2011/03/11
11:15

Írta: Szerb Lisztesember

Daily Photographer

Mai fotósunk, nem más mint magyar. Nem rossz ugye? Neve Mester László s eme anyaga nemrégiben volt szemrevételezhető a Merlinben. Na, de hagyom is a melléfecsegést[csupán magyar-fotós-rossz-szájíz hessegetést kellett végeznem] és helyet adok a művész saját maga által kézírott koncepciójának.

A koncepcióhoz és a további képekhez lapozz. Légy oly bűbáj.

Koncept:
Fotósorozatunk koncepciójának alapötletét a Carnivale c. amerikai sorozat adta,melyben egy vándorcirkusz különös szereplőinek napjait kísérhetik nyomon a nézők . A sorozat a 30-as évek világválság sújtotta amerikájában játszódik . A sivatagban vándorló társulat mindennapjait misztikum övezi,tagjai furcsa,groteszk,nyomorúságos és torz alakok . Fotósorozatunkban az ő karaktereiket szeretnénk visszahozni,minden egyes szereplőnek háttértörténetet adni és mikrovilágában bemutatni,mintha csak egy arra járó korabeli fotográfus kapta volna lencsevégre a társulatot . Mégsem egy öncélú hatásvadász sorozat készítése a cél,hanem elfeledett csodavilág bemutatása,a jó és a rossz elválaszthatatlanságának bemutatása,misztikus liturgikus szimbólumok használatával,zavarba ejtő naturalizmussal . Szereplőink közt nyilvánvaló a kapcsolat,az együvé tartozás,mégis különálló karakterek . Egyszerre szeretnénk azt elérni,hogy korabeli statikus fotópózba merevedve álljanak,és ezzel egy időben a tekintetük és a karakterük lemásszon a vászonról .
pár szereplő röviden
törpe,cirkuszigazgató . A törpék mese.- csodalények,ha az ő kezükben van az irányítás,biztosak lehetünk benne,hogy egy olyan világba vagyunk hivatalosak,amiről nem tudjuk biztosan mikor lépjük át benne a képzelet és a valóság határát
vak ,katatóniás jósnő , egyik karján neptunusz jele (az egyetemes egységtudatba való kapcsolódásnak szimbóluma,emellett a kábulatot,a káoszt,a zűrzavart képviseli ) másik karján a mindent látó szem szimbóluma,ami természetbeli vakságával paradoxon helyzetbe állítható,neptunusz jelével pedig párhuzamba .
(lesz még erőember,tetovált arcú hüllőember,rakodómunkás,pap,artista,idomár stb )
képi világára jellemző a korabeli fotók hangulata,a ruhákkal,sminkkel és a berendezéssel pedig törekszünk autentikus
összhangot létrehozni .

Credit List: photography :laszlo mester
concept : laszlo mester
david lovas,styling : deak zsuzsi
make-up : dorottya nagy
hair : levente varga
special thanks : szputnyik shop,mono shop,bak kyra

 

komment

Címkék: super képalkotás favourite ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján jókép fényképzelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása