2011/08/16
13:47

Írta: Szerb Lisztesember

Nokia Gulp

Ha volt már Dot, most úgy gondolta Nokia bácsi, hogy igazán elkélne már egy újabb stop-motion movie a háztájon. És ha már ott vagyunk, igazán jó lenne hozzá csapni valami készüléket [N8 12MP kamerával] és egy világrekordot [legnagyobb stop-motion movie evar].
Így született meg a Gulp.
A mesterműért az Aardman Animations-nek és a Wieden + Kennedynek kell köszönetet mondani. Érdemes még megemlíteni Jamie Wardleyt, aki a homok művészeket és a 30 önkéntes művész diákot koreografálta.
A terv kivitelezéséhez nem meglepően mérnöki precizitás és egy pontos ütemterv szükségeltetett, hiszen a gigantikus alakzatokat 4 percenként újra kellett rajzolni a könyörtelen szellő miatt. A film 75 frame/nap-al készült és 7 napig tartott, melybe egy esti felvétel is belefért. Maga a leképezendő terület 42.71 x 24 méteres volt, melyet ama okostelefon pásztázott a maga 12 megapixelével.
Forrás:Yatzer.

 

Gulp. The world's largest stop-motion animation shot on a Nokia N8.
from Nokia HD on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: film brand világnézet képalkotás stop motion megapixel vimeo ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján tiszteletreméltó fényképzelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása