2009/03/01
21:18

Írta: Ák_

AT-Ingák hAil-mArcha

Vannak még emlékképeitek, vagy legalább emlékfoszlányaitok a Pendulum-postomról? Nembaj. Hozzájuk is related a dolog de valójában a magát mármár szessönné kinövé jókép-sorozatot (sorozat? hm.) folytatnám. Méghozzá egy jókis darabval, amolyan márciusköszöntésként. Merhogy a február volt eddig a toppon de ennek most vége! Mondjuk elég obvious hogy egyre jobbak és minőségieibbiek az irogatásmányaink. Akárhogyis, jön a kép, a borító a Jungle Sound Gold albumról, amin vannak Pendulum-számok és nem, vannak jófélék és neméppen. De a kép megsomolyogtat.

És úgy egyébként co-társ Lada jóvoltából hozzánkvágódott két azaz kettő darab ipod-dock egy olyan oldalról, amire amúgy is felnézünk, tehát neked is minimum minden nap olvasnod kéne. Na aranyban és feketében.

komment

Címkék: dnb jókép

2009/03/01
19:51

Írta: LadArt_

...three hundred of us. we march...

Szombati inspirálódott pillanataimban elkezdett és ma befejezett képalkotásomat közlöm le szerényke blogunk hasábjain. Boldog vasárnapestét! Élvezzetek avagy élvezzétek!

komment

Címkék: képalkotás

2009/02/28
18:00

Írta: Szerb Lisztesember

Boldog Invader

Ha azt mondom Röyksopp,  legtöbbeteknek valószínűleg ez a dallam kavarog elő a tekervényes s rejtélyes szürke állományából. Ám most egy újabb videó/dallam garázzsal ajándékoztak meg minket az együttes tagjai. A szóban pörgő klip pedig nem más, mint a vadonás új Happy Up Here.

 Ezúttal sokkal populárisabb és emellett hallgathatóbb dallamokkal láttak el minket. Serény véleményem szerint ehhez a számhoz nem kell speciális hangulat ráadásul végtelen loop-on is szívesen elhallgatnám. Kedves kis háttérzene a húsz évvel ezelötti puncs-szürcsölős házibulihoz. A slussz poén pedig nem más, mint a klipben vendégszereplő invade-elő lényecskék. A klip többi része is megfelelően retro-modern ahogy azt manapság nevezni muszáj. Nézzétek, hallgassátok és művelődjetek.
 

 

komment

Címkék: zene youtube inváder invader

2009/02/28
18:00

Írta: Ák_

hasonlóan hason ló

Ismét kiosztom önkényes ökényuralmi jelképeim fölött gyakorolt végtelenül jellegtelen de közelsem jellemtelen hat almámnál fogva a hét szavát, éljen a hét szava!

Szóval igazából az e heti szó definícióra szorul, de nem definiálnám kurrensen, előszöris mert nem lehet kurrensen definiálni, mert egyszerűen ez egy olyan dolog amit a legbelső beleidben, a gyomorsavad molekuláiban és a tüdőhörgőcskéig legmélyén kell érezzél, és aki egyszer elkapja a jelentését, annak örökre meg is marad, mintegy beletetoválva agyának barázdált szántóföldjébe.

Ma újfent a magyar nyelvből lett választva a termés, mely nem kevesebb, mint:

meghasonlik

Ilyen formában nem használandó, jelenidőben ritkán hallani, minthogy leginkább egy múltbéli történésre alapul, nem lehet azt mondani, hogy "meg fogok hasonlani", mert ez komolytalanná tenné az egészet. Esetleg a "Meghasonlok!" felsóhajtást/felsikoltást el tudom képzelni a pillanatszerű élmény előtti pillanatokban, de az igazi formája az élmény megtörténése utáni utóhatás alatt, és részben az által kiváltott sokféle hangsúlyozással közölhető kifejezés: "Meghasonlottam." Könnyedén elképzelhető továbbá a legtöbbször nevetve feltett, de azért bizonyos - ritkán adott - helyzetekben halálkomolyan is elképzelhető "Meghasonlottál?" illetve főleg/inkább a "Meghasonlottál, mi?" kérdés.

Ák

komment

Címkék: word of the week

2009/02/28
16:27

Írta: LadArt_

érteleN

Te egy semmisenem vagy. Egy pofára ejtett kétségbeesés, egy szám nélküli metró, űrhajó nélküli hordozórakéta, bánat nélküli özvegy, csak állsz. Egy gyerek akinek ahelyett hogy elvették volna a játékát, rögtön másnak adták. Sírsz hant nélkül és csak nézed a neveket. Semmi sincs sorrendben, beletapicskolt gondatlan kezével az idősík. Sikkesnek hiszed magad, mégis bélának hívnak. Szívod a csikket, parázslik, melegíti a tüdőd, belülről, szereted, de olyan vagy mint a saját természeted, fajlagosan. Most jó, de később rosszabb lesz, nem érdekel, a pillanatnyi öröm mindenek felett és a másik helyett. Mosolyog rád a jó, de a rossz érzéki. A jó nem kelleti magát, a fekete mindent megtesz, nem kell dolgozz érte.

Nem gondolod komolyan, a sarkadra estél, és lábujjhegyre álltál. Csak fordítva mennek a dolgok. Akadémista a gettó közepén. Néznek rád, meresztgetik, bemondják a rádióban, budapesten vagy nem rióban. Bocsánatot kérsz. Annyi hiteled van mint egy sarki büfében ismeretlenül. Szembeköpnek. Tudják, hogy nem köpsz vissza, az övé savas, nem látsz többet, bugyborékol a bőröd, nincs kedved üvölteni a fájdalomtól. Tudod, hogy nem szeretnék. Csak összerogysz, a térdkalács szilánkos, vágják a meleg kenyeret. Elefántcsorda. Legnagyobb kaliber a tárban, a slicc mögött mégis pisztolygolyó figyel. Ösztönvezette állatidomár. Alkalmassági vizsga nem divat, manapság csak úgy suhannak a gerincek a műanyag papírkosárba. Illegális szemétlerakóhely. Valaki komolyan veszi. Forró anyagot, folyadékot, és hátulróltámadást tárolni benne tilos. Beleönti mert olvasni nem tud és minek törődne. Törik. Üvegesnek tanultál, de azt sem tudod esszék-e vagy viszályos. Szilíciumvölgybe vágysz, de nem lakik ott senki. Mint a bolygó ami lakatlan, nyitva minden mégsincs senki. Nem mered elvenni. Megszoktad hogy pénzbe kerül. Megszoktad hogy neked olyan nincs.
Egy toll író nélkül, egy festmény fény nélkül, mint egy üres lap, pusztán mered, ötletet nem ad, csak visszaveri a fényt. De azt nagyon jól.

 

komment

Címkék: világnézet hétvégi historikák agyrecesszió

2009/02/28
13:55

Írta: Szerb Lisztesember

Fény Reklám

A minap azon gondolat fúrt csavart a fejembe, mi lenne ha a vasalás és a porszívózás szerelmesein kívül más használati trágyák imádóit is megörvendeztetném és a saját imádott tárgyaik közül is kiválasztanám a leg szebbet/designosabbat/nekem tetszőbbet? Egy DE-SiGN sorozat. Na az lenne. Na akkor rögvest bele is csapunk a kitűnően formatervezett fakanalunkkal abba a bizonyos lecsóba. Az, hogy gyönyörűen rendben tartjuk házunk tisztaságát vadonás új porszívónkkal és emelet élre vasalt ingekben billegünk az ehhez hasonlóan hibátlan érzékkel berendezett lakásokat magukénak tudó barátainkkal a legközelebbi ABC-ben az mind szép és jó. DE. Mi van azon időpillanatban, ha A/Lemegy a nap, B/ Napfogyatkozás van oder C/ Fel akarjuk tornászni villanyszámlánkat az egekbe? Na ezen időmomentumban szükségünk lesz egy készletnyi non-olaj-lámpára. És ahelyett, hogy a legközelebbi super/hiper/mega? market termékeit választanák szíves figyelmükbe ajánlanám következő felsorolásomat. (Szigorúan nem kedvencség szerint, inkább a tér csakrájának megfelelően listáztam őket. Na jó, Starck úr azért a random-első helyet is viszi. A Szerk.)

 
 
 

 

komment

Címkék: design de sign

2009/02/26
18:17

Írta: Szerb Lisztesember

Supralux volume zwei

Mint azt már előző Supralux postomban is felvezettem, itt az ideje a folytatásnak. Persze megint enyhe tér-idő kontinuum béli problémákkal kell szembe látnom, így ha megengeditek (ha nem akkor is) ez most csak egy röppostolás lenne. Egy enyhe tavaszi zefír, amennyiben az első generációt lehet szösszenetnek nevezni. Ismét egy kis fény festés projekt narancsát fogom bemutatni, mely többek között az én tetszésem is elnyerte a királylány keze mellé. Egyszerű, de nagyszerű, vagy ha mégsem találod annak legalább rövid. Üde fényfolt a nagy, rusnya életben.

komment

Címkék: youtube

2009/02/26
17:00

Írta: Ák_

muzsika vizionálva egy ingabolygó formájában

De talán kevésbé aktualizálva. Merthogy folytatnám az általam is gyakorolt de a blogunk összes bloggere által szeretett, és kétharmadunk által művelt tevékenységet, a zeneajánlást! De nem árulok zsákbacirmit, a mai téma a dnb-t lényegében népszerűvé tevő trió, Pendulum. Kevésbé ismertebb, de eredeti nevükön Planet Pendulum.

Egyébént ha érdekelnének téged, nagyontisztelt olvasó, az eddigi zeneajánlgatások a blogon, akkor csak klikk ide és böngésszél végtelen türelemmel.

Na, mondtam, hogy nem árulok zsákbalószaft, úgyhogy lelövöm a poénokat: Az újfajta Pendulum nem nyerő, nem szeretem, nem jó, egy-két ritka kivétellel (amikor azért meg tudják villogtatni hogy miket tudnak, de mondom, ez ritka) elvesztette minőségét. Ámde! A régiek! Hogy jók-e azt mindenki döntse el maga, de előttük még sosem volt olyan népszerű a dnb mint velük és utánuk. Hogy ez jó-e azt megint nem tudom.

Na térjünk rá. Szóval első nagy sikerük a Vault, ami alapján - akárki akármit mond - minimum istencsászár brutálkillernek kéne kinevezni őket. Itt a szám, akinek bírja a gyomra az igazi dnb-t az hallgassa. Amit művelnek a 2:45 után következő másodpercekben attól kidobom a ballábam az ablakon, wandaful.

Na akkor az igazságérzetem verszatilisan infantilis (és egyben dilis) magjának a nyomására nem fűzök hozzá "such a lot of crap"-et, csak simán linkelgetek még ezt meg amazt. Amúgy amolyan margóra írt, de pirossal kétszer aláhúzott és bekarikázott sidenoteként megjegyezném, hogy felejtsük el a youtube minőséget. Szedjétek le és hallgassátok úgy, valami basszussalteli módon :) Szóval szintén single de én speckó nagyon szeretem: Distress Signal.

Még sokan imádozzák a Masochist-et, aminél az előző kettő sztem jobb de hát kinek a pap kinek a papagáj.

Az új (In Silico) albumukat felejtsétek el, mert... ehh. Na hagyjuk. Igazából legalább van bennük annyi önérzet hogy ők sem dnb-nek jelölték meg a műfajt. Hanem Electronicának vagy mi az anyámnak. Na felejtős.

Igazából Single-ben tudnak legjobbat alkotni. Sztem. De azért vannak jó/híres számaik az első, Hold Your Color című albumukon. A legesleghíresebb a Tarantula, Freshsel, ami vitathatatlanul télleg a legnevesb, hogy ez kinek mennyit jelent, meg hogy úgy amúgy ez mennyire jó, azt te döntöd el, nem lövök konklúziót a fejedre. Ugyan még lehetne linkelgetni ezt-azt, de ha ezek tetszettek, akkor nézelődj körül mindenfelé, vannak még jó számaik azért. Mindenesetre ez a post nem múlhat el Blood Sugar nélkül, ez volt az uccsó. Enjoyold a zenét, have fun. Coma-ra még rájútyúbolhatsz, de kicsit off-branch úgyhogy nem kap linket :)

Ennyi volt az énekóra mára, akinek nem tetszett az kapjon be egy objektívet, vagy ne. A zene sokrétű, és ezt a kurvajó ágát sem árt ha megismered. A következővel majd gyártok egy kis kontrasztot :)

Ák

komment

Címkék: zene dnb ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján

2009/02/25
19:16

Írta: Ák_

b-day

Nem Normandia, hanem Érd. Triplagrat legrégebbi barátomnak, aki annyira szülinapos ma, hogyha jobban szülinapos lenne az már fájna mindenkinek. Ennek érdekében és mintegy következményeképpen - mondhatnám eme örömteli és egyazonáltal üdvös tény miatt - nem szabtam pofán amiért már csak nehezen megszámlálható alkalommal lemondotta len a közösen, szülinapja alkalmából megbeszélt - egyik - programot.

Namármost igazából nem szidalmazni akarom hanem viccesen de neccesen próbálok örülni nagyobb de kevésbésem nagy korúságának, ami amolyan tükörreflexívként mosolyog vissza ránk egy lokális pocsolya fenekes bugyraiból, a hóolvadás következtében felszabadult bázisionok rekurzívan reproduktív visszapingjénél fogva. Na mielőtt átszaladunk agymenésbe csak még gyorsan szeretném kijelenteni, hogy mindenféle ellenérzés nélkül, sőt, teljesen tisztaszívből kívánok nagyon sok és mégnagyonabban boldog születésed napját, és egyébként a tiszta szívem mögé felsorakozott az összes többi tiszta és kevésbé szervem is. Azt hiszem az elbaszott agyam valamelyik elbaszott féltégely féltekéje áll e mögött az egész post mögött, mely saját színességével igyekszik áttörni az elmém köré burolt éjfekete falat.

És ha már, akkor megragadom az alkalmat és egyszersmint lehetőséget, és a post végére bepostolom, ezzel egysmint kipostolom azt az invádert, illetve jobbhíján csak az olcsó reprodukcióját - annak a képét - a felbecsülhetetlen értékű invádernek, mely nem kevesebb, mint az én művem.

Szóval egyszó mint egynél több, sok boldog szülinapot neked, legrégebbi barátom!

Ák

komment

Címkék: inváder

2009/02/25
17:00

Írta: Ák_

gyilkos humanok

Ma a változatosság üdvösségéért Lada barátomtól szedtem az ötletet, de mivel azt évezredeknek tűnő hetek óta nem postolta ki, én megteszem. Az általunk is nagymértékben javasolt addict postolta ki nemrég a SciFi Channel egyik, hát... nem is tudom, plakátját, akármijét. Elég jó lett. Szétröhögtem magam rajta. Nem is nyomok le egy homokzsáknyi konklúziót a torkod meredek cső-gödrének falán, nem is szaporodom a szóval tovább, nézzétek és élvezzétek.

komment

Címkék: jókép

2009/02/25
16:53

Írta: LadArt_

így fúrunk ti.

 

A dickens charlesra sem kensz csárdást vagy újonc péter megér egy újholdi újholt  cseltvári mészárlás mészöly miklós szerint mész ölni mi? Kóstolnád meg a dióst brióst amíg bírod daniel barenboynt dínom dánom hangyabojon byront nem bírom mert bíbor a fehérborom tomporom meg egy hegyorom balassi bálintra is megorroltam bele is bálázta a baloldalam baltázva a feloldalak plus tabletta meg babits mihályom bebocsátom a kályhám patkájának patkánymentes portékája petri györgy putriból görög hölgy meg hogy görög zita mit röhög itt az italomat hogy megitta pedig ronda mint a fejed formalinba, ady endre mondja adj pénzt ebédre addig nem amíg szarsz a trendre, ejnye endre, betipegett vavyan fable, vaj van a fejébe’ de mégsem vágom ki a fene, esetleg fehér klára, nyakig felér a válla, talán még jó a segge, gusztálja kertész imre elég tetvész csak nem tudom mire olyan üres a helye, meg hogylehet károli gáspár károly meg gáspár, hiányzik a gésapár, a g-s pár talán mikszáth kálmán
szállunk álmában a mólón állván,
kosztolányi dezső koszos lánya ő
tán egy tőről fakadt rőzseszedő,
gyula juhász birkát terelő az útban mit állsz?
Arany jános is bronz volt mikor a szobrász brúzolt előtte ivott benzolt mercedes benzelt esterházy péter szétolt eszter ha nincs kész a házi rétest meg hozol anyád valami kobold vele a sors kitolt, tolt ott, tolt itt, tanuljad meg holnapra a toldit vagy magold be wass albert aztán fizess vasalóbért, csillebérc és csellengő weöres sándor szemében vörös sávok sejtetik hogy titokban sztárol, tamási áron nálunk a tamás is áron, bármi áron akciós a dömping, traktor, rejtő jenő vicces mint egy ejtőernyő szekrényt rádtolt,
felolvas petőfi sándort.
Pilinszky jános poroszkál már most szólt hogy a bili kijárós, kelemen is csak mikes ha a nike-s csaj csókol eleven, krúdy gyula már kúrni hulla kint hó hulla leveleken konyhába érve kölcsey ferenc féle költséges kredencen meglátom kedves feleségem, kint kassák lajos szerint kásás meg olajos mint érden, nem tétlen csak illyés gyulában van huszonnégyperhéten. Kieresztem az egerem a billentyűzeten.

 

 

komment

Címkék: vers brainstorma makáma

2009/02/24
21:24

Írta: Szerb Lisztesember

Porminator

Ha már vasalni támadt kedvünk, ki ne hagyjuk a másik közkedvelt házimunkát sem. A por szívózását. De mint mondottam az emberfia/lánya azért mégis könnyebben lát neki az ilyen végtelen ciklusoknak, ha valami isten-császár masina áll a rendelkezésére. (Mint például R2D2. De ennyire csak Mini Darth nak van diója.) És mivel tőlünk távol ül a luddita megmozdulás, ezért nemes kötelességemnek érzem, hogy egy újabb design használati eszközzel gyönyörködtesselek meg benneteket. Pontosabban ezt a feladatot már megtették a HG.HU-s elvtársak nekem már csak annyi maradt a postom, hogy ezt a cikket belinkeljem. Ezt most meg is teszem.

 

komment

Címkék: design de sign

2009/02/24
18:06

Írta: Ák_

reklámszesszön kövi kör

Ahogy azt fel merem tételezni a pirosra, hogy kivétel nélkül mindegyikőtök emlékszik az előző reklám-related postomra, legtöbbötök valószínűleg nyelvtanilag, szintaktikalag, rímtaktikailag, grafológiailag, demográfiailag, dedográfiailag, demagógiailag és lírai tartalmát tekintve is elemezte, jelentős részhalmazotok kevésbé jelentős hányadosa pedig kívülről-belülről előlről-hátulról balróljobbra-jobbról balra, valamint belülről kifelé legalább tíz különböző nyelven fejből tudja. De ha mégsem akkor ide tessék kattolni, mert ott meg lehet tekinteni a Heineken reklám- és söristent ajánlgató posztomat. Most pedig egy hajdani repülőgép-motor gyártó a soros. Ha nem tudjátok kiről van szó, klikk és voilá!

komment

Címkék: reklám

2009/02/24
14:00

Írta: Ák_

Galactica nem csak fanoknak

se nem csak nagyokbnak, se nem csak kicsiknek. Az agyam eldobom ezektől. nem ragzanám ha nem muszálytatós, ezt a képet szemlélődjétek meg és dobjátok el messire az állkapcsotokat a rekeszizmotok remegésének hullámainak átadva magatokat. Már ha ilyen lesz a reakció, és nem valami beposhadt felháborodás. Mert elvárom attól, aki ilyen minőségi helyet olvas, mint a mi blogunk, az ne legyen beposhadt felháborodás. Na szóval nem hiszem, hogy hozzáfűznék bármit is, nézzétek azt egyétek, lehet gondolkodni, elemezni, satöbbi satöbbi. Ri-di-cu-lous.

 

Egyéb kisebb-nagyobb, adott esetben hátteresített verziókat itten keressetek.

Amúgy számos-számtalan gondolatom van, jómagam sem tudom megszámolni. De nem akarok megosztani, gondolkodjatok csak el rajta, azok is csak nyugodtan akik nem ismerik a sorozatot. Mindenesetre azért a nő középen mindennek a teteje :) persze csak tizenketten vannak, szóval... na mindegy :)

(és Lada, nem Baltar van az áruló helyén, legalábbis amennyit kibogoztam wikiből...)

Ák

komment

Címkék: battlestar galactica jókép

2009/02/23
21:47

Írta: Szerb Lisztesember

Pearlfisher

Mivel ezen az oldalon olyan húj-de-nagy hagyománya van a design dolgok, cuccok, mütyürök, csecsebecsék bemutatásának, ezért gondoltam, hogy ha már dolog akkor valamibe csomagolni is kell, illetve valamiben eladni. És egy vér-design-farkas nem is vesz más terméket, csakis olyant ami design csomagolással van ellátva. Persze nem kezdünk el azon vitázni, hogy ez MO-n , hogy is megvalósítható, nyugalom ez máshol is nehezen elérhető portéka. Plusz bele kell nyugodni és feladni az elveink. Jó szem legeltetést mindenkinek.

 
Titkos informátor: Belterjes-design-oldal besúgó kisasszony. Who else?

 

komment

Címkék: design wrapping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása