2009/01/18
21:44

Írta: Ák_

[*pirospötty*REC]

Olyan jó érzés belepillantani egy másik ország filmművészetébe. Azt gondolná az ember, hogy hozzánk a tartalmilag kevésbé jelentősek jutnak el, inkább az olyanok, amik közönségsikerek mondjuk de amúgy egy kalap ratyik. Már ha ilyen paradoxon létezik. Ez a kérdés is megérdemel majd egy külön postot, de most nem erről beszélünk.

Na szóval. Ajánljunk filmeket. Van kábé ezer (így hirtelen) film amit nyugodtan lehetne ajánlani itt, mert így vagy úgy jók. Pl én imádom a Gyűrűk Urát. Azt mégsem fogom ajánlani, mert mindenki ismeri. Áll a kép összefele? na próbálok olyat propagálni, amit kevésbé ismer a hozzám hasonló átlaggyökér.

Szóval ez a bizonyos bepillantás sokkal érezhetőbb volt amikor Lisztes barátommal megnéztük a japán Death Note-ot, és annyira jó volt valami MÁST látni. Igazából az volt benne A jó. Namármost ez kevésbé érzékelhető amikor spanyol filmekről van szó, de feltétlenül szólnom kell mindenkinek, hogy nézze meg A Faun labirintusát (El laberinto del fauno), mert jó.

Viszont most még csak nem is erről lesz szó, hanem egy általam letöl látott spanyol horrorról, a [REC]-ről. Jó volt határozottan. Ment (megy?) nálunk is egy (1) egész moziban, kategória: X. Tudjátok a brutálkiller überpowa, a tizennyolc plusszosabbnál is plusszosabb. Na annyira azért szerintem nem volt durva de kétségkívül tényleg 18as karika.

Nade a filmről csak annyit hogy egy bérházban játszódik Barcelonában, vagyis sok közeli kép és szűk hely, ráadásul egy kézikamerával van felvéve. Aki ezt nem bírja az ne menjen a közelébe se. Aki a Blair Witch Project-hez akarja hasonlítani az gyorsan gondolja meg magát. Véres, igazi zombis. És amikor azt mondom, hogy masterpiece, akkor úgy értem, hogy masterpiece, mint horror. Ha azt nem szereted, ne menj a közelébe. És van benne egy egész darab vicces jelenet.

És nem feltétlenül az a lényeg, hogy mi a vége, olyan sok opció úgysincs, nem is az, hogy mi a magyarázata a rejtélynek (ami kevéssé kielégítő, legyünk felkészülve, hogy nincs hirtelen odaírva egy papírra minden megmagyarázva). Pont ettől jó, hogy nem megszokott. Vagy nem tudom, hogy mitől jó. Igazából lehet hogy nem is jó. De nekem tetszett. Nézzed meg.

Ja és jön már az amcsi remakeje, ne keverjétek őket össze. Testétáruló imdb az amcsi Quarantine-t dobja be elsőnek hiába írsz be REC-et a keresőbe. Ennyit róluk.

Ák

komment

Címkék: film filmajánló

2009/01/17
22:00

Írta: Ák_

Hozzáállás (nehéz szó)

(Csak most veszem észre milyen durca szó ez a hozzáállás téma. Na mindegy.)

Wazeg, nem gondoltam volna hogy én valaha ilyet ki fogok postolni, de még azt sem, hogy esetleg jót fogok ilyesmiről mondani, sőt még azt sem, hogy egyáltalán meg fogok ilyesfélét nézni, de.

De az van hogy megnéztem Pinktől a So what klipjét, és ezt látnotok kell. Amúgy hozzátartozik hogy amikor én egyáltalán klipet nézek, az fehér holló, akkor amikor én pink klipet nézek, akkor az... mi is? zöld holló? hát kb.

Ennek ellenére mindenkit buzdítok erre a - gyakran általunk is osztott - bizonyos "kit-érdekel-a-véleményed szarok-a-világra és-különben-is-ki-a-szaft-vagy-te ráadásul-hogy-nézel-ki meg-amúgyis-a-kurva-anyád" típusú világnézetre ami a klipnek leginkább az elején manifesztálódik. Ez megfogott. A végét meg csak simán hagyjuk. (embedding disabled úgyhogy klikk ide)

Enjoy.


Ák

komment

Címkék: világnézet

2009/01/15
23:26

Írta: Szerb Lisztesember

Makimajom

Újabb videózásra invitállak titeket.Kedvenc rész 1:22 - AtomMajom
A videóról megközelítőleg csak a személyes élményeimet vagyok képes megosztani. Ezek a következők: körülbelül négy oder öt éve láttam először és útoljára. Akkoriban még nem volt internet hozzáférésem. Meg nem is voltam ilyen youtube junkie, szóval beékelődött a tudatalattimba a számcím az előadóval együtt (ami azért hasznos, lévén nem nagyon szokott semmi csak úgy beépülni az agyamba). Egyik nap pedig kiépült. Rákerestem. Belinkeltem. Story ends. Jó érzelmi-sík hozzácsatolást.

 

 

komment

Címkék: zene youtube

2009/01/15
19:42

Írta: Ák_

Galactica countodwn: 1!1!oeo

Hát elérkezett anagypillanat. Illetve még nem de a itt a pump-up session következője, és a tovább mögött lesz négy szakadós embedelt videó, szal juhé. Már nem nagyon van mit hozzáfűzzek. Enjoy! (mégsem embeddelt, mert disabled. very sad.)

Tovább>>>

Ák

komment

Címkék: battlestar galactica pump up session

2009/01/15
19:04

Írta: Szerb Lisztesember

vállról indítható üvegtörő toll

Tudom skaczok, hogy vége a karácsonynak így nehezen fogjátok venni a következő akadályt, ami abban merül ki, hogy rögvest ne rohanjatok be a legelső internetes-bódéba és rendeljétek meg az általam rövid időn belül feltárt használati eszközt. Ez nem más, mint az (!) biztonsági toll. Mi a hóhér véres kaszája? Kérdem én. Mi a hóhér véres kaszája. Mondod te. Egy szó, mint száz, aki értő kezekkel használja, az kegyetlenül fejbe klopfolhat valakit ezzel a robosztus, alu, a végén üvegtörővel rendelkező író alkalmatossággal. És szerintem még a szemét is ki lehet szúrni vele. De szerintem erre nem tér ki a használati utasítás. Ja és elegáns megjelenésű, sőt tollként is funkcionál. Nagyszerű ajándék lehet, űrhajós barátainknak, hozzátartozóinknak. Csak aztán vigyázzatok az értő kezeikkel.

komment

Címkék: design tudás alkotmány

2009/01/15
18:51

Írta: LadArt_

Falafel

Málnás máma a máshol hálna ha mama ma mást is hányna. Master mind ez a mester párta, pártol, torkol tőrrel fázna. Vader vedel a vendég vétel vetél vedd el, vidd el hö? Dell. A computer meg a komp jut el, kopp s jer, jepp, ez kell. Kelleted te kellesz te, teperj le ha perdülne, te per nem pár, és Tordánál tálban bál, balra váll. Vállalat vagy válfaja a tejfölnek, följönnek majd lekennek. Tekerném ha lenne mit, te kernel én hamlet, itt a tartár máshol tart már tárlat vagy te tárat tor potrohhal halat tálal.

Teréz anya inverze e perverz zerge, te rézangyal verziószám per vér zöld az te, tetem amit tettem vettem, vettem egyet de te megetted végülis levedlem, de temp fájl fájlal fajlagos fáj hol? Fajta fajint befal leléc plafon földtoll. Tallér, sajtos, talán talár vagy fos. Soft ball seft elle. Szimultán színű turbán szmájlival a nő bordán, boráz zálog bárhol, hol bár gázol borász. Szobrász. Börzén bőszén beszél szeles szél szellent szentimentálisan szeppent ánusz: él. Ne, ha nem. Hanem de ha rák irritál harakiri király. Hara király. Hara harci hang. Kara viper. VIPer. Perdül a pórnép hagyma póré repül depólé: bólé.

End of line.

Új a nap alatt: csináldmagad-telefon. Csináld-magad-fel-atom. Csináldmagadfelatom. Csináldmagadfel-adom. Csináldmagad-feladom.

 

komment

Címkék: agyvihar brainstorm brainstorma makáma

2009/01/14
20:20

Írta: Ák_

Galactica countdown: 2

Elérkeztünk a visszaszámolás-leszámlálás következő lépcsőjéhez, a pump-up session második postjához. Ma sokkal több anyag lesz kiposztolva, ezért inkább az oldalakba rakom őket. Továbbra is mindenki szörfölje végig odavissza a Face of the Enemy webisodeokat, nézze meg a trailert, essen le az álla Tigh Oscar-díjas fordulásától és sajnálja Adamát a Launchtube-ban.

A mai összöröm mindenféle kommentár/vélemény/interjú/satöbbi satöbbi lesz. Ezeknek a sajátosságuk, hogy hosszúak, és egy két résztől eltekintve utcaleány unalmasak, ezért majd azt is próbálom odaírni, hogy mit érdemes megnézni belőle. Nah, videók és minden egyéb infó fog alakot ölteni ha ide kattintasz.

Enjoy!

Ák

komment

Címkék: battlestar galactica pump up session

2009/01/13
21:47

Írta: Szerb Lisztesember

Pandákról röviden

Mivel én egy végtelen tudással rendelkező A Szerk. vagyok ezért gondoltam kirúgok a hámból és elárulom, miért van a pandáknak monoklijuk.

Végtelen tudás linkje.

komment

Címkék: tudás környezetvédelem hülyenet

2009/01/13
19:28

Írta: Ák_

Galactica countdown: 3

Avagy eljött az ideje az első pump-up postnak annak örömére, hogy három nap múlva elérkezik péntek, vagyis január tizenhat, vagyis jön BSG s4e11! Amit sokak leszarnak de van akit érdekel, köztük engem is, és mivel én írok ide ezért én döntöm el hogy mi lesz ide írva. Waze.

Na szóval kezdjünk pumpálódni, és a pump-up első, szolid de odaszabós lépéseként kaptok két linket: egy sneak peak-et és egy official trailert. Ne várjatok sokat, mert nem mutat sokat egyben, és mert kábé akármit össze lehet ollózni - de ahogy Tigh egy egész másodpercen keresztül megfordul, egyik kezében egy baszomnagy flintával másikban egy sidearm-mal :) az húúúú.

Ja és javasolom a Webisodeok végignézését, mind fennvan youtube-on, szóval sok sikert. Ezeknek a fényében új értelmet nyer a trailer is, egy eléggé sötét félévadot festve elénk. Hát good luck és enjoy. Ja a trailer kilencvenegynéhány másodpercének ne örüljetek, nagyon sok értékes másodperc van előző részekből.

Itt a sneak peak.

A trailerhez csak annyit, hogy a két linken tökugyanaz a trailer van, de az egyikben van egy retekidegesítő hanghiba, a másikban meg valakit esetleg felszabhat a kép széle. Én amúgy az utóbbit javasolom, vagy akár mindkettőt :) Ja és az előbbi szélesvászonú, vagy olyasmi.

Hanghibás, szar-a-kép-szélés.

Enjoy! Holnap a Pump-up session második felvonásában további material fog manifesztálódni! Addigis oeoe!

Ák

komment

Címkék: battlestar galactica pump up session

2009/01/12
17:12

Írta: Szerb Lisztesember

The Day the Earth is Still Rat

Azt hiszem, felhasználom blogunk mind a húsz olvasóját, egy magasabb cél elérésére. Nem más e nemes cél mint a környezetvédelem, gyerekek. Jájá, tisztában vagyok vele, hogy ha az lenne a szuperképességem, hogy megtalálom a világ legelcsépeltebb szövegét, akkor sem tudtam volna mást kitalálni. De mint azt mindannyian tudjuk, (hála a magenta színű [T-]mobil szolgáltatónknak) egy kép többet mond ezer szónál (hétvégén harmincnyolc forint az mms), de egy videó többet mond a-videó-hossza-másodpercben-szer-24 képnél. Ja nem, pont annyit. De kapunk hozzá zenét. Az se rossz. Mert jó. Mivel Sigur Rós. Szóval, én azért gyűjtöm külön a PET palackokat, meg az ásványvizes kupakokat, meg a lemerült elemeket, meg a kiürült tejes dobozokat, meg az eldobott papír fecniket, na meg a sima szemetet, hogy ez így maradjon. NÉZD HOGY.

 

komment

Címkék: környezetvédelem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása