2009/06/23
14:35

Írta: Ák_

nincs sok hátra! avagy a törcsik eljövetele

Ja, mennyire bírom az olyan címeket, amikben szerepel, hogy "avagy" (N E M !!!)

Szóval, szerencsére megdobott minket az ég egy olyan istencsászár-zsenigéniusszal, mint Douglas Adams. Namármost, annak aki nem lenne képben: először is üzenem, hogy hipphopp vonszolja be magát a képbe, mert ez így nem állapot. Hát lehet ezt? Másodszor közleném vele, hogy hatalmas science-fiction író bajtársaihoz hasonlóan neki is voltak "törvényei" (mint pl Asimovtól a Robotika Törvényei). Na, hát az övéi a pontosság igénye nélkül: 1. DON'T PANIC (csupa nagybetűvel, a gyengébbeknek: NE ESS PÁNIKBA), 2. Ne lepődj meg semmin, 3. Légy kész mindenre, 4. Mindig legyen nálad egy törülköző. A szerző (vagyis pontosabban a Galaxis legkelendőbb könyve, a Kalauz szerint) ha ezt a négy szabályt betartjuk, akkor az Élet minden egyes helyzetéből nyertesként fogunk kikeveredni.

Namármost szerencsétlen módon Douglas Adams elhalálozott, ám törvényei örökérvényűek. És szerencsére a fanjai olyan őrült nagy állatok, akik olyan őrült nagy állat-zsenik akarnak lenni, mint ő. Szóval megalapították a Törülköző Napját, ahol minden egyes rajongónak megadatik a lehetősége a csoportos őrületre. Május 25.én mindenki nyíltan viseljen törülközőt! Törülközőt a zászlórudakra!

Sajnos mire észrevettem, már a júniust tapostuk. Ezelőtt csak olyan kezdeményezésről hallottam, hogy a film premierjére törülközővel... na mindegy. Lényeg a lényeg, mindig legyen nálatok törülköző, és, ahogyan azt a Galaxis Útikalauz borítójába is beledombornyomták csupa nagy betűvel: DON'T PANIC!

Towel Day hivatalos honlap

Towel Day a Wikipedián

So long, Douglas, and thanks for all the fish!

(ennyi TAGet még sosem szabtam hozzá posthoz:P)

Szólj hozzá!

Címkék: könyv tudás világnézet super favourite quote of the day hülyenet ismeretterjesztődés ingerületátvitel útján tiszteletreméltó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása