igazi science-fiction lenne. Nincs vége, lejjebb folytatódik ugyanez a kérdéskör.

"[...]hogy nagyon sokan, akik nem a SCI FI Channel nézői, úgy gondolják, hogy a “sci-fi” csak az űrről, az idegenekről és a jövőről szól. Ezek azok a szavak, amik a leginkább elhangzanak a fókuszcsoportos vizsgálatokon. Ők azóta is csak Star Trek ismétlésekre számítanak valamitől, amit úgy hívnak, SCI Fi Channel." - Hoppá. Beletaláltunk. Viszonylag hamar elértünk a probléma mélyére, ejnye gyerekek. Ha egy nagyon rövidke pillanatig akár csak egy egészen kicsikét is magadra véltél ismerni a fenti idézet alatt, akkor neked el kell kezdened nézni valami igazán jó sci-fit nagyon hamar, mert fogalmad sincs :) Például előfizethetsz a remélhetőleg hazánkba is hamarosan érkező Syfy-ra :)

"Az, hogy az új márkánk nem betűre pontosan “sci-fi”, jobban fedi a jelenlegi műsorkínálatunkat, és jobban megérthetik az új nézők is."

"Igen, idejekorán megtudtuk, hogy a “syfy” lengyelül sok mindent jelent, kezdve az iszapos, durva tárgyaktól, értéktelen cikkeken át a nem megfelelően működő eszközökig… még egy szociális betegséget is jelent!" - XD

Az eredeti interjút a scifiwire adta le, magyarul pedig az sfportalon akadtam bele. Éljen.

komment

Címkék: tudás science fiction ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása