2009/04/12
18:30

Írta: Ák_

triplajó! Avagy hétszava visszavág

Na még az is lehet, hogy egyszer majd teljesértékű, post-kategóriájú irományt közlök (hogy meglegyen a fellengzés: publikálok) blogunk megfizethetetlen hasábjain arról, hogy mennyire utálom az olyan filmcímeket (leginkább magyarrá fordított - félrefordított - címeket) melyek valami ilyesmik: Anyád, avagy apád! Szóval az egyébként korrekt kis 'avagy' szó nem megfelelő applikációja. Vagyis retekhülye használata. Na mindegy.

Mert ez itt most Más! Rég nem választottam demokratikusan hét szavát, hetek óta már. Úgyhogy most igen! Bár annyira nem jó, de már így is nagy a gap. A mai hét szava: zászlóalj! Ez annyira abszurd, hogy az elképzelhetetlen. Nem jártam utána, de el tudok képzelni egypár eredetet, melyek közül némelyik korrekt is lehetne, de gondoljunk már bele... harmadk zászlóalj... na mindegy. Ha nem tetszik, ez van.

Ladies and Gents, the Word of the Week Award goes to: zászlóalj!

(flagbottom)

 

Szólj hozzá!

Címkék: word of the week

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása