2011/04/24
15:59

Írta: Szerb Lisztesember

Inked Octopus

 [unknown chest]

Szólj hozzá!

Címkék: inked

2011/04/24
14:42

Írta: Babelfish

Nyúlfogyasztás

source: Infographics

Szólj hozzá!

2011/04/24
12:49

Írta: Babelfish

What came first?

source: KyleBean

Szólj hozzá!

2011/04/24
11:14

Írta: Szerb Lisztesember

Rabbit in your headlight - Unkle

 

Mivel már rég nem volt zene-bona, így gondoltam egy nagyot és embednek estem. Bár kicsit skizó a klip és a szám úgyszintén, mi szeressük mert nem csak rózsaszín tűlszoknyák fodrának perdülését kell egész nap nézni. He.
Linktot köszönjük Mr. Bundi úrnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube

2011/04/24
10:58

Írta: Szerb Lisztesember

Tweeting Seat

Mivel kis hazánkban a twitter nem egy túl nagy jelenség, külföldön meg igen, így történhetett meg, hogy a TweetingSeat pad-designt nem itthon hanem odaát ötlötték ki [mondjuk, leginkább Észak-Írországban]. A pad letisztult, hiszen nem kell más funkciójának lenni, mint hogy hirdesse az igét: gyermekem, ki ide ül az tweeteljen egy max 140 karaktert.
Aranyos projekt. Bár szerintem mindenki sunyiban más padokon is tweetelne és ülne tweetseaten tweet nélkül, szóval mindenféle csalás fennálása veszélyeztetné a purpose-t, de színes pontja lenne az uncsi padoknak, a kis madár és a kékség.
Elkövető: Chris McNicholl.

Szólj hozzá!

Címkék: design

2011/04/24
10:42

Írta: Szerb Lisztesember

Bunny Calendar

 

Muszáj volt a legkisebb képet az elejére tennem, hiszen átütő a tekintet, nemdebár?
Nyuszis-répa káléndár [aka. naptár] by KK Rakitawan on Behance

Szólj hozzá!

Címkék: design

2011/04/24
10:29

Írta: Szerb Lisztesember

Easter ScrapBook

 

 

Ez pedig egy másik elgondolása a húsvéti designnak
by chiuies
on Society6 and also on chiuies.storenvy.com/

Szólj hozzá!

Címkék: tudás ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján jókép

2011/04/24
10:22

Írta: Szerb Lisztesember

Easter Bunny

 

 

Boldog nyulam-bulamot
by Spookasem on Behance

Szólj hozzá!

Címkék: print illusztráció

2011/04/23
11:43

Írta: Szerb Lisztesember

Daily Gif

 

Szólj hozzá!

Címkék: gif

2011/04/23
11:19

Írta: LadArt_

Beastie Boys 'Fight For Your Right'

A Beastie Boys újonnan megjelenő albuma, a Hot Sauce Committee Pt. 2 alkalmából leszerződtetett pár színészt, hogy egy fél órás térhajlítós klip erejéig játsszák el őket. Kétszer. Az első negyed óra szerintem a priceless, meg még a végén ahogy hatan egymást hugyozzák szembe. Van pár rendezésileg megkérdőjelezhető megoldás benne, pl. a visszatekeréses rész szerintem nagyon esetlen volt, de utána mindenért kárpótol, ahogy Elijah Wood kiugrik és elkezdi rappelni a Make Some Noise-t. Ezen a számon kívül nem csendül fel több a videóban, hanem ennek az egynek a hangulatában egy mix hallható, ami simán passzol a képsorokhoz. Elidegenítő effekt, sördobálás, Beastie Boys wannabe, sledgehammer. Ha odavagy a rekedt hangon üvöltözős rapért, mint én, akkor kötelező darab.

Szólj hozzá!

Címkék: zene film youtube

2011/04/23
10:11

Írta: Szerb Lisztesember

Symmetry

 

 

 Videó,Szimmemtria.Szimmetria, Videó.

 

Symmetry from Everynone on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: világnézet vimeo

2011/04/23
09:18

Írta: Szerb Lisztesember

Holga D

 

Napi jó lenne, ha lenne design conceptünk a Holga D. Saikat Biswas volt az elkövető és a mostanában szembejövő conceptektől eltérően meglepően átgondolt és jól átültetett designről van itt szó. Mi is a Holga? Szerintem már jó páran találkoztatok ezzel a középformátumú, majdnem játék/buli kamerával, mely műanyag lencséivel és fénybeveréseivel az esetlegesség olyan szintjét képviseli, ahol a tudatos fényképezés határát elásták. Van akik művészetet csinálnak vele, vannak akik emlékképeket, univerzális mosoly generátor ez a gép. Na de ne is fecsengjünk, mivel most a Holga D-ről lenne szó, az agyafúrtak már kitalálhatták, hogy az odabiggyesztett D betű nem mást mint eme filmkamera digitális változatát jelenti. De hogyan is lehet átültetni ezeknek a furcsa színeknek, esetlegességnek, film-feelingnek a velejét egy diga cuccba. Hát ha nem is lehetséges ezt véghez vinni, állítom ez a legjobb próbálkozás.

 

A történet ott kezdődik, hogy hiába diga, az összeszerelési minőség marad ugyanolyan satnya műanyag lencsével meg beszűrődéssel, tehát a képminőség hasonlatossá válik ilyen szempontból [bár a különböző film színeket nem tudom hogy imitálánk, hiszen az elég lényeges]. A folytatás [ami nekem nagyon tetszik], hogy nincsen rajta kijelző, így addig nem is látja az ember a képeket amíg otthon le nem tölti őket, így legalább nem azzal megy az idő, hogy a sarokban szelektál a nép. Emellett mondjuk megjegyezném, hogy az alap Holga egy meglehetősen olcsó masina, ezért is népszerű többek közt. Na már most a Holga D-ben elméletileg egy legújabb generációs full-frame szenzor működne ami eléggé megkérdőjelezi az olcsó gyárthatóságot, hiszen a full-frame gépek nem igen kaphatóak 400.000 HUF-nál olcsóbban, tehát ez egy kis baki lehet a tervezésben, no de sebaj. Visszatérvén, a mi-tetszik-még-benne témához, pl az, hogy nem lehet képeket törölni, tisztára mint a filmnél. Hogy AA elemekkel működik, tehát nem kell 20 ezres akkukat vásárolgatni. Hogy lehet változtatni a képarányt négyzetesre és 2:3-ra. Hogy a felső panelt elforgatván bal kezesek is ugyanolyan kényelemmel használhatják, mint jobb kezesek. Összefoglalva, jól kitalált koncept, marad a béna képek sokasága, meg a film feeling, de mégsem hiszem, hogy véletlenül marad a dolog concept, a Holga lelke a film, akik Holgát vesznek hallani se akarnak majd a Diga verzióról [bár lehet, lenne egy másik réteg aki igen, ki tudja].

Szólj hozzá!

Címkék: design film megapixel fényképzelés

2011/04/23
09:07

Írta: Szerb Lisztesember

Darth Inked

[unknown brainstorm]

Szólj hozzá!

Címkék: star wars vader inked

2011/04/22
18:35

Írta: LadArt_

Mi ez?

Ez egy Föld napjás poszt.

Kattints a NA MUTA gombra!

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés világnap liszteslada

2011/04/22
15:15

Írta: Szerb Lisztesember

NoGo

 

Arra a kérdésre, hogy vajh nyilvános helyeken be kéne-e tiltani a dohányzást, EdNacional adja meg a grafikus választ. Itt egy link a többi munkájához.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény tudás világnézet illusztráció

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...