2009/02/28
18:00

Írta: Ák_

hasonlóan hason ló

Ismét kiosztom önkényes ökényuralmi jelképeim fölött gyakorolt végtelenül jellegtelen de közelsem jellemtelen hat almámnál fogva a hét szavát, éljen a hét szava!

Szóval igazából az e heti szó definícióra szorul, de nem definiálnám kurrensen, előszöris mert nem lehet kurrensen definiálni, mert egyszerűen ez egy olyan dolog amit a legbelső beleidben, a gyomorsavad molekuláiban és a tüdőhörgőcskéig legmélyén kell érezzél, és aki egyszer elkapja a jelentését, annak örökre meg is marad, mintegy beletetoválva agyának barázdált szántóföldjébe.

Ma újfent a magyar nyelvből lett választva a termés, mely nem kevesebb, mint:

meghasonlik

Ilyen formában nem használandó, jelenidőben ritkán hallani, minthogy leginkább egy múltbéli történésre alapul, nem lehet azt mondani, hogy "meg fogok hasonlani", mert ez komolytalanná tenné az egészet. Esetleg a "Meghasonlok!" felsóhajtást/felsikoltást el tudom képzelni a pillanatszerű élmény előtti pillanatokban, de az igazi formája az élmény megtörténése utáni utóhatás alatt, és részben az által kiváltott sokféle hangsúlyozással közölhető kifejezés: "Meghasonlottam." Könnyedén elképzelhető továbbá a legtöbbször nevetve feltett, de azért bizonyos - ritkán adott - helyzetekben halálkomolyan is elképzelhető "Meghasonlottál?" illetve főleg/inkább a "Meghasonlottál, mi?" kérdés.

Ák

komment

Címkék: word of the week

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása