2010/09/21
17:59

Írta: LadArt_

#01. Boris Tellegen [a.k.a. Delta]

Első művészünk, akivel megismerkedhettek Boris Tellegen [a.k.a. Delta], Amszterdamból. Az 1980-as években a graffiti mozgalom egyik úttörőjeként vált híressé, megteremtve saját, háromdimenziós tipográfiai stílusát. [katt a továbbra a cikk többi részéhez]

Tellegen '94-ben végzett egy műszaki egyetemen, méghozzá ipari formatervezés szakon, és ez a reál irányultság meg is látszik szögletes, absztrakt képein. Amellett, hogy kortárs képzőművészként jelen van galériákban (Elms Lesters, A.L.I.C.E.), grafikusművészként, designerként is tevékenykedik. "Jó néha megrendelésre dolgozni. Olyan helyekre visz el, ahova magadtól nem mennél el. Nameg imádok lemezborítókat tervezni!"

Saját bevallása szerint szereti a kontrasztot a rend és a káosz között, ez a téma motiválja legfőképp munkájában. "...egy nap csak egy üres aszfaltháló lesz a Föld felszínén."
Ezen kívül nem örül, ha ráragasztják ama "graffitiművész" vagy "utcai művész" matricát, így hát mindig gyorsan lekaparja a homlokáról.

"Amikor egy beszélgetésben valaki megkérdezi, hogy írnád körül a munkádat anélkül, hogy az illető látta volna egyetlen képedet is, mit mondasz?"
"Az jó kérdés, utálom ezt. Motyogok valamit arról, hogy absztrakt, geometrikus, mintás, textúra, dimenzionális, blablabla... és megpróbálok minél gyorsabban témát váltani!
"



komment

Címkék: street art alkotmány super ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján urban art sorozat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása