2009/05/01
11:59

Írta: Ák_

Májusköszöntő triplaposzt, egy

Szevasztok, ti itt most a hétrészes májusköszöntő trilógiám első darabját csodáljátok. És mivel napok óta nem postoltam (utoljára szerdán), a május viszont csökkentette a hányingerem(nem), így ti most extra élvezettel legeltethetitek szemetek kérődzését eme extraszűz olívaolajjal készült, a miskolci egyetem egyházzene szakán diplomamunkának is elmenő Word of the Week szösszeneten.

Az e-gazság az, hogy a megfelelő terminus az "Expression of the Week" lenne, merthogy - mint arra belekötősebb barátaim és kevésbé rámutattak - egynél több szóról van szó. De ez engem nem rettent el, mégannyira sem fog vissza, mivel hogy. Hiszen elvégre volt már ilyen a már említett sessionben, hogy kifejezés kapta a Hétszava Díjat. Az ambivalencia böki a szemed, tudom, de ez van.

Szóval képzeljétek el, ahogy valaki fogja magát, illetve általában valami szokta fogni magát, és egyszer csak elkezd történni. Ugye ez milyen hülyén hangzik? Nem is használjuk. Ezt azonban használjuk, pedig tök ugyanezt jelenti, és ha egy másodpercnél tovább belegondolkodunk, rájöhetünk, hogy ugyanekkora hülyeség is: felüti a fejét.

Például, csak hogy maradjunk az aktualitások útveszejtőjében, korrekt mondatnak számít szeretett és becses nyelvünkben eme cöcc-pöcc: 'A sertésinfluenza New Yorkban is felütötte a fejét'. Most képzeljétek el, ahogy egy manifesztálódott sertésinfluenza (vagy tulajdonképpen bármi más) fogja magát és alulról ököllel keményen, hogy még Balog Tibi is megirigylené, úgy üti a horizontra merőleges, Isten felé tendáló irányban agyának tartályát. Nice, huh? A továbbiakat a végtelenül vétlen - mondhatni innocens - képzelőerőtökre bízom, biztos vagyok benne, hogy tovább tudjátok gondolni eme térelemet minden különösebb probléma nélkül.

Szóval Ladies and Gentlemen, The Word of the Week Award goes to: felüti a fejét!

És ilymódon szeretnék gratulálni Bencének és Emesének, akik sikeresen accomplishálták életüknek már eltelt éveit, és minden valószínűtlenség ellenére túlélték őket.

És mégilyenebbmódon szeretném kifejezni abbéli reményrengetegemet, hogy Viktor nevezetű törzsolvasónk már annyira kikerült a kórok házából, hogy képes bújni az internet szövevényeit egy pohár fagyi kimerítő kanalazgatása közben*.

 

*triplaposzt első részének végére tripla alliteráció jár

komment

Címkék: word of the week

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása