2009/05/24
09:15

Írta: Szerb Lisztesember

Girlfriend wannaBE

Mai trailer-bemtató post, egyben egy zene/ész-bemutató post is lesz. Mivel nem más előzetest szemeltem ki számotokra, mint a The Girlfriend Experience című nagyfilm kisfilmjét. Önmagában annyit mondanék róla, hogy szerintem tipikus mintapéldánya annak az esetnek, amikor igazán jó type-pal, zenével és szép képekkel egy viszonylag ütős stroyt két percben bemutatnak. Egyszóval, (ami több) felettébb hangulatosra sikeredett eredményt állítanak a kisközönség elé. (Ja, hogy nekünk van csak kisközönségünk, applénak már nagy van? Hmm.) A zenéjéről még annyit mondanék, hogy rögtön megütötte fülem az angyalok faragta ritmus és hangszerhasználat. Kis keresgélés után pedig kiderült, nem más mint Shakerleg az előadó. Sajnos egy az egyben nem találtam meg tőle ezt a számot, viszont azóta már sokszor meghallgattam a trailert. (Na az is egy szint amikor trailert hallgatsz.) Utószónak pedig annyit, hogy nem youtuberól embedelem, mivel ott hibás a video (van bene egy fehér sáv néhol) és apple.com-on úgyis nagyobb dinamikával szól a muzsika


 

The Girlfriend Experience

Szólj hozzá!

Címkék: zene film

2009/05/24
07:54

Írta: Ák_

Hal, halász, steak.

A mai mottó kevéssé lesz ismert és én speckó a kimondó Jay Leno-t sem ismerem, pedig a legtöbb embert akitől idézni szoktam, személyesen haverálom (de). Na de hát nekem megtetszett, amikor megláttam, még azt hittem, hogy, de aztán kiderült, hogy nem, hanem sokkal inkább annak kifordítása. Ami pedig egy misét nem ér meg de egy postot simán és göröngyösön egyaránt, tehát vigyázz, mert jön a legújabb Quote of the Day, egy igazán tetszetős darab mely aktuális az emberek megkérdőjelezhető gondolkodásmódját figyelembe véve - sok erőpontba került ennyire politikailag korrektnek lenni [Nem, te butus, ez a politika nem az a politika, itt mást jelent. Keress rá, hogy politically correct]. Szóval:

"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach a man to fish and he will eat for a lifetime. Teach a man to create an artificial shortage of fish and he will eat steak."

Szabadon: Adj egy embernek egy halat, és egy napig enni fog. Tanítsd meg halászni, és egész életében enni fog. Tanítsd meg mesterséges halhiány előidézésére, és steaket fog enni.

(jep, 'enni fog' helyett jobb lenne a 'jóllakott lesz' de így egy fokkal jobban lejön a záróakkord, érted. azért köszi, hogy észrevetted)

Szólj hozzá!

Címkék: tudás világnézet quote of the day

2009/05/23
12:46

Írta: Szerb Lisztesember

Paranoid Android theme song

Robotorkál a kis droidióta,
megy jobbra, balra, előre és hátra már mióta.

Nem tudja merre forduljonatán alma felé menni e akarjon
vagy fúziós erőművész egyenruha való e neki vajon?

Picingár robotunk döntésképtelencserendszere az éterbe amit hagy:
olajozott könnyek űrmértéke, mely masinagy.

Komoly problémanapság őneki:
miben legyen tudása főnöki?

Szeretik-takkol szíveleje a fizikai munka után,
míg kertészetből sem akar meghalni bután.

Súlyemellőzte azt ami néki fontos, apja,
kíváncsi hát milyen az új generáció napja.

A hagyományáklapját kövesse tehát
vagy mellőzetesen hagyja apát.

Sorsának dönthetetlenségén te tudsz csak segíteni:
vajh magának milyen munkát k
éne keríteni?
 

2 komment

Címkék: brianstorm

2009/05/23
09:13

Írta: Ák_

Zarathustra

Lépkedek a minap sekélyesen szegényes DVD-gyűjteményem hasábjait turkálva, és beleakadok (akadok a szaft, őt kerestem) a 2001: Űrodisszeiába (ezt a filmet egyszer már említettem, valahol errefelé). Na hát, na hát, a helyzet az, hogy végül nehéz fogyasztási likviditása miatt inkább a Sunshine-t válaszottam, de eszembe ötlött, hogy milyen istencsászár is a zenéje. Hát elég sok istencsászár muzsika van benne, de én csak a nyitójelenet alatt szólót emelném ki. Egyszer majd talán írok a múvíhoz egy ajánlót, addig vegyétek úgy, hogy itt és most ajánlottam számotokra eme wonderful experience-t, és nézzétek meg, mert nagyon jó. Meg különben is, a mai filmélmények is csak ennek ismeretében teljesek, mert a filmek, különlegesképpen a science-fictionnel legalább egy lazarostos kapcsolatban álló filmek jelentős részhányada utal eme mesterműre egyes mozzanataival. A zene amit most kaptok, az pedig abból a szempontból lesz isten-nyerő, hogy klasszikust itt még nem ajánlottunk, ez pedig Strauss-tól lenne. Zarathustra beszélt, Isten meghalt, csodás film készült, csodásan kiválasztott zenével, én pedig prezentálom nektek a nyitójelenettel egybekötött muzsikát. Please enjoy!

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene film youtube ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján

2009/05/23
08:39

Írta: LadArt_

Cím nélküled

 

Nem érzem magam jobbnak hogy Parti Nagytól idézek
Tűnődom megérem-e a jobbikba partiarcok is férnek
Most csak pár párt meg fejükön párta
Fogalmam sincs mire lesz jó ez a pár a
Pereg az időm midőn beperelnek
Ha homokszemet látok nem a tengerpartra emlékezek
Sivatag nekem minden egyes gondolat
Nem kéne de orromra kötöd megannyi gondodat
Utánam még a sóhaj is megfordul
A vas ha meleg, előbb áll majd elferdül
Peremvidék a belvárosban, értetlen emberek
Pedig ez az otthonom, véletlen itt élek
Üres minden utca, azt mondják itt laknak
Üreges lét, olyan szagod van mint a körömlakknak
Exportálom testemből az érzéseket
Egy portálon keresztül szolgáltatok térérzetet
Betérek az agyamba és kiheverek
Utcák, terek, agyaggalamb, meg az a gyerek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vers alkotmány depsession

2009/05/22
19:53

Írta: Szerb Lisztesember

CupCake

A Szerkesztőségi VérNyúl másodunokatestvére valahogy elüt a família többi tagjától.

 

3 komment

Címkék: tudás jókép blood rabbit

2009/05/22
19:00

Írta: Ák_

red october

Már sokféle jó film lett itten ajánlva, szintén sokféle jó trailer lett már propagálva, de olyan talán még nem volt, emilymódon kuriózum lészen, hogy jó film mellé szar trailert nyújtunk számotokra. Na jah. Tom Clancy, isteni politikai thrillerek, krimik, háborús izék, satöbbi. Meghintve pár jó színésszel, mi kell még? Nem tudom, nem a kedvenc filmem, de igazándiból szerintem korrekt lett, tehát rákerestem a trailerjére a minap, és mibe bukok el, mert amolymódon lábam elé tekergett? Hát ebbe! Szörnyes. Én ez alapján száz, hogy nem néztem volna meg. Vagy különvéleményen lennék, és ti máshogy lássátok?...

 

Szólj hozzá!

Címkék: film youtube

2009/05/21
18:18

Írta: Szerb Lisztesember

Piroska és a farKAS

A múltkori napon, sajnálatos módon az aktuális modern-főzelékbe só helyet Piroska és a farkas került, szerencsére a sótlanságot utólag korrigálni lehetett, de a P und F eszencia visszafordíthatatlanul benne maradt. Hát valami ehhezféle hasonló derült ki a dologból. Pixel-art, GTA felülnézet és minden P & F rajongónak kötelező.

 

Slagsmålsklubben - Sponsored by destiny from Tomas Nilsson on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: vimeo

2009/05/21
10:15

Írta: Ák_

Kérem a következőt: Martin, Aston

Hát igen. Mr. Bond tanulmányi kirándulásairól készült dokumentációkból tudhatjuk, hogy jóféle. Aki kicsit tüzetesebben megvizslatta már, de azért nem túlontúl, az tudhatja, hogy megbízható, odaszab, és jól néz ki. Viszont azt sem érdemes tudni, hogy Aston Martin kemény. Aston Martin más. Aston Martin nem viccel.

Ők a 24-órás versenyeken indulnak egy új autóval, ami... Várjunk csak, nem is új. Néhány minimális módosítástól eltekintve (sportabrocs) gyári. Ja, hogy ők gyárival versenyeznek? Mondtam már, hogy Aston Martin kemény? A képre kattintva megtekintheted weboldalukat, ahol másegyéb négykerekű automobil-csodákat tekinthetsz meg. A Racing részleg alatt mégextrémebb durcaságok, ám ott ez az autó még nem szerepel(nem tudom, miért). A furcsaság netovábbja, hogy találtam egy korrektül kinéző audi-t. Hogy ezt mért ebbe a postba rakom? Mert audi nem érdemel külön postot, legalábbis egyelőre :) Na, szevasztok, remélem élveztétek az időszakos jóautó-ellátmányotokat.

Szólj hozzá!

Címkék: tudás ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján tiszteletreméltó

2009/05/20
20:32

Írta: Ák_

Graffiti: művészet / vandalizmus

Hohó, hohohohó! Barátim! Eme szösz-cöcc-pöcc-döc-t találtam a szavazások várárkait bújva, az állása pedig lenyűgöző, mondhatni remarkable. Most nincs erőm soká fűzni a szót, de sok sikert a szavazgatáshoz! Menjél szavazódni! Go! Aztán ne hozz szégyent a ház tájékára :) Na, off you go.

Szólj hozzá!

Címkék: street art szavazódás

2009/05/20
20:20

Írta: Ák_

How to: Poker Warfare

Első fejezet: Könnyed védelmi taktikák. Na nem kell beijedni, nem fogok hadászati utasításokat adni, mindössze elérkezett a Quote of the Day session legújabb darabjának órája. Akitől pedig a kvót származik, az nem más, mint egy olyan ember, akit már egészen bizonyosan meg kellett volna említenünk blogunk felbecsülhetetlen, de igencsak virtuális hasábjain. És ha egyszer majd bevezetném az istencsászár-díjat, akkor azt elébb vagy nemelébb valószínűsíthetően ő is megkapná. Akiről a szó folyik, az nem más, mint Para-Kovács Imre, és a mester utólagos engedelmével most publikálnám szavainak egy töredékét, mert jók. Téma: hogyan profitáljunk pókertudásunkból, ha körülöttünk hülyék és/vagy szar/kötekedő alakok vannak, valamint ezzel szoros összefüggésben a kapcsolat nullaközeli állapotra való csökkentése. Here we go:

"Amennyiben a választott hely lehetetlen alakokkal zsúfolt, de kihagyhatatlan, mert mindenki hülye, ajánlatos a teljes elzárkózást választani: mp3-lejátszó, napszemüveg, kapucni, esetleg hegesztőálarc, villamosokból kialakított barikád, gyalogsági ásóval elmélyített gödör."

Szólj hozzá!

Címkék: quote of the day

2009/05/20
16:51

Írta: Szerb Lisztesember

kulcsár

A 21. kedvenc, rohanó századunk végre valahára új értelmet adományoz az USB-KEY kifejezésnek. [Nem kis örömömre. Így még ha nem is vagy túl nagy Beck’s rajongó a kulcs a kezedben lehet.] (Eltekintve attól, hogy eddig is a kezedben lehetett akármilyen féle, fajta kulcs. Ezt a heccet nem hagyhattam ki és kész.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: design

2009/05/19
22:04

Írta: Ák_

frak me!

Az előző 'session a sessionben' címűt folytatva... Mi, hogy melyiket? Eztet, te!

Na szóval azt folytatva hasonló zegzugos térelemek körül bolyongva találtam eme hasonló mondatot, a beszédhelyzet szintén effektíve ugyanaz, ám a lírai tartalom jelentős mértékben különbözik, tehát az szituáció: hímnemű objektum verbálisan kommunikációs információcsere-csatornát nyit nőnemű objektum felé. Please enjoy with your greatest and utmost pleasures:

Fuck me if I'm wrong, but haven't we met before?

Sajnálom de a fordítás ismét helyénvalótlan, de ha valaki nem érti annak akár még elmagyarázni is el tudom ha az érdeklődés minimális csillámszikráját mutatja. Na, csocsi.

Szólj hozzá!

Címkék: quote of the day

2009/05/19
21:39

Írta: Szerb Lisztesember

Kép Lék Eny

Engedd, hogy lecsiviteljenek a képernyődről a színek:

Szólj hozzá!

Címkék: képalkotás jókép

2009/05/19
08:53

Írta: Ák_

ajóIsten állatkertje

Ugye? Szerintem is. Annyira nagy, hogy azt el sem lehet mondani. Vagyis én nem tudom. De most nem aktuálszociológiai problémákról lesz majdan szó, mint ahogyan azt a cím egyáltalán nem titkolva sugallja, hanem sokkal inkább előveszem, leporolom, izzítom és puncholom a jó öreg Word of the Week sessiont, réges-régről, egy messzi-messzi galaxisban (aminek a közepén atomnagy fekete lyuk tátong rád várva).

Szóval, mivel olyan nagy a jóúr kertje, melyben állatait tartja, mégsem várhatod el tőle, hogy mindegyiknek nevet adjon! Van jobb dolga is! (I'll put some more jam here, and a radiator as well)

Szóval ez aljas rágalmazásnak beminősülő istenkáromló hazugságcsataló, ugyanis a valóság az, hogy ő biz adott nevet minden állatnak, némelyiknek James Mason hangján, másoknak másként(a 'baboon'-nak állítólag Eddie Izzard orgánumában). Akárhogyis, te meg én (nem, te buta, nem konkrétan te meg én, hanem mi, az embereeeek, tudood) nem tudjuk mindegyik alfajt kívülről-belülről, de némelyik családot sem, sőt mi több. Ezért alkotta meg nyelvünk - ezúton is hálás köszönet és maximum respekt érte - eme szót, mely mássalhangzó-torlódásával hívta fel önmagára először figyelmem pókhálaját. ('mtm', nem mindennapi kombó! Grat Hungária nemes és nem annyira lakói!)

Ladies and Gentlemen, The Word of the Week Award goes to: teremtmény!

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása