2011/05/03
10:03

Írta: LadArt_

Design Meetup vol. 14.

Ebben a hónapban is megrendezésre kerül a Design Meetup, ezúttal 14. alkalommal, és most a járműtervezés lesz a központi téma. Már csak azért is szeretek erről hírt adni, mert mindig gyönyörséges flyert rittyentenek az alkalomra, stílszerűen. (még akkor is ha azon március 6-i időpont van, pedig igazából május 6-án lesz)

Helyszín: KINO mozi

Időpont: május 6. (péntek), 17.00

Részletes leírás a programról és előadókról a hajtás után.

The Budapest Design Meetup vol 14. Vehicle Special
http://www.momeline.hu
Kevés olyan területe van a designnak, ahol az utópiák olyan keményen ütköznek a fennálló gyakorlattal, mint a járműtervezés. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diplomázói évről-évre bemutatják mindkét végletet, az innen kikerülő formatervezők közül pedig többen sikeres járműtervezőként dolgoznak olyan autógyáraknál, mint például a Mercedes. A nemzetközi sikerek eredményeként a következő tanévtől az Egyetem járműtervezés szakirányt is indít.
 
Május első péntekén a 14. Budapest Design Meetup tematikus kiadása ebből a színes felhozatalból válogat, a programban nemcsak személyautó, hanem csónak, tömegközlekedési megoldás, sőt ruhaterv is szerepel.
 
Előadók:
Koós Pál – MOME tanszékvezető
Sass Tivadar Viktor – formatervező
Fogarasi-Benkő László – járműtervező
Kukorelli Péter - formatervező
Gálvölgyi Anett, Kormos Zsófi, Baranyi Ádám – divattervező
 
Koós Pálwww.mome.hu
Bevezetésként a MOME Formatervező Intézeti Tanszékének vezetője szak képzéséről, a járműtervezési szakirányról beszél majd. Szó esik többek között a hallgatókat felkészítő kurzusokról, az Egyetem és az autógyárak együttműködéséről és a képzés jövőbeni terviről is. Izgalmas ízelítőt kapunk a legjobb hallgatói munkákból, amelyeket számos díjjal ismert el a nemzetközi designszakma.
 
Bár a formatervezés több területén dolgozik egyszerre, a legnagyobb sikereket mégis járműterveivel aratja a 2007-ben diplomázott tervező. A meetupra legfrissebb, Moholy-Nagy Formatervezési Ösztöndíjjal jutalmazott tervével készül, egy elektromos városnéző busszal, ami a belvárosi kerületekben cirkáló turisták és budapestiek számára ad alternatívát az autó és hetes csuklósbusz helyett. A tervező a kényelem mellett gondosan ügyelt a helykihasználásra, a gyors le- és felszállásra, valamint a futurisztikus részletekre is.
 
Fogarasi-Benkő Lászlóhttp://fogarasi.co/
Karim Rashid elé is eljutott a fiatal autótervező koncepciója a sztárdesigner februári látogatása alatt. A mániákus hévvel készülő látványterveknél a fiatal designer nem ragaszkodik egyetlen brandhez, a repertoár az Opeltől a Mercedesen és az Alfa Romeon át egészen a Ferrari-ig terjed. Előadásában a BMW Isetta eM által nyújtott újfajta vezetési élményt mutatja be a közönségnek.
 
Kukorelli Péterwww.kuko.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: design jóprogram

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása