2009/05/02
07:00

Írta: Ák_

Májusköszöntő triplaposzt, kettő

Tegnap becsengetett és ránkhellózott Május, méghozzá május elseje képében. Ugyan most már határozottan kevésbé feltűnően, de egészen bizonyosan továbbra is jelen van életünkben Május, ügyesen cirkulál, minden évben megemelteti maga előtt a kalapjainkat, mert olyan fasza kis hónap, hogy mindig egy szünnappal töri ránk az ajtót. Azonban eme szünnap elteltével az emberek hajlamosak elfeledkezni Május jóságáról, én azonban most három egész napon keresztül ünnepeltetni fogom veletek, mert miért ne. És hogy máshogy tehetnénk ezt meg, mint gyönyörű - és igen magyar - nyelvünk használatával, illetve annak érdekességeire való rávilágítással, valamint a nonsense részek felhalmozgatásával.

Szóval az első rész után itt a hétrészes trilógia második harmadának középső hetede, és a tegnapihoz hasonlóan ezt is a Word of the Week sessionöm kereteiben prezentálom. Vagyis ismét megemlékeznék egy sokperces néma leüléssel egy kifejezésről, ami a tegnapihoz hasonlóan a mimikai izmok tartására és tapadására szolgáló testrésszel kapcsolatos. Na nem szaporítom a szót, a szó amiről szólok nem egy szó, hanem több, de ezeket a köröket már tegnap lefutottam, a díjnyertes díj nyertese: fejet vág.

Ja, jól látod, ügyes vagy, bebizonyítottad, hogy kettőnél mindenképpen több az IQ-d, ezt így tényleg nem használjuk(vagy csa különösen beteg eseteben). Ezért példamondattal erősítem bennetek a halálvágyat: "Ne vágjál fejeket [], jó?!" Ugyeugye? Na ja. A []-s részbe be lehet illeszteni fantáziától és szituációtól függően mindenfélét. Például 'ha hozzám beszélsz' vagy 'a qrva anyád'. A második beillesztős-példa esetén a mondat végéről a 'jó' általában elmarad.

Na, ha a megértésig eljutottunk, akkor kezdjük el az innovációra hajlamos, intelligenciánk mellett elhelyzekedő fantáziánkkal elképzelni, ahogy valaki egy munkaasztalra az említett geoid alakú testrészeket egyesével felpakolja, majd egy - a fantáziánk által - tetszőlegesen kiválasztott műszerrel azokat ketté vagy többé hasítja. Lehetséges eszközök: láncfűrész, fleksz, balta, kard, kés, pitypang, satöbbi.

Ladies and Gentlemen, The Word of the Week Award goes to: fejet vág!

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása