2009/05/03
07:54

Írta: Szerb Lisztesember

Andy Gilmore

Van egy elmélet mely szerint az agy, minden egyes látott képet, motívumot és alakzatot eltárol, majd, ha szükség van rá, vagy egy az egyben, vagy különböző asszociációk szerint újrarendezi. Azt hiszem Andy Gilmore képei teljesen megfelelnek eme elméletnek eredettörténetileg is és elkövetkező műalkotások alapanyagának is. Szóval ifjú slash nem-ifjú művészpalánták futás feltölteni a kreativitással üzemelő hajtóműveket cseppfolyós gilmóriummal.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: design alkotmány képalkotás jókép tiszteletreméltó másblog

2009/05/03
07:00

Írta: Ák_

Májusköszöntő triplaposzt, három (3)

Abban a becsesen csodás pillanathalmazban van részem, amikor is legesleg először postolok nem otthonról. Na ez most hirtelen nem is tudom, hogy igaz-e, de attól tartok, szintemár rettegek, hogy igen. Azonbanviszont ezzel az a járulékosveszteség jár, hogy csakéskizárólag annyi időm akad, ameddig vendéget látóm megtisztítja hajának hullámait, vagyishogy a kelleténél és az egyben megszokottnál rövidebbre fogom a szőrét eme mamutkölteménynek. Plusz az is jár, mint egy mekmenühöz, hogy laptopon írok, vagyishogy a hibáim posszibilisebbek, remélem ti meg toleranciásabbak lesztek.

Szóval Május köszöntésének végjátékát, talán egyes nézőpontokból csúcs-tetőpontját (a trilógia ötödik részének utolsó hetedét) hozom el nektet, szintén a Word of the Week session kereteiben.

Nahát nem más a helyzet, mint hogy képzeljétek el, ahogy valaki útbaesik. Szerintem ezentúl rekonszideráljátok majd eme szó-expresszió használatát. Rendkívülimódon sajnálom, hogy eme hálás témáról, mondhatni már-már topikról mindösszesencsupán ennyit tudok írni, mert lenne hova ragozni minden végzethozammal együtt vagy a nélkül. Akárhogyis, többet nem mondom, ho

Itt rámszakadt egy kis szünet, de visszament hajatszárítani. Namivel az előző fonalamat már elveszítettem, lassan be is fejezem a szavak lánccá fűzését.

Na még annyit azért hozzátosznék, hogy Lada mester-barátom értelmezésében ez sima betonaszfaltba csapódást jelent, én azonban, bár ezt száz százalékig elfogadom és végülis egyet is értek vele, egy másik opcióval is előrukkolnék. Szóval szerintem az is meggondolandó, ahogy frissen öntött még meg-nem-kötött aszfaltba úgymond placcsan valaki. Ugye, whehehehe?

Ladies and Gentlemen, The Word of the Week Award goes to: útbaesik!

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

2009/05/02
21:04

Írta: LadArt_

.GonD.

Gondolod
De mégsem
Nincs dolgod
Leégtem
Elvetélt az ötlet
Léptem
Élet hogy éljünk
Ölelés van
Csók az nincsen
Kéz a kézben
Szív a zsebben
Kong és korog
Remélem tudod
Én sem.

Szólj hozzá!

Címkék: vers depsession

2009/05/02
14:00

Írta: Szerb Lisztesember

This is Sparta!

A mai délutáni-muzsika-post főszereplője nem más mint az oly sokak által kultivált Nine Inch Nails. S bizony azzal a számmal rukkolunk elő, aminek az a címe, hogy: Just Like You Imagined.
Mint az valószínűleg oly sokan tudják közületek ez a szám főszerepelt a 300 című rém-nagyon-kidolgozott filmben is. Emezhez pedig annyit fűznék hozzá, hogy akkor érdemes hallgatni ha

A: Nincs erőd semmihez és ebből akarsz meríteni mindenhez.
B: Mindenhez van erőd és ezzel akarod meghatványozni amazt.
C: Más egyéb alkalom adtán.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube

2009/05/02
07:01

Írta: Ák_

Felhívás

Fel vagytok hívva. Ugyanis gyanítom, hogy némelyetek esetleg nem látogatna el ahhoz a poszthoz, amit feltétlenül látnia kéne, és ott egy, az ő számára fontos szavazással erősítenie a világbékét. Szóval feltétlenül kattintsatok ide, nézzétek meg a postot, és szavazzatok! Köszi!

Szólj hozzá!

2009/05/02
07:00

Írta: Ák_

Májusköszöntő triplaposzt, kettő

Tegnap becsengetett és ránkhellózott Május, méghozzá május elseje képében. Ugyan most már határozottan kevésbé feltűnően, de egészen bizonyosan továbbra is jelen van életünkben Május, ügyesen cirkulál, minden évben megemelteti maga előtt a kalapjainkat, mert olyan fasza kis hónap, hogy mindig egy szünnappal töri ránk az ajtót. Azonban eme szünnap elteltével az emberek hajlamosak elfeledkezni Május jóságáról, én azonban most három egész napon keresztül ünnepeltetni fogom veletek, mert miért ne. És hogy máshogy tehetnénk ezt meg, mint gyönyörű - és igen magyar - nyelvünk használatával, illetve annak érdekességeire való rávilágítással, valamint a nonsense részek felhalmozgatásával.

Szóval az első rész után itt a hétrészes trilógia második harmadának középső hetede, és a tegnapihoz hasonlóan ezt is a Word of the Week sessionöm kereteiben prezentálom. Vagyis ismét megemlékeznék egy sokperces néma leüléssel egy kifejezésről, ami a tegnapihoz hasonlóan a mimikai izmok tartására és tapadására szolgáló testrésszel kapcsolatos. Na nem szaporítom a szót, a szó amiről szólok nem egy szó, hanem több, de ezeket a köröket már tegnap lefutottam, a díjnyertes díj nyertese: fejet vág.

Ja, jól látod, ügyes vagy, bebizonyítottad, hogy kettőnél mindenképpen több az IQ-d, ezt így tényleg nem használjuk(vagy csa különösen beteg eseteben). Ezért példamondattal erősítem bennetek a halálvágyat: "Ne vágjál fejeket [], jó?!" Ugyeugye? Na ja. A []-s részbe be lehet illeszteni fantáziától és szituációtól függően mindenfélét. Például 'ha hozzám beszélsz' vagy 'a qrva anyád'. A második beillesztős-példa esetén a mondat végéről a 'jó' általában elmarad.

Na, ha a megértésig eljutottunk, akkor kezdjük el az innovációra hajlamos, intelligenciánk mellett elhelyzekedő fantáziánkkal elképzelni, ahogy valaki egy munkaasztalra az említett geoid alakú testrészeket egyesével felpakolja, majd egy - a fantáziánk által - tetszőlegesen kiválasztott műszerrel azokat ketté vagy többé hasítja. Lehetséges eszközök: láncfűrész, fleksz, balta, kard, kés, pitypang, satöbbi.

Ladies and Gentlemen, The Word of the Week Award goes to: fejet vág!

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

2009/05/01
22:47

Írta: Szerb Lisztesember

ufonauta

A nem-tudom-eldönteni-hogy-ez-most-jó-e-vagy-nem kategória mai csúcstartója, a District B13 második része, [NEM] a District 9 előzetese ma került fel a hálóra. Amely film tréleréből megtudhatjuk, hogy a társadalmunk által oly nagyra becsült személyiségi jogi törvény nem csupán emberi lényekre (aka humánus), de földönkívüli mocsárszörnyekre is érvényes. Szóval ha holnap egy szürke nyit rád a mellékhelyiségen, még véletlenül sem szabad lefotózni anélkül, hogy a három ujjával szignálná a fentebb említett törvényre vonatkozó lemondó nyilatkozatot. B verzió. Lefotózhatod, de ki kell takarnod egy jól ismert fekete-sáv szerű fekete sávval a szemét slash szemeit.

 

1 komment

Címkék: film youtube tudás hülyenet

2009/05/01
11:59

Írta: Ák_

Májusköszöntő triplaposzt, egy

Szevasztok, ti itt most a hétrészes májusköszöntő trilógiám első darabját csodáljátok. És mivel napok óta nem postoltam (utoljára szerdán), a május viszont csökkentette a hányingerem(nem), így ti most extra élvezettel legeltethetitek szemetek kérődzését eme extraszűz olívaolajjal készült, a miskolci egyetem egyházzene szakán diplomamunkának is elmenő Word of the Week szösszeneten.

Az e-gazság az, hogy a megfelelő terminus az "Expression of the Week" lenne, merthogy - mint arra belekötősebb barátaim és kevésbé rámutattak - egynél több szóról van szó. De ez engem nem rettent el, mégannyira sem fog vissza, mivel hogy. Hiszen elvégre volt már ilyen a már említett sessionben, hogy kifejezés kapta a Hétszava Díjat. Az ambivalencia böki a szemed, tudom, de ez van.

Szóval képzeljétek el, ahogy valaki fogja magát, illetve általában valami szokta fogni magát, és egyszer csak elkezd történni. Ugye ez milyen hülyén hangzik? Nem is használjuk. Ezt azonban használjuk, pedig tök ugyanezt jelenti, és ha egy másodpercnél tovább belegondolkodunk, rájöhetünk, hogy ugyanekkora hülyeség is: felüti a fejét.

Például, csak hogy maradjunk az aktualitások útveszejtőjében, korrekt mondatnak számít szeretett és becses nyelvünkben eme cöcc-pöcc: 'A sertésinfluenza New Yorkban is felütötte a fejét'. Most képzeljétek el, ahogy egy manifesztálódott sertésinfluenza (vagy tulajdonképpen bármi más) fogja magát és alulról ököllel keményen, hogy még Balog Tibi is megirigylené, úgy üti a horizontra merőleges, Isten felé tendáló irányban agyának tartályát. Nice, huh? A továbbiakat a végtelenül vétlen - mondhatni innocens - képzelőerőtökre bízom, biztos vagyok benne, hogy tovább tudjátok gondolni eme térelemet minden különösebb probléma nélkül.

Szóval Ladies and Gentlemen, The Word of the Week Award goes to: felüti a fejét!

És ilymódon szeretnék gratulálni Bencének és Emesének, akik sikeresen accomplishálták életüknek már eltelt éveit, és minden valószínűtlenség ellenére túlélték őket.

És mégilyenebbmódon szeretném kifejezni abbéli reményrengetegemet, hogy Viktor nevezetű törzsolvasónk már annyira kikerült a kórok házából, hogy képes bújni az internet szövevényeit egy pohár fagyi kimerítő kanalazgatása közben*.

 

*triplaposzt első részének végére tripla alliteráció jár

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

2009/04/29
16:57

Írta: LadArt_

Paréjfőzelééék [spenóóóót!]

Boldog szerdát kívánok ezzel a videóval mindenkinek - bár az enyém annyira nem boldog - anywho, én kifeküdtem rajta. Plusz köszönet Dórinak amiért ráérzett a beteg humorérzékemre, és elküldte ezt nekem.

Szólj hozzá!

Címkék: youtube hülyenet

2009/04/29
08:50

Írta: Ák_

mellékes pársoros

Belépsz az elgurult, bedugult vendéghelységbe. Helyiségbe. Is-is. Nem is te, én. De ez teljesen lényegtelen. Kérnek egy kis krumplit, te készségesen odadobod, kapok egy nobel-díjat, közgazdaságit, mert más nem volt.
Éljen a mentális mentalitás, parmezánba göngyölöm a tyúkszemed, vak bottyán is talál szenet, ulánbátorban még az urán is bátor, kék kapszula keverve krémmel, nem rárázott majd rárántott nyalánk finomságokkal. Telehűde, gondolnád, de ráskiccelnek az imidzsedre és rá ugyan nem jövünk de a parányi hiba napvilágos széllel szemben rákvirágos, tökkalászos. Kolbászos, egysajtos de sztereotíp. Komolyan mondanád, de röhögnek. Azt hiszik kell, pedig nem tudják. Nem értik.
Rendelsz még egy kört, de csak egy elbaszott görbe háromszöget kapsz, egy szarul csonkolt négyzet, egy halálos terembura, repedtsarkú ráncosorrú a rengetegből kilépvén körédtekeredik, elszívja a levegőt, kiszárítja a bőröd, befullaszt, meghányat. Lehányod, röhög. Tovább kínoz, küld egy kis hasnyálat, az elsőt megpróbálod elsimítani de aztán inkább csak hányok. Olcsóhülye gyerekeknek.
- Papa, micsinál a bácsi? - Aha.
Betekeredk az orrodba, a tekervényeid netovábbját szimatolja, szagolgatja, az agyam peremén jár, felhúzom a határmezsgyét, átmenetel és feléget, precíz pontossággal töri rám a zsalugáteres vasajtót. Cserébe megkínálom a csontdara ízű monosajtos rémrengeteggel. Elutasítja, behálóz és összepokol, még egy búcsúhányás kellős közepette. Nem tántorodik, én vagyok halálra válva, de konzekvensen tudom hogy úgyis megkínoz.

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés brainstorm depsession

2009/04/29
07:43

Írta: Szerb Lisztesember

Kávé

A reggel, nem kézzel válogatott s őrölt kávé illattól volt hangos? Hm? mMmmm?! DE! Akkor igyunk rá szépen még egy kannával és mondom a tervet.

TERV:
Először is minimum egy (de esetenként kettő az ajánlott napi bevitel) nyanyát be kéne vágni az épülő Négyes Metró fúrópajzsa alá. De szigorúan csakis azután, hogy jól leláncfűrészeltük texasi módira. Persze bizonyos kivételes esetekben a sarokcsiszolás ugyanúgy megengedett, de persze pont levonással jár. Hát, hogyha ezt a jó murit kihagytuk, a főnökünket azért a biztonság kedvéért vágjuk ki a csiliárdodik emeletről (Máskülönben komoly következmények fognak fellépni. Értem e fölött, a nap további részében való visszafordíthatatlan létezését.) Ezek után szépen töltsünk még egy csésze kávét és várjuk meg a terror elhárítók érkezését.
Ha viszont mégsem kávézaccal ugortunk ki az ágyból, akkor mondom a B tervet.

B TERV:
Éljünk még egy kis nem-normális-életet.

 

1 komment

Címkék: youtube agymenés tudás világnézet hülyenet

2009/04/28
20:00

Írta: Ák_

széppillanatok röpformában

Ezt szerintem rendkívül feltétlenül látnia kéne a BSG rajongói magunknak, másegyéb nézelődőknek pedig csak szimplán ajánlott. Egyes képekhez szükséges az események ismerete, azonban akadnak olyanok is amik Galactica-függetlenül is megülik a helyüket a legelső sorban. Amúgy 71 jóképet válogatott össze Freevo és sztalker, a Battlestar Galactica 71 legszebb pillanatát. Amúgy ez egy röpost volt, mert most nem kanyarítok mindenfélét.

Szólj hozzá!

Címkék: battlestar galactica jókép másblog

2009/04/28
13:00

Írta: Ák_

Változtatási tényfeltáró válságeljárás

Milyen gyönyörű kedd, nemdebár? Nahát akkor épp itt lenne az ideje, hogy kinyilvánítsátok a véleményeteket egy rendkívül fontos és abszolút aktuálnapi kérdésben, amely gyémántfejű pajzsként fúrja már szerkesztőségünk falainak oldalát, és ezáltal alig várjuk rá a válaszokat, amikkel nemsokára majd ki is lesz értékelve blogunk nézőinek véleménye eme nehéz és összefüggő - mondhatnám: mély - kérdéskörben. 12 plusz egyes, tekinthetitek májusi tizenkétpontnak (vagy tulajdonképpen aminek akarjátok...). Technikailag nem megterhelő, csupán klikk az általad kiválasztott válasz mellett viruló síkidomra.

4 komment

Címkék: világnézet szavazódás

2009/04/28
08:23

Írta: Szerb Lisztesember

Bonobo ( a legútoljára felfedezett majomfaj)

A minap kiposztolt vimeo-videó után, új-oldal-amit-végig-lehet-szörfözni lelkesedéssel ugrottam neki a honlap átböngészéséhez. Nem is eredménytelenül, mivel megtaláltam a következőekben be-embedelt videó-gyöngyszemet, mely igazából (nagyon szép s érdekes[mint minden videó, de itt mégis máshogy]) képek sorozata, viszont tökéletesen a zenéhez passzintva. [Bár a végén nekem eléggé elvágás érzésem támad, de sebaj, Ő a Művész.] S eme zenéről még említést is tennék a továbbiakban, mivel oly módon megnyerte tetszésem, mily módon példánknak okáért Rafael Nadal megnyerte a tavalyi olimpiát. NAGYON. De visszatérvén kicsiny ördög hurkunkból, rákeresvén a kommentek között a szám címre, netán előadóra Bonobo nevét találtam, akinek mint utóbb kiderült MySpace oldala is létezik. [Leginkább iTT.] Ezután pedig a youtube-on szörfölve hallgattam tőle egy kis muzsikát. Ezek közül, ezt a kettőt ajánlanám.

Recurring (a videó alatt is ez megy)
 


Oil in Water from Shawn Knol on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube tudás alkotmány vimeo jókép

2009/04/27
10:00

Írta: Ák_

LiLAkodalom visszavág

Szerencsére szerkesztőségünk design-részleg-vezetőjének megfelelő embert választottunk, amikor is Master Lisztes kapta meg e megtisztelő pozíciót. Ugyanis ő nagyon jó. Annyira, hogy a Philips 21:9-ét hamarabb lehozta, mint addict. Lopás, megloptak!!! (nem)

És mivel mi előbb közöltük eme nemes hírt, ezért most veszem a bátorságot (eddig le volt téve az asztal mellé) és kipostolok én is valamit, amit már ők is kiraktak. Az igazság az, hogy a 21:9-nek és ennek semmi köze egymáshoz, ezt ígyis-úgyis kipostoltam volna, csak szerettem volna megfelelően hangsúlyozni a design-részlegünk munkásságát. Imádom addictot, csak humórikálok.

Na szóval, van ugye nekem BMW postom számtalan, egész szessönöm van eme kategóriában. Ezért a nagy izgatottság. Ha nem lennél képben, akkor a BMW-TAG-re kattintva okosodhatsz, de eme leglazábbat mindenképpen látnod kéne. Szóval, az AUDI, ami nálam alulról súrolja azt a vonalat, ami felett valamit autónak nevezünk (szeretek retorikai túlzásokba esni, de egy a zászló egy a lényeg: nem szeretem) megpróbált kikezdeni a hivatalos bajor repülőgépmotor-ellátónkkal, BMW-vel. Kiraktak egy reklámot, amin nagy arccal azt írták: "Your move, BMW". (Kb: "Te jössz BMW", de van benne egy olyan jelentés is, hogy "Na erre lépj valamit") Hát szerintem kérés nélkül nekiszaladni egy konkurensnek ilyesféle arroganciával a pajzsunkon elég nagy butaság. Illetve nem feltétlenül az, bár valószínűleg nem mindenkinek tetszik. De egy biztos: a világ legkúlabb autóreklám-gyárosanak nekimenni így... *mélysóhaj*

BMW vett mellettük egy plakátot, kiszabtak egy M3-ast a következő felirattal: "Checkmate" (Sakkmatt). Hát, még nem biztos, hogy vége, de én már hallom a rászámolást. És arról még nem is beszéltem, hogy (különösen egymás mellé rakva) mennyire látszik az a magabiztos, minimális agresszió (amely különösmódon mégis harmonikus) a BMW-n, amitől olyan gáz az az AUDI ott mellette ;)

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény reklám bmw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása