2009/06/10
08:29

Írta: Ák_

félbeszakít

Elérkeztünk a brand-new Word of the Week-hez. Vagyis nem csak mi, hanem te is, mert itt vagy és olvasol. Namármost ez különösképpen jól mutat konverzáció alakú dialógusban az előző hétszavával, vagyis az "agyadra megyek" expresszióval.

Az e heti hétszava több okból is inkorrekt, tekintve, hogy 1. hülyeség 2. mint ahogy arra nóri rávilágított, halmazelméleti, térgeometriai, egyéb matematikai, beszédtechnikai, retorikai és filozófiai szempontokból is hiányt hagy maga után. Merthogy ugye a hét szava nem más, mint a feledhetetlen, ámdebár örökérvényű esszencia, vagyis a "félbeszakít". Példaként mondatba foglalva: "Az agyadra megyek! - Ne fenyegess mert félbeszakítalak!" vagy "Ne szakíts már folyton félbe!! - Akkor láncfűrész jó lesz?".

Namármost konzekvensen a nyilvánaló ám rendkívül kimondatlan katlanként tornyosuló problémák a következők: Először is a manőver végrehajtása még a kifejezetten pontos, számító, szépérzékkel és jó szemmelfelmérési-képességgel megáldottak számára is nehéz, ugyanis egy ember rögtönvest módon vett kettő egyforma egésszé applikálása mindenféle céleszköz nélkül, karunk puszta erejéből mentálisan rendkívül megterhelő feladat, és a belső szerveink sokasága miatt esélyes, hogy opponensünk egyik-másik bele és/vagy belső férge kifejezetten az egyik oldalhoz húz, ezáltal az egyetlen mozdulattal való két egyenlő részre applikálás (ez lenne ugye definíció szerint a félbeszakítás) ilyen szempontból is nehéz feladat. Plusz, ha az újkeletű értelmében vesszük, akkor sem egyszerű, hiszen általában beszédjellegű monológunk elején, vagy esetleg a végefelé lépnek közbe rosszakaróink, és különben is, karakterszámra, szótagszámra, sorra megyünk, vagy mégis mire? Esetleg kimondási időre? Szóval a felezés így is rendkívül nehéz.

Ezért sokkal kurrensebb lenne egy mérőszalaggal és egyéb célszerszámokal felszerelkezve a helyzetnek megfelelően a "Harmadbaszakítalak" illetve a "Megtizedellek!" kifejezések használata. Továbbá javasolt a "Megszáznegyvenhétkétszázhuszonnyolcadollak" expresszió is.

Köszönöm hogy részt vettetek eme ingyenes ám tanulságokban és tudmányosságban a legkevésbé sem hiányt szenvedő, lingvisztikailag geoszinkron magasságú hihetetlen nyelvórán, amit velem és kedvenc anyanyelvünk rejtelmeivel költhettetek el. Esetleg megkonszolidsziderálható egy csipetnyi muzsikával való meghintés a tökéletes élvezetmaximalizáláshoz. Javaslom Zene-szekciónkat. Please enjoy.

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása